– 014 – Roda de premsa – Cicle #PARATEATRALSBROSSA – Escenari Joan Brossa (temp. 19/20 – RdP 009) – 2019.10.28

RdP – Cicle #PARATEATRALSBROSSA  (temp. 19/20 – RdP nº 009)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Començo la setmana assistint a una nova roda de premsa a la seu de l’Escenari Joan Brossa, on aquest dilluns s’han presentat els quatre espectacles que estan inclosos dins del cicle …. #PARATEATRALSBROSSA. De fet el juliol passat, es va presentar tota la programació de la temporada 2019-2020 (veure aquella ressenya) … i tal com se’ns va informar, aquesta estarà inclosa en diferents cicles segons les característiques dels espectacles.

 

En l’imaginari poètic de Joan Brossa, els gèneres escènics populars, o sigui, el music-hall o les arts parateatral, tenen una importància cabdal. La barreja de “varietés” i de circ, deixa de ser un punt aïllat o una illa despoblada: clown, màgia, ventrilòquia, cabaret … És per això que en aquest espai entre Tots Sants i Nadal, els espectadors podran nodrir-se d’aquestes teatralitats, amb reflexions profundes disfressades de rialles, sorpreses i distracció….

    • del 7 al 24 de novembre  – El Mag Hausson ens portarà un nou espectacle de màgia de prop EL SALÓ DE LES MERAVELLES‘ a la Sala Palau i Fabre

Una trobada amb la màgia de saló, que fins ara ha estat restringida a esdeveniments privats i força allunyats dels escenaris. Una primera part Hausson ens presentarà números de cartomàgia a cegues, on el mag restarà sempre amb els ulls tapats i guiats per un parell de persones del públic. La segona part la formaran números potser més ….. “convencionals”, malgrat que plens de sorpreses, fins al número final en què els espectadors prendran protagonisme.

    • del 19 de desembre de 2019 al 5 de gener del 2020 – el Mag Selvin ens porta la ventrilòquia amb ‘ NI SÍ, NI_NOTStambé a la Sala Palau i Fabre

L’Andreu Llorens (Mag Selvin) va començar a fer màgia en parella amb Hauson durant força temps i inclús ells plegats van guanyar un concurs de màgia a TVE l’any 1968. Després cadascú va seguir el seu camí. L’espectacle que presenta L’Andreu és bàsicament de Ventrilòquia, però afirma que amb sorpreses màgiques. No en va el mag i ventríloc Selvin porta més de 50 anys d’experiència en aquest món.

    • del 18 de desembre de 2019 al 6 de gener del 2020 – torna la Pepa Plana amb la seva mirada més feminista del clown ambVEUS QUE NO VEUS a la Sala Joan Brossa

Un espectacle que nosaltres ja vàrem poder veure dins del Festival Grec 2019 i que ens va fascinar (veure aquella ressenya). Torna amb tots els honors novament a la Sala Joan Brossa, amb les seves dues protagonistes, Noël Olivé (cara blanca) que per primera vegada va fer aquest paper i la més gran pallassa de Catalunya, Pepa Plana (en el paper d’August). Durant la seva presentació va voler fer esment en especial a la malauradament desapareguda Sala Muntaner, que tan va aposta per ella.

    • del 20 de desembre de 2019 al 6 de gener del 2020 – pels més nocturns podrem gaudir de sessions vingudes des de Tarragona de LES VARIACIONS BILDELBERGa la Sala Joan Brossa

Un espectacle de la Sala Trono de Tarragona. Una mena de cabaret polític molt i molt gamberro. El públic assistent es convertirà en “titelles” que manipularan els tres poderosos en una simulació de reunió. Tot embolcallat amb música pregravada i forces projeccions audiovisuals.

Us deixo l’àudio d’aquesta presentació …

Deixa un comentari