– 024 – Teatre Musical – JOAN VÁZQUEZ – 20 ANYS NO SÓN NÁ (🐌🐌🐌🐌🐌) – Sala Barts – (temp. 19/20 – espec. 012) – 2019.11.04

JOAN VÁZQUEZ – 20 ANYS NO SÓN NÁ (temp. 19/20 – espectacle nº 012)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

El passat dia 25 va tenir lloc la roda de premsa de presentació de l’espectacle ’20 ANYS NO SON NA’ que Joan Vázquez ha creat per celebrar les dues dècades que porta en el món de la música com a  professional. Són 20 anys d’audicions, treballant com a actor, actuant en musicals i formant a joves cantants.

Dels quatre concerts programats a la Sala Barts, nosaltres vam escollir el d’aquest passat dilluns dia 4, el primer de tots. Com estava anunciat ha estat acompanyat per Mariona Castillo, amb qui va coincidir a “Mamma mia”, Marta Ribera que actualment interpreta el paper de la promesa del doctor a “El jovencito Frankenstein” i Chipper.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un espectacle preparat amb textos i direcció de Roger Julià i d’ell mateix, direcció musical i arranjaments de Gerard Alonso que l’acompanya  al piano i amb Jofre Alamany al saxo. Col·labora en l’espectacle Laura G. Ballbé amb qui ja vam veure en un dels concerts del cicle #MondayMonday del Teatre Eòlia, el passat 4 de març. (podeu veure aquella ressenya en aquest ENLLAÇ).

Amb la música i la ironia va fent un repàs a la seva carrera i la seva vocació musical que de ben petit es va despertar en ell, recorda quan desitjava un micròfon per sobre de totes les coses però ni ell ni la seva família sabia on es compraven … a la microfoneria???  Ens parla del seu primer càsting per Rent i el seu debut fa justament 20 anys, un 4 de novembre de 1999, on va veure que realment podia dedicar-se a fer el que li agradava, un primer paper que segons ell, li va canviar la vida.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La perspectiva que dóna el temps i l’experiència dels vint anys de lluita per aconseguir arribar on és ara, li permet realitzar una mena de “revenja” amb el toc d’humor que treu l’amargor d’algunes experiències. Al llarg de les dues hores de concert ha recuperat fragments dels seus personatges musicals a “Hair”, “Mamma Mia”, “Rent”, peces de Sondheim, peces de musicals que no ha interpretat com “Jesucristo Superstar”,  i algunes cançons dels seus espectacles “Paquito Forever”, “Ciutat de Gespa” i “Coples per Ocaña”.

Segons ell mateix va dir a la roda de premsa Tot té un toc de comèdia. Amb el Roger Julià hem escrit la dramatúrgia (ell també n’és el director) i hem fet monòlegs que barregen des d’anècdotes de càsting, de funció… i en aquest viatge hi ha coses més gracioses i d’altres que menys. Però tot és en clau de comèdia amb molta, molta música.”

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Hem gaudit de valent d’un espectacle íntim, proper, amb un Joan Vázquez que fa gala de la seva enorme satisfacció pel camí recorregut. Un Joan Vázquez que transmet alegria i il·lusió i és capaç d’emocionar-nos amb la seva veu, amb la seva sensibilitat i el seu saber estar.

Realment Imperdible. Magnífic. Quan va acabar ens hagués agradat que tornes a començar ….. No sabem si ens creureu, però aquest espectacle és un dels millors que hem viscut aquests darrers anys. Pell de gallina !!!

Idea original i interpretació: Joan Vázquez

Textos: Roger Julià i Joan Vázquez

Direcció musical i arranjaments: Gerard Alonso

Direcció: Roger Julià

Amb la col.laboració de Laura G.Ballbé

Artistes convidats: Mariona Castillo, Marta Ribera i Chipper

Piano: Gerard Alonso \ Saxo: Jofre Alamany

Premsa i comunicació: K de Comunicacion \ Producció: Uve Teatre

Deixa un comentari