– 004 – Roda de premsa – Presentació TEMPORADA 2019 – 2020 dels Teatres del Grup FOCUS (temp. 19/20 – RdP 004) – 2019.09.04

RdP – Presentació TEMPORADA 2019 – 2020 del Grup FOCUS  (temp. 19/20 – RdP nº 004)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Continuem amb la setmana de presentacions de temporada teatral. Ahir al matí únicament hi va haver una roda de premsa, però un 4 en 1, ja que es presentava la programació dels quatre teatres que administra el Grup FOCUS a Barcelona: Romea, Goya, La Villarroel i Condal.

Mes que una presentació ha estat gairebé un espectacle, tant pels mitjans emprats com per l’enorme quantitat de gent que ha participat. Ha estat dirigit per Daniel Anglès i magistralment conduït per Ana Boadas.

S’ha celebrat aquest any al teatre Goya, i ens l’han explicat tant des de l’escenari, on estaven situats els directors artístics dels teatres, com també des de la platea, on estaven situats bona part dels directors i actors dels espectacles que veurem aquesta temporada que ara comença.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El president de la productora Grup Focus, Daniel Martínez de Obregón, ha iniciat els parlaments fent un breu resum de la temporada passada. Ha destacat que la temporada que ara comença haurà un total de 43 espectacles protagonitzats per més de 350 artistes.

També ha anunciat tres línies expansives en l’activitat escènica: el creixement del projecte ONYRIC; la creació d’una nova unitat de producció a Madrid, i el desenvolupament de Focus-Experience, un projecte sobre nous formats d’espectacles. El Grup Focus destinarà un pressupost de 13,7 milions d’euros a l’activitat escènica de la seva 33a temporada teatral.

A continuació l’actual director artístic del Teatre Romea, Josep Maria Pou, ha pres la paraula, i el primer que ha fet és recordar la figura del molt estimat actor, que va ser l’anterior president d’aquest teatre, Carles Canut, que va morir el setembre passat, després d’una llarga malaltia.

Els espectacles que es podran veure al TEATRE ROMEA, seran els següents:

 • CASA DE NINES, 20 ANYS DESPRÉS – Reposició de l’espectacle que va ser estrenat el juliol passat dins del Festival Grec. Direcció: Sílvia Munt (podeu veure aquí la nostra ressenya). Del 4 de setembre, fins al 13 d’octubre.

 • VIEJO AMIGO CICERÓN – Un text d’Ernesto Caballero sota la direcció de Mario Gas. Del 17 d’octubre al 10 de novembre.
 • JERUSALEM – Va ser l’èxit teatral del passat Festival Grec. Una enorme i espectacular obra llibertària dirigida per Julio Manrique. (podeu veure aquí la nostra ressenya). Del 14 de novembre de 2019 al 6 de gener de 2020.
 • ROMANCERO GITANO – Textos de Federico García Lorca i Lluis Pasqual. Dirigida per Lluís Pasqual i protagonitzada per Núria Espert. Del 8 al 26 de gener de 2020.
 • COBERTURA – Autores: Alejo Levis i Bruno Oro. Dirigida i interpretada per Clara Segura amb la participació de Bruno Oro. Del 30 de gener al 8 de marc.
 • EVA CONTRA EVA – Autor: Pau Miró .Direcció de Silvia Munt. Del 19 de març al 26 d’abril.

Jordi González, vicepresident d’Arts i Continguts del Grupo Focus, ha presentat la programació del TEATRE GOYA:

 • CINCO HORAS CON MARIO. Autor: Miguel Delibes, dirigida per Josefina Molina. Del 18 de setembre al 20 d’octubre.
 • LA DONA DELS 600. Autoría i direcció de Pere Riera. Del 25 d’octubre al 15 de desembre.
 • ESCAPE ROOM. Torna l’èxit de la temporada passada. Autors i direcció de Joel Joan i Hèctor Claramunt. (podeu veure aquí la nostra ressenya). Del 18 de desembre a l’1 de marc del 2020.
 • #PUERTASABIERTAS. Autora: Emma Riverola i direcció d’Abel Folk. Del 13 de maig al 14 de juny.
 • DELICADES – T de TEATRE. Estrenada al Festival Grec del 2009. Autor i direcció: Alfredo Sanzol.  (podeu veure aquí la nostra ressenya) Del 27 de juny al 9 d’agost.

