– 019 – Teatre – LA DONA DEL 600 (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Goya – (temp. 19/20 – espectacle 009) – 2019.11.01

LA DONA DEL 600 (temp. 19/20 – espectacle n潞 009)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n –聽

Aquesta setmana s’ha estrenat, al Teatre Goya, LA DONA DEL 600, la primera coproducci贸 entre Bit贸 i Minoria Absoluta, escrita i dirigida per Pere Riera. Nosaltres vam anar ahir dia 1 de Novembre amb un teatre ple de gom a gom …聽quin聽goig !!!

LA DONA DEL 600 茅s la hist貌ria d’una fam铆lia al voltant d’un cotxe, el SEAT 600, un cotxe que per a moltes fam铆lies va ser molt m茅s que un mitj脿 de transport i va ser incorporat en el si familiar com un membre m茅s. Un cotxe que va marcar tota una generaci贸 per ser un dels primers vehicles a l鈥檃bast de la classe treballadora a Espanya i que va canviar la manera de viatjar de l鈥櫭╬oca.

Una dada curiosa, el 1964 un Seat 600 valia 63.500 pessetes (uns 370 euros), i cal tenir en compte que el salari m铆nim era de 1.800 pessetes (10,82 euros) al mes.

LA DONA DEL 600 茅s una聽intel路ligent聽barreja entre com猫dia i drama, molt ben constru茂da, on les veritables protagonistes s贸n les emocions.

Estem a casa d’en Tom脿s (excel路lent Jordi聽Banacolocha), ell parla per tel猫fon amb la seva filla Montse (脌ngels Gonyalons) que diu trucar des de Burkina Faso, ella 茅s metgessa de Metges sense Fronteres, i est脿 emparellada amb un metge alemany. Passa molt temps聽allunyada聽de casa. Per貌 en realitat ella parla des de la porta de la casa, ja que ha vingut uns dies de visita i vol fer-li una sorpresa. Tom脿s 茅s vidu, t茅 m茅s de setanta anys i viu sol. Havia treballat a la聽Pegaso聽i ha estat capa莽 de construir el cotxe que est脿 al mig de la sala, un Seat 600.

El 鈥渃onfit鈥, com ells n鈥檋i deien; el nom amb qu猫 la Carme (Merc猫 Sampietro), la dona d鈥檈n Tom脿s, va batejar el 600 el dia que, fa un munt d鈥檃nys, ell el va dur a casa, per convertir aquell cotxe petit i bonic en un membre m茅s de la fam铆lia.

La Pilar (Rosa Vila) es funcionaria, germana de la Montse i amb un car脿cter totalment oposat al d’ella. S’ha allunyat del pare, a qui no visita i s’ha separat del seu marit (Pep Planas) despr茅s de vint anys de matrimoni i sense cap motiu aparent.

Quan les dues germanes descobreixen el cotxe al mig de la sala esclatar脿 el conflicte i la disparitat d鈥檕pinions, que s鈥檋a de fer amb el cotxe ??

Amb LA DONA DEL 600, Pere Riera ens transporta, a trav茅s del cotxe que presideix l’escenari, a la vida de la fam铆lia i ens parla de les seves relacions, dels seus secrets, dels conflictes familiars i sentimentals, del dolor per la p猫rdua de la mare i de com aquesta p猫rdua afecta a cadasc煤 dels membres de la fam铆lia. Una proposta amb un equilibri exquisit entre el plor i el riure, entre la tristesa i l’alegria compartida.

Unes interpretacions magn铆fiques i justes de tots els actors protagonistes, i una acurada posada en escena amb el punt just d’humor que aconsegueix endolcir els moments m茅s tristos de la hist貌ria. Els flaix backs resulten totalment entenedors ajudats pels jocs de llums de Sylvia Kuchinow, els efectes sonors de Jordi Bonet, el moviment dels elements escenogr脿fics, incl貌s el cotxe, i els v铆deos de Francesc Isern. L’escenografia 茅s de Sebasti脿 Brosa i el vestuari de Raquel Bonillo.

Un text ple de matisos i amb converses molt punyents entre les germanes, pare i filles, mare i filles, matrimonis, 聽…. di脿legs vius i molt propers.

Vam gaudir molt d鈥檃questa proposta i hem de dir que la trobem absolutament recomanable.

This slideshow requires JavaScript.

Autoria i direcci贸:聽Pere Riera

Int猫rprets:聽Merc猫 Sampietro, 脌ngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila, Pep Planas

Escenografia:聽Sebasti脿 Brosa \ Vestuari:聽Raquel Bonillo \ Il路luminaci贸:聽Sylvia Kuchinow \ So:聽Jordi Bonet \ Ajudant de direcci贸:聽Ota Vall猫s \ Direcci贸 de producci贸:聽Josep Dom猫nech \ Cap de producci贸:聽Cl脿udia Flores \ M脿rqueting:聽Publispec聽i聽Bit貌
\ Premsa:聽Lidia Gimenez,聽Albert L贸pez聽i聽Bit貌 \ Distribuci贸:聽Bit貌

Producci贸:聽聽Bit貌聽i聽Minoria Absoluta

Idioma: catal脿 –聽Durada: 1h 50鈥

2 pensaments a “– 019 – Teatre – LA DONA DEL 600 (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Goya – (temp. 19/20 – espectacle 009) – 2019.11.01

 1. Imma C.

  Hola,
  La Dona del 600 est脿 de gira, aquest cap de setmana al Kursaal de Manresa, i ahir vam riure de valent, uns di脿legs que no et deixen indiferent, a qualsevol fam铆lia pot passar, a m茅s de quina manera m茅s elegant va enrera en el temps
  Per la durada que t茅 en cap moment decau, el ritme,molt ben pautat.

  Proposta que d麓entrada pot semblar teatre d麓entretaniment, per貌 茅s molt m茅s.

  Visca el 600, els d麓ara s贸n un aut猫ntic caprici.

  Respon

Leave a Reply