– 366 – GREC2019 – SHAKESPEARE FACE TO FACE – La Cuina – Espai Francesca Bonnemaison – 2019.07.17

GREC2019 – SHAKESPEARE FACE TO FACE

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir dimecres al matí a l’Espai Francesca Bonnemaison ha tingut lloc una de les “Converses Grec” anomenada SHAKESPEARE FACE TO FACE. Una activitat dirigida als joves que, sorprenentment ?, no hi eren. La mitjana d’edat del públic assistent passava de llarg dels cinquanta anys …..

Segons havíem llegit al programa del Festival Grec Els Pirates TeatrePàrquing Shakespeare, dues companyies que s’enfronten al Grec d’enguany a les obres de Shakespeare, us donen les claus per entendre l’univers del bard anglès des de la perspectiva del públic jove. Després d’una breu introducció, veureu els membres d’aquestes companyies competir en una batalla shakespeariana apassionant.

Nosaltres hem assistit a una altra conversa, o millor dit … a un debat, molt interessant, però molt diferent del que pensàvem que seria pel que deia el programa.

Una butaca vermella ocupada per Antonio Morcillo, que avui ha representat amb passió desbordada el paper de William Shakespeare; a la seva dreta tres membres de Pàrquing Shakespeare: Ariadna Matas, José Pedro Garcia Balada i Laura Vila Kremer. A la seva esquerra tres membres de Els Pirates Teatre: Adrià Aubert, Laura Aubert i Ricard Farré.

Les dues companies s’han enfrontat a la mateixa obra: “L’amansiment de la fúria” o “la feréstega domada”, una de les primeres obres de Shakespeare i considerada actualment com una de les obres  més masclistes signades per ell.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Però tant Els Pirates Teatre com Pàrquing Shakespeare han aconseguit capgirar-la i fer del text un al·legat feminista. Pàrquing Shakespeare porta al festival “L’amansi(pa)ment de les fúries“, dirigit per Carla Rovira, que nosaltres veurem el 31 de juliol al Teatre Grec, i Els Pirates signen “Les feres de Shakespeare” (vegeu la nostra ressenya), amb direcció d’Adrià Aubert, proposta que vam veure el passat dia 6 de juliol.

Una conversa dividida en quatre “assalts de boxa”:

 1. L’obra
 2. Shakespeare era misògin ?
 3. Els personatges
 4. Sobre la vigència de Shakespeare.

I que, com podreu escoltar a l’àudio ha estat molt monopolitzat per Antonio Morcillo (William Shakespeare), especialment en la primera mitja hora on únicament hem pogut escoltar la seva veu, que ha defensat amb passió la “seva” obra, com l’expressió de la realitat social del “seu temps” i ha fet constar que ambdues companyes han obviat el pròleg del calderer que, per a ell, formava una part important de la peça (pròleg del que podem veure una gravació de TVE-Estudio1) …

http://www.rtve.es/alacarta/videos/estudio-1/estudio-1-fierecilla-domada/3189845/

Ha reconegut que els personatges femenins de l’obra no són rodons, però que “ell” escrivia per als seus clients i els hi deia el que volien escoltar.

La proposta SHAKESPEARE FACE TO FACE, ha estat força interessant, especialment quan els membres de les dues companyies han pogut ficar cullerada. Llàstima que la gent jove a la què estava destinada especialment, no ha recollit el guant, encara que era una activitat totalment gratuïta; Potser s’haurà de buscar altres maneres d’atraure a aquesta franja d’edat, encara que nosaltres malauradament, no som gaire optimistes.

Malgrat que l’àudio és un pèl massa llarg, el publiquem per si algú està interessat, en escoltar el debat

2 pensaments a “– 366 – GREC2019 – SHAKESPEARE FACE TO FACE – La Cuina – Espai Francesca Bonnemaison – 2019.07.17

 1. Imma C.

  Hola,
  aquesta entrada m´interessa especialment perquè m´hagués agradat ser-hi. i ara escoltaré…

  La veritat és que SHAKASPEARE és un gran referent teatral, un mai acabar, en bon sentit.
  Face to Face

  Respon

Deixa un comentari