Tania Brenlle, directora artística de LA VILLARROEL, ens ha presentat un munt d’espectacles:

 • VASELINA. Autor: Gabriele di Luca. Direcció: Sergi Belbel. Del 7 de setembre al 20 d’octubre.
 • UNA HISTÒRIA REAL. Autor i Director: Pau Miró. Del 26 d’octubre al 8 de desembre. 
 • AQUELLA NIT (Una obra de teatre amb cançons). Autor: David Greig. Compositor: Gordon McIntyre i Direcció de David Selvas. Del 4 de gener al 16 de febrer.
 • LA GAVINA. Versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov. Dramatúrgia i direcció d’Alex Rigola. Del 13 de març al 26 d’abril.
 • NENES I NENS. Torna un dels èxits de la temporada passada. Un text de Dennis Kelly, Direcció de Joel Joan i interpretació d’Anna Sahun. (podeu veure aquí la nostra ressenya) Del 29 d’abril al 17 de maig. 
 • OVELLES. Un espectacle que ja es va poder veure a la Sala FlyHard fa dues temporades amb gran èxit. Autors i Direcció de Carmen Marfà i Yago Alonso. (podeu veure aquí la nostra ressenya) Del 20 de maig al 7 de juny. 
 • A.K.A. (Also Know As). Un altre espectacle que va triomfar a la Sala FlyHard i que des de llavors ha obtingut un munt de premis. Autor: Daniel J. Meyer Direcció: Montse Rodríguez Clusella. Interpretació: Albert Salazar. (podeu veure aquí la nostra ressenya) Del 21 de maig al 7 de juny. 
 • UN DIA QUALSEVOL. Torna novament a la mateixa sala on va triomfar la passada temporada, dins del Festival Grec. Autor i Direcció: Oriol Tarrasón. (podeu veure aquí la nostra ressenya) Del 10  al 28 de juny. 
 • Cicle l’OffLaVillarroelUNA ILÍADA. Autors: Lisa Peterson i Denis O’Hare, a partir de La Ilíada d’Homer. Direcció: Juan Carlos Martel Bayod i interpretació d’Eduard Farelo. Una producció de Temporada Alta 2018. Es podrà veure durant els mesos d’Octubre a Desembre.
 • Cicle l’OffLaVillarroelCALMA! es pur Guillem Albà. El seu clown salvatge hi és present, la seva poètica no hi falta, i el seu missatge optimista esdevé catàrtic . Es podrà veure durant els mesos de Desembre i Gener.
 • Cicle l’OffLaVillarroelPENSEM (PAUSA), A LA MERDA!!! l Autoria i Direcció de Maniel Dueso  Es podrà veure durant els mesos de Gener i Febrer.
 • Cicle l’OffLaVillarroelQUEMA LA MEMORIA. Autoria i Direcció: Paula Bonet i Ramón Rodriguez Es podrà veure durant el mes de Febrer.
 • Cicle l’OffLaVillarroelINESTABLE. Un espectacle que torna a La Villarroel. Autoria i Direcció: Andrés Caminos i Gadiel Sztryk(podeu veure aquí la nostra ressenya) Es podrà veure durant el mes de Novembre.
 • Cicle l’OffLaVillarroelPERDÓN. Autoria i Direcció: Andrés Caminos i Gadiel Sztryk .  Es podrà veure durant el mesos de Febrer i Març.
 • Cicle l’OffLaVillarroelEL PEQUEÑO PONI. Autor: Paco Bezerra. Direcció: Mercè Vila Godoy. Una producció de la Sala FlyHard. Es podrà veure durant el mes de Maig.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Per últim, el director artístic del TEATRE CONDAL, Daniel Anglès, ha presentat la programació d’aquest teatre, que ha deixat d’anomenar-se “Onyric Condal” per dedicar-se com feia abans a la Comèdia i al públic familiar. El grup Focus, no per això abandona el projecte Onyric, sinó que aposta pel creixement del projecte, que a partir d’ara es dedicarà més a la producció d’espectacles Musicals i ja s’ha anunciat que estan treballant en un parell de projectes.

 • LUNNIS DE LEYENDA SUPERSTAR !EN VIVO! – Guionistes: Margarita Melgar i Josep Maria Lari. Direcció: Mag Lari. Del 20 al 29 de setembre
 • EL PARE DE LA NUVIA – Autors: Joel Joan i Héctor Claramunt. Direcció: Joel Joan. Interpretació principal per part de Joan Pera. Del 12 d’octubre al 17 de novembre.
 • FINS ALS … NADALS – Direcció: Miriam Escurriola. Direcció musical: Jordi Taixés i Coreografia de Beatriz Macías. Del 9 de desembre al 6 de gener.
 • PERFECTES DESCONEGUTS – Autor: Paolo Genovese. Direcció: Daniel Guzman. Del 18 de febrer al 29 de març

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari