– 363 – Gala de la XXV edició dels PREMIS BUTACA – Mercat de les Flors – 2019.07.14

Gala de la XXV edició dels PREMIS BUTACA

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Tal com ja s’havia anunciat, aquest any l’entrega dels Premis Butaca es va fer ahir dia 14 de Juliol al Mercat de les Flors, i tot seguit va tenir lloc la festa de celebració dels 25 anys dels Premis Butaca, a la terrassa del Teatre Lliure. Per sort, la pluja que havia caigut a primera hora de la tarda va deixar pas a una nit esplèndida que va permetre gaudir de la festa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Gloria Cid i Toni Martin, impulsors d’aquests premis que van començar al seu programa de ràdio de Premià de Mar, van ser els amfitrions i presentadors de la gala. Amb força puntualitat i una gran agilitat la gala va ser entretinguda i plena de moments emocionants, i com no podia ser d’altra manera, moments reivindicatius.

Com ja és habitual en aquestes gales els premis han estat entregats per diferents persones del món de l’espectacle i ha comptat amb intervencions anginoses d’alguns d’ells.

Aquest any el Premi honorífic Anna Lizaran ha estat atorgat a dues espectadores, la més gran i la més jove, Montserrat Soler i Cinta Paloma, “addictes” teatraires pel fet de comprar sempre abonaments anuals. Un premi a la veu del públic. Un homenatge a un dels principals actius de les arts escèniques.

Els premis s’han anat entregant després de recordar les nominacions de cada categoria (vegeu la ressenya de les nominacions) …i els agrupem per espectacles (si nosaltres hem vist l’espectacle, clicant sobre el nom en vermell, podeu accedir a la ressenya que vam publicar en el seu dia).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

LA JAULA DE LAS LOCAS (🐌🐌🐌🐌🐌) – Ha obtingut 4 butaques: al millor musical, al millor actor en un musical per a Àngel Llàcer, al millor vestuari per a Míriam Compte i a la millor caracterització per a Helena Fenoy i Marta Ferrer.

UNA GOSSA EN UN DESCAMPAT (🐌🐌🐌🐌🐌) – Ha obtingut 3 butaques: a la millor direcció per en Sergi Belbel, al millor muntatge de petit format i al millor text per a Claudia Cedó.

LA BONA PERSONA DE SEZUAN (🐌🐌🐌🐌🐌) – Ha obtingut 3 butaques: a la millor actriu per a Clara Segura, al millor actor de repartiment per a Toni Gomila i al millor disseny de llums per a Pep Barcons.

PASIONARIA (LA VERONAL) (🐌🐌🐌🐌🐌) – Ha obtingut 3 butaques: al millor muntatge de dansa, al millor intèrpret femení de dansa per a Ariadna Montfort i a la millor coreografia per a Marcos Morau.

ÀNGELS A AMÈRICA  – 1 (🐌🐌🐌🐌+🐚) i – 2 (🐌🐌🐌🐌🐌) – ha obtingut 2 butaques:  la butaca al millor muntatge teatral, si bé en el moment de la recollida del Premi, David Selvas com a director del muntatge ha manifestat la seva renuncia al premi a conseqüència de la polèmica sorgida, en el seu dia, amb la selecció de l’actor per interpretar el paper de Belize. També ha obtingut la butaca al millor actor per a Pere Arquillué.

ELS JOCS FLORALS DE CANPROSA (🐌🐌🐌) – Ha obtingut 2 butaques: a la millor actriu en un musical per Anna Moliner i a la millor escenografia per a Laura Clos “Closca”.

SUIT TOC NÚM 6 – ha obtingut 2 butaques: a la millor composició musical per a Clara Peya i el premi a les noves aportacions escèniques.

LA OSCILANTE (Pol Jiménez) – Ha obtingut la butaca al millor intèrpret masculí de dansa per a Pol Jiménez.

L’HABITACIÓ DEL COSTAT (🐌🐌🐌🐌) – Ha obtingut el butaca a la millor actriu de repartiment per a Carlota Olcina.

BALLAR ÉS COSA DE LLIBRES (Plataforma cultural La Diürna) – ha obtingut el butaca al millor espectacle per a public familiar.

TERRATS EN CULTURA ha obtingut el butaca a la millor iniciativa per a públics.

MAREMAR (🐌🐌🐌🐌) – Ha obtingut la butaca al millor so o espai sonor per a Roger Àbalos.

Una agradable i entretinguda nit on, com passa en aquestes ocasions hi havia gent molt contenta i alguna decepció entre els nominats no premiats. Després una bona estona de xerrameca abans de tornar cap a casa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari