– 390 – Roda de premsa – PETER PAN – El Maldà – 2019.07.31 (temp. 18/19 – RdP 082)

RdP – PETER PAN (temp. 18/19 – RdP nº 082)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ja fa diversos anys, crec que cinc, que El Maldà no tanca per vacances i és una de les poques sales de teatre de Barcelona que programa durant el mes d’agost.

Avui ens han presentat l’espectacle que es podrà veure a partir del 5 d’agost, PETER PAN, una proposta de la companyia l’Excèntrica i que de dilluns a divendres es representarà fins al 6 de setembre.

Abans de començar ens van mostrar  una petita mostra del que veurem …

Juanjo Marín, el director de la proposta, sempre havia pensat que era una utopia portar a escena aquí a Barcelona PETER PAN, que pels britànics és considerada com uns “pastorets” que cada any es representa per Nadal en aquell país. Una obra que es va estrenar l’any 1904 amb més de 50 actors a sobre l’escenari.

Ha trobat la solució tot parlant amb l’Adrià Aubert, perquè aquest li va donar la idea que el Maldà podria ser com el saló de la casa dels Darling; a partir d’aquí s’ha muntat una adaptació, inventant-se una petita companyia de comediants, maldestre i vinguda a menys, gairebé “firaires”, que fan d’ocupes d’aquest espai i que durant un any indeterminat de principis del segle XX, estan obsessionats a mostrar la seva pròpia versió.

Principis de segle XX. L’obra teatral sobre Peter Pan és tot un èxit a Londres. Però mentrestant, a l’altra banda de món, una extravagant família de comediants i firaires tractarà de convèncer els seus espectadors ocasionals, a través de les seves virtuoses i prodigioses habilitats, no només de l’existència real del País de Mai Més, sinó també de la increïble història del nen que no volia créixer.

Únicament tres actors, David Anguera, Clara Moraleda, Mireia Piferrer interpreten un munt de personatges, diuen que uns quatre per cada un d’ells, en aquesta versió de “cambra” en un treball artesanal i volgudament senzill, on els mateixos actors fan de tècnics, bellugant els diferents elements de l’escenografia i cortinatges.

Ens comenten que no es tracta d’un Musical, però que la música es força important en el desenvolupament de l’acció i que ofereix diverses cançons durant la representació. A l’espai escènic de El Maldà, podem veure per exemple un piano i un antic orgue. Ens comenten que jugaran amb el terra quadriculat de la Sala, que forma com un tauler d’escacs, on mouran alguns ninots i titelles.

També en aquesta versió s’ha volgut redefinir i donar una volta als personatges i per posar un exemple el personatge de la Wendy, sense deixar la seva feminitat deixarà de ser una “bleda”. No es tracta d’un espectacle infantil, malgrat que els nens de més de 7 anys gaudiran de l’espectacle igualment que els adults.

La companyia l’Excèntrica ja ha presentat diverses propostes escèniques als Teatres Romea, Regina i a El Maldà, com per exemple “Canta’m un conte“, “Lovely Precius Dream“, “Tragicomèdia” i “Duel”.

Us deixo com de costum l’àudio de la roda de premsa per si ús bé de gust escoltar-ho …

Deixa un comentari