– 371 – Roda de premsa – NO CAL ANAR A L’HAVANA – La Gleva teatre – 2019.07.18 (temp. 18/19 – RdP 076)

RdP – NO CAL ANAR A L’HAVANA (temp. 18/19 – RdP nÂș 076)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Miquel Gascón

Entre Grec i Grec, vam poder encabir aquest passat dijous 18 de juliol, la roda de premsa i el passi de grĂ fics de l’espectacle NO CAL ANAR A L’HAVANA de Marc Artigau, que va tenir lloc a la petita sala de teatre La Gleva, situada al barri de “el Putxet i el FarrĂł”, molt a prop de casa nostra. Una proposta que estarĂ  en cartell fins al prĂČxim 4 d’agost.

NO CAL ANAR A L’HAVANA Ă©s un espectacle d’havaneres nascut de la idea de la Cristina Arenas i que estĂ  dirigit per Joan Maria Segura Bernadas. Cristina Arenas, una nit en una cala petita amb poca gent, estava escoltant un grup d’havaneres, envoltada d’un grup de bons amics; en aquell moment va pensar “la felicitat plena serĂ  quelcom semblant a aixĂČ“… i va pensar que perquĂš no …. intentar transportar aquelles sensacions viscudes, al mĂłn de les Arts EscĂšniques, afegint a les havaneres una dramatĂșrgia adient.

Marc Artigau, va assolir el repte de crear una dramatĂșrgia per aquesta idea. Un dels millors dramaturgs de casa nostre, que no descansa ni un moment … Aquesta setmana ha estrenat  ni mĂ©s ni meys que 3 espectacles: “CĂ sting Giulietta” com a dramaturg al teatre Lliure, La tienda de los horrores (vegeu la nostra ressenya) … com a traductor i adaptador, al Teatre Grec … i aquest passat divendres va estrenar aquesta … NO CAL ANAR A L’HAVANA, a la petita sala de La Gleva.

A la roda de premsa hi són presents  Marc Artigau, Joan Maria Segura,  Miquel Malirach,  Cristina Arenas, Josep Sobrevals i Bårbara Granados.

Un espectacle que pretĂ©n ser un homenatge a les cançons dels nostres avis i de forma molt especial a l’havanera. Vol donar a conĂšixer aquests versos i el seu origen. L’havanera, originĂ ria de Cuba al segle XIX Ă©s la barreja del ritme cubĂ  i la mĂșsica africana. Va arribar a Catalunya de la mĂ  de la sarsuela i ha mantingut sempre lligams molt estrets amb la nostra cultura.

Un espectacle interpretat per Miquel Malirach, Cristina Arenas i Josep Sobrevals que transita per diferents llocs. Un espectacle poĂštic, cĂČmic i refrescant on els espectadors sĂłn rebuts amb un rom cremat. Es tracta d’un viatge amb les havaneres populars amb reflexiĂł i critica sobre algunes de les lletres masclistes.

Un espectacle on hi ha mĂșsica en directe i on el pĂșblic participa cantant i tocant instruments.

Seran onze les havaneres que es podran escoltar, en retalls “entre cosides” i algunes vegades senceres: “El meu avi”, “Mariner de terra endins”, “La balada d’en Lucas”, “Lola, la tavernera”, “La bella Lola”, “La barca xica”, “Quan jo tenia pocs anys”, “Vestida de nit”, “Mare, vull ser pescador”, “Mira’m guitarrista” i una peça “Jo volia ser un final” de nova creaciĂł composta per Marc Artigau amb mĂșsica de BĂĄrbara Granados i planejant, la mĂșsica de “La Gavina”.

Una proposta que pretĂ©n dibuixar una mirada divertida sobre els nostres referents recuperant la comuniĂł que es viu en un concert d’havaneres a la platja.

Si us bĂ© de gust, podeu escoltar tambĂ© l’Ă udio de la presentaciĂł …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.