– 398 – Teatre – PETER PAN (🐌🐌🐌🐌) – El Maldà – 2019.08.20 (temp. 18/19 – espectacle nº 304)

PETER PAN (temp. 18/19 –  espectacle  nº 304)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Creiem erròniament que la temporada 2018/2019 l’havíem acabat el passat 3 d’agost al Versus Glòries, però en tornar de les nostres vacances de “relax” a la platja, veiem que fins a l’1 de setembre encara podrem sumar alguna proposta més.

El dia 31 de juliol va tenir lloc la roda de premsa de presentació de l’espectacle PETER PAN (podeu veure aquí aquella ressenya), … que la companyia l’Excèntrica representa a El Maldà fins al dia 6 de setembre. La nostra estada al Delta de l’Ebre ens ha fet posposar fins ahir, dia 20, poder gaudir d’aquesta deliciosa i particular visió d’un clàssic.

En una sala plena de gom a gom, dominada per un gran teló de color vermell que porta el nom de Peter Pan, i rebuts per una simpàtica amfitriona (excel·lent Clara Moraleda des de bon començament), ens disposem a viatjar al país de Mai Més.

This slideshow requires JavaScript.

PETER PAN, de l’escriptor britànic James M. Barrie, va ser estrenada com a peça teatral a Londres, l’any 1904, amb el títol de “Peter Pan i Wendy” amb més de 50 actors a escena.

Peter Pan és un nen que no vol créixer, té deu anys i odia el món dels adults. Sempre acompanyat de la seva fada Campaneta, pot volar. Viu en el país de Mai Més amb els seus amics, els Nens Perduts. Un país on viuen també indis, fades, sirenes i pirates.

En 1924 es va rodar la primera versió cinematogràfica en cinema mut dirigida per Herbert Brenon i l’any 1953 es va popularitzar el personatge amb la pel·lícula animada de Walt Disney. L’any 1954 es va estrenar la primera versió musical a Broadway.

L’Excèntrica Centre d’Arts Escèniques, de Santa Coloma de Gramanet, ha reconvertit la història inventant-se una petita companyia de comediants … (una companyia maldestre i vinguda a menys, gairebé “firaires”) … que ens volen explicar la seva versió. Juanjo Marín és el director de la proposta, on únicament tres actors, David Anguera, Clara Moraleda i Mireia Piferrer, interpreten un munt de personatges. Una versió de “cambra”, un treball artesanal i senzill de petit format amb una posada en escena deliciosa. Una versió que fa ressorgir en nosaltres, adults, el nen que portem dins.

Principis de segle XX. L’obra teatral sobre Peter Pan és tot un èxit a Londres. Però mentrestant, a l’altra banda de món, una extravagant família de comediants i firaires tractarà de convèncer els seus espectadors ocasionals, a través de les seves virtuoses i prodigioses habilitats, no només de l’existència real del País de Mai Més, sinó també de la increïble història del nen que no volia créixer.

This slideshow requires JavaScript.

Una posada en escena on la música, de la mà de Juanjo Marín i David Anguera, ocupa un lloc important en el desenvolupament de l’acció. Durant l’obra ens interpreten diverses cançons i un piano presideix l’escena.

Estructurada en diferents escenes, separades pel tancament del teló, la petita sala del Maldà passa de ser el saló i l’habitació dels Darling on els tres germans juguen i la Wendy explica contes esperant la visita de Peter Pan, a ser el País de Mai Més habitat pels nens perduts, o el vaixell del capità Garfio que entre les onades de cartó ens explica la seva obsessió per capturar i matar Peter Pan.

Amb alguns elements escenogràfics, el piano, un bagul, una pissarra, un gos de cartó, ninotets, jocs d’ombres, una gramola, un harmonium … i jugant amb les portes laterals i el balcó, han estat capaços de crear un món de fantasia on la imaginació ens fa veure allò que els tres actors, d’una manera realment magnífica ens expliquen.

Hauríem de mencionar molts moments màgics, però ens ha captivat molt especialment l’escena de la caseta de nines en miniatura, on els tres actors interactuen davant del públic. La seva naturalitat i simpatia fa que el públic adult i infantil, present a la sala jugui amb ells i tots plegats ens deixem portar  a “la segona estrella a la dreta i tot recte fins al matí”.

Una proposta realment deliciosa.

Per cert … Algú voldria anar al lavabo ?

Direcció: Juanjo Marín
Repartiment: David Anguera , Clara Moraleda, Mireia Piferrer

Producció executiva: Andreu Banús \ Producció: Maria Antolín \ Assistent de direcció: Ana Pérez \ Escenografia: Jaume Baliarda, Luis Nevado, Enric Romaní \ Disseny d’il·luminació i coordinació tècnica: Sergio Roca \ Disseny d’espai sonor: Juanjo Marín i David Anguera \ Imatge cartell: Juanjo Marín

Idioma: català – Durada: 75 minuts

3 pensaments a “– 398 – Teatre – PETER PAN (🐌🐌🐌🐌) – El Maldà – 2019.08.20 (temp. 18/19 – espectacle nº 304)

  1. Miquel Gascon

    És màgica i deliciosa, però s’ha de tenir en compte que es tracta d’un espectacle infantil, que evidentment pot agradar als adults.

    Tornem a estar aquí, però per poc temps, ja que el 8 tornem a marxar. S’ha d’aprofitar que encara estem vius, per Voltar i Voltar.

    Una abraçada Montse !!!

    Respon
  2. Retroenllaç: – 105 – Teatre Musical – APOLOGIA I ESCARNI DE L’ESTUPIDESA HUMANA – (🐌🐌+🐚) – Sala Versus Glòries – 26/03/2022 |

Leave a Reply