– 381 – Teatre –  LIKES (🐌🐌+🐚) – Sala Versus Glòries – 2019.07.24 (temp. 18/19 – espectacle  nº 292)

LIKES (temp. 18/19 –  espectacle  nº 292)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Aquest passat dimecres vam fer cap a la sala Versus Glòries perquè no és volíem perdre l’últim espectacle de la companyia Dara Teatre que ja se’ns havia escapat al febrer. Es tracta de LIKES escrita i dirigida per Roc Esquius i interpretada per Núria Deulofeu, Bernat Mestre, Isidre Montserrat i Míriam Tortosa.

Aquesta és la sisena producció de la companyia després de “IMe” (Tantarantana, 2015), “El Catalon d’una nit d’estiu” guanyador del Festival Píndoles 2015, “Mars Joan (Tantarantana, 2017 i 2016), “Els pastorets de la Martina” (Tantarantana, 2017) i “Claqué o no (Tantarantana, 2018). (si cliqueu en els títols en vermell, accedireu a les ressenyes que van fer en el seu dia).

La companyia Dara va néixer el març del 2014 amb la idea de fer teatre de contingut contemporani i proper al públic, i si pot ser, barrejant comèdia i ciència-ficció.

La Berta (Núria Deulofeu), la Lídia (Míriam Tortosa), el Toni (Isidre Montserrat) i el Pol (Bernat Mestre) són quatre companys accidentals que comparteixen un espai de coworking, mentre miren de tirar endavant cada una de les seves professions. Cap dels quatre ha aconseguit treballar de la manera que esperava fer-ho. Bé, treballar sí, el que no han aconseguit és vendre’s i guanyar-se un bon sou; ningú els coneix.

A partir d’una foto fortuïta i una reacció inesperada a les xarxes, els quatre veuran com les seves vides canvien dràsticament. I és que comencen a ser algú, i saben com anar a més. El que no saben és on porta el camí. El què no saben és qui és aquell algú en qui es van convertint.

Els quatre personatges treballen en àmbits diferents compartint l’espai de feina. Una escriptora, una dissenyadora, un programador web i un músic. Una proposta amb un argument que ens semblava a priori prou interessant, perquè tracta del món de les xarxes socials que coneixem prou bé, on els instagramers, youtubers o inclús els Blogs com el nostre, lluiten molt aferrissadament per aconseguir seguidors i “likes” (m’agrada), en les seves fotos, vídeos, frases o ressenyes; malauradament alguns d’aquests els importa ben poc, si el que es diu és veritat o no, fins i tot arriben a ser muntatges “fake news“, …. el que de veritat els importa és aconseguir la fama virtual.

Si semblem els millors, és que ho som?
Si tenim molts seguidors, som més estimats?
Si la nostra vida sembla ideal, realment ho és?

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta en clau de comèdia que qüestiona aquests comportaments socials a les xarxes però que no acaba d’aprofundir. Masses pinzellades i massa estereotips que pretenen donar resposta a la pregunta de fins a on són capaços d’arribar els nostres protagonistes, o nosaltres mateixos, per tenir el millor perfil a les xarxes socials.

Una proposta en la qual Roc Esquius abandona totalment la ciència-ficció per abordar un problema real de la nostra societat, l’obsessió per les xarxes socials i la dependència absoluta del reconeixement dels altres. Un problema que no solament afecta els egos de les persones sinó que influeixen cada cop més en el seu àmbit laboral, en el familiar i en el personal.

Però malauradament al nostre entendre la proposta no acaba de ser rodona, i no per les interpretacions que ens han agradat força, però si per la posada en escena, massa entretallada i repetitiva i per les situacions que planteja, que nosaltres hem trobat en alguns moments forçades i exagerades en extrem. Fins al punt de què acaba sent inversemblant.

També considerem que aquesta proposta li caldria una bona retallada en la seva duració, creiem sincerament que obtindria millor resultat sense tanta reiteració, ja que a on vol arribar quedaria igual de clar. Per contra ens ha agradat molt la deriva final de tot plegat, un final sorprenent i dur.

Potser teníem masses expectatives i això a vegades juga males passades. Aquesta és la proposta de la companyia amb la què menys hem connectat fins ara.

Direcció i dramatúrgia: Roc Esquius

Repartiment: Núria Deulofeu, Bernat Mestre, Isidre Montserrat, Míriam Tortosa

Vestuari: Rebeca Turmo \ Escenografía: Dara \ Premsa i comunicació: Núria Deulofeu \ Distribució: Anna Garcia \ Fotografies promocionals: Blanca Pascual \ Disseny de llums: Daniel Gener \ Producció musical: Outro \ Regiduría: en col.laboració Escola El Timbal

Idioma: català – Durada: 90 minuts

Deixa un comentari