– 002 – Roda de premsa – Presentació TEMPORADA 2019-2020 del Teatre Akadèmia (temp. 19/20 – RdP 002) – 2019.09.03

RdP – Presentació TEMPORADA 2019-2020 del Teatre Akadèmia (temp. 19/20 – RdP nº 002)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Primera setmana de setembre i tots els teatres volen presentar les seves programacions per aquesta temporada 2019-2020 que ara comença. Ahir va ser la Sala Fènix i avui dimarts, han fet el mateix el Teatre Akadèmia i El Maldà.

Però anem a pams … el Teatre Akadèmia comptarà per aquesta vuitena temporada de la seva creació, amb sis produccions pròpies (Lèxic familiarMaestro FelliniL’home de la flor als llavis i…La Nit, RadioNit i la conferència Caravaggio, una vita barocca); 2 coproduccions ( La Mascarada i Per un sí o per un no); i 6 produccions externes (Assaig sobre la lucidesa, Hamlet, Romeu i JulietaVaig ser pròsperTransbord i Coreofonie, en el marc de la Festa de la Música).

La democràcia, el gènere, la transsexualitat, la identitat… seran algunes de les temàtiques que tractaran els seus espectacles.

Però abans de presentar aquestes propostes, s’ha volgut fer un breu balanç de la temporada passada amb algunes xifres:

  • Es va incrementar la recaptació un 23% en relació a la temporada 2017-2018
  • Tres obres (Link Link CircusQuè va passar amb Bette Davis i Joan Crawford? i Rromipenvan obtenir el 100% d’ocupació. La resta van registrar números molt positius, com ara Nit de Reis (o el que vulgueu) i Paradisos oceànics amb un 94%, Sarab i inFAUST amb un 76%.
  • Més de la meitat de les representacions van penjar el cartell d’entrades exhaurides.
  • En el global, la temporada 2018-2019 es va tancar amb un 79% d’ocupació.

Les propostes per aquesta temporada, per ordre en què es representaran són les següents:

  • del 18 setembre al 13 octubre 2019ASSAIG SOBRE LA LUCIDESA un text del Premi Nobel portuguès José Saramago. Una producció de la companyia “La Danesa” que està implicada en projectes de teatre comunitari. Una obra d’absoluta vigència adaptada per Jumon Erra i dirigida per Roger Julià que es va estrenar al GREC 2018. Podeu veure la nostra ressenya.

—————————-

  • La companyia Projecte Ingenu celebra enguany els seus 5 anys de recorregut. Per celebrar-ho, el Teatre Akadèmia acollirà la companyia i programarà les seves tres obres de Shakespeare, dirigides totes per Marc Chornet:

—————————-

  • del 27 novembre a l’1 de desembreLÈXIC FAMILIAR Un monòleg amb autoria, dramatúrgia i interpretació de Serena Vergano, dirigida per Guido Torlonia, que es va estrenar amb èxit l’any passat, en el que va ser el seu retorn als escenaris.

—————————-

  • 29 i 30 de novembre  – CARAVAGGIO, UNA VITA BAROCCA Francesca Cappelletti, presentarà la seva conferència magistral sobre Caravaggio. Ella és una reconeguda experta en l’obra del pintor italià, i aproparà al públic la seva vida i obra.

—————————-

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

—————————-

  • del 11 desembre al 12 de gener 2020LA MASCARADA – Tornen Els Pirates Teatre, amb una nova creació en clau de comèdia ballet, adaptació d’El burgès gentilhome de Molière. Direcció: Adrià Aubert i Direcció musical: Ariadna Cabiró.

—————————-

  • del 22 gener al 16 de febrer MAESTRO FELLINI – Producció pròpia del Teatre Akadèmia en ocasió de la celebració del centenari del naixement del prestigiós director italià de cinema Federico Fellini. Una oda a Fellini en forma de lectura a dues veus, la de Mario Gas i Mar Ulldemolins, a través d’entrevistes, cartes, escrits, notes de direcció i material audiovisual. Una proposta creada per Ludovica Damiani i Guido Torlonia, director artístic del Teatre, que també la dirigirà.

—————————-

  • del 26 febrer al 22 de març PER UN SÍ O PER UN NO –  un text fonamental de l’escriptora francesa Nathalie Sarraute, Una coproducció amb Vintana Teatre, dirigida per Elena Fortuny. Interpretada per Isabelle Bres i Mari Pau Pigem, l’obra ens parlarà dels individus més enllà dels gèneres i de les relacions interpersonals.

—————————-

  • del 1 al 26 d’abril L’HOME DE LA FLOR ALS LLAVIS I … – Dos actes únics del gran dramaturg sicilià, Luigi Pirandello, Premi Nobel de Literatura, sota la direcció de Mario Gas i protagonitzat per Àlex Casanovas. Una producció pròpia del Teatre Akadèmia.

—————————-

  • Moreno Bernardi dirigirà dues peces fruit d’un profund estudi sobre l’obra de Bernard-Marie Koltès. Així, seguint la línia de recerca del llenguatge i la presència escènica, aquesta temporada el Teatre Akadèmia produirà la versió final de:
    • del 8 al 17 de maig – LA NIT – a partir de “La nit just abans dels boscos” – amb Guillem Gefaell i David Menéndez
    • del 20 al 24 de maig – RADIONIT – també a partir de “La nit just abans dels boscos” – amb Guillem Gefaell i David Menéndez
 • —————————-

   • del 28 maig al 14 de juny  TRANSBORD – Un text del jove autor català Sebastià Portell, dirigit per Miquel Gorriz i interpretat per Marc Joy i Assun Planas. Un espectacle amb un fort missatge social que planteja els temes de la transsexualitat, la identitat i el gènere.

—————————-

   • 19 I 20 de juny  FESTA DE LA MÚSICA – COREOFONIE – Una proposta de dansa i música – Composició: Libetta, Sciortino, Montalti, Capogrosso, Beethoven, Liszt. Pianista: Francesco Libetta – Pianista i Ballarí: Giulio Galimberti- Coreografia i ballarina: Stefania Ballon

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Us deixo com de costum, l’àudio de la presentació …

Deixa un comentari