– 036 – Voltar per la Literatura – EL DESPERTAR DEL NAVEGANT (🐌🐌🐌🐌) de Maribel Torres – (temp. 19/20 – llibre nº 001) – 2019.11.13

EL DESPERTAR DEL NAVEGANT de Maribel Torres (temp. 19/20 – llibre nº 001)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba

Una història de detectius al voltant dels suborns, la corrupció política i l’especulació immobiliària. EL DESPERTAR DEL NAVEGANT, llibre publicat per Llibres del Delicte, editorial amb qui la Maribel va publicar en 2017 un relat, “Suïcidi sense motius aparents” dins del recull “Assassins de Girona“, relat on van néixer els dos personatges protagonistes de la novel·la, l’Ariadna i el Pau.

Quan l’asseguradora dels Masdeu detecta que el Miró valorat en tres milions d’euros que tenen al seu iot és una falsificació, contracten l’Adriana per descobrir com ha pogut desaparèixer el quadre original durant els últims viatges del matrimoni.

La investigació de la detectiva i del seu ajudant, un expert informàtic que haurà d’abandonar el món virtual i infiltrar-se al iot  per ajudar l’Adriana si volen resoldre el cas, els durà a una trama de corrupció política i especulació immobiliària a la Costa Brava on el Miró falsificat no és més que la punta de l’iceberg.

Aquesta és la tercera novel·la de l’autora, sent la primera que s’inscriu dins del gènere de novel·la negre. Situada a la província de Girona descriu i parla d’indrets que a mi particularment em són força familiars com la platja d’en Castell o el càmping Benelux.

Els dos protagonistes estan perfectament dibuixats i cadascú té un paper definit a la novel·la. L’Ariadna és una dona socialment oberta amb un gran sentit de la justícia, i molt perseverant, en tant que en Pau és un home socialment tancat, un hacker que s’amaga darrere del món informàtic que domina a la perfecció. Molt interessant també el personatge d’en Santi, que representa a l’asseguradora.

He llegit el llibre d’una volada, escrita amb un llenguatge molt planer contè la suficient dosi d’intriga per obligar-te a llegir sense interrupció i portar-te de la investigació envers la falsificació d’un quadre, al món de la corrupció política al voltant de l’especulació sobre la requalificació urbanística d’espais naturals de la Costa Brava.

Maribel Torres va néixer a Olot el 1968. Malgrat li ha agradat escriure des de petita, treballa en una empresa on importen més els números que les lletres. Durant deu anys va formar part del consell de redacció de la revista olotina “A 440m sobre el nivell del mar” i participa habitualment en temes literaris i culturals de la seva ciutat.

Té publicats dos reculls de contes, “De somnis i cendres” (2003) i “Ossos de Fira” (2018), i diversos contes en reculls col·lectius com a finalista de premis literaris, i és autora d’un parell de novel·les, la primera de les quals va quedar finalista al Premi Vila d’Ascò, i el 2017 es va estrenar com autora teatral, amb “Una línia tan prima“, guanyant el premi de teatre 25 d’abril Vila de Benissa.

Títol: EL DESPERTAR DEL NAVEGANT

Autora: Maribel Torres

Editorial: Llibres del Delicte

Data de publicació: Setembre de 2019

Pàgines: 243 – Idioma: català

Deixa un comentari