– 380 – R. de premsa ??? – “Royal Tomacada” al rei PHILLIPE THE SIXTH – Sala Barts – 2019.07.23 (temp. 18/19 – RdP 081)

RdP – “Royal Tomacada” al rei PHILLIPE THE SIXTH (temp. 18/19 – RdP nº 081)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Dimarts passat els mitjans que parlem d’Arts Escèniques, estàvem convocats a una roda de premsa molt però que molt especial, al mig del carrer davant la Sala BARTS.

La companyia LAminimAL reivindica el debat sobre la monarquia amb una “Royal Tomacada”  al rei PHILLIPE THE SIXTH. La cita era per presentar una nova proposta escènica que es podrà veure a la Sala BARTS a partir del 18 de setembre; una comèdia palatina que interpretaran “Els reis de Shakespeare”.

El titol de la proposta serà “Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de PHILLIPE THE SIXTH”.

Els diferents actors ens han fet una petita mostra del que ens esperarà al setembre, amb diferents parlaments d’un tal “Borrell“, una tal “Arrimades“, …. però la perla de la tarda ha estat el parlament “reial” de PHILLIPE THE SIXTH encarnat en l’actor Eloi Benet.

Malgrat que han intentat amb els seus discursos, convèncer al poble dels valors monàrquics i la necessitat de seduir convenientment als súbdits amb les paraules reials…. sembla que aquests parlaments no han agradat massa al públic, perquè han volat tomàquets bona part de l’acte.

Curiosament Els tomàquets han aparegut moments abans d’iniciar-se l’acte, i ens han informat que ha estat un obsequi pels pagesos del baix Llobregat a la ciutadania de Catalunya, pel seu ús més convenient.

La guerra de tomàquets s’ha estès a tothom, quan el rei PHILLIPE THE SIXTH, per tal de defensar-se i al crit de “A POR ELLOS” ha començat a tirar els tomàquets rebuts, directament  al seu poble.

La proposta que es podrà veure a partir de setembre, està escrita per Albert Pijuan, dirigida per Daniela De Vecchi i interpretada per Eloi BenetCris CodinaEsperança CrespíCarles Cruces i Toni Figuera; l’obra PHILLIPE THE SIXTH descriu un episodi decisiu pel regnat del jove rei: els fets de l’1 d’octubre.

L’acte, ens han explicat, que ha tingut com a objectiu reivindicar, de manera festiva i divertida, espais de rebel·lió i crítica dins del món de la cultura.

Deixa un comentari