– 340 –  Concert – 30 ANIVERSARI DEL COR VIVALDI – Auditori del Conservatori del Liceu (🐌🐌🐌🐌) – 2019.06.29 (temp. 18/19 – espectacle  nº 261)

Concert del 30 ANIVERSARI DEL COR VIVALDI (temp. 18/19 – espectacle nº 261)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Dissabte vam poder assistir a la primera part del Concert del 30è aniversari del Cor Vivaldi a l’Auditori del Conservatori del Liceu. Malgrat que teníem un compromís posterior, vam voler estar presents en una celebració tan important per aquest cor, que en aquests moments ja podem assegurar que estimem de debò, ja que l’anem seguint amb entusiasme en gairebé tots els concerts que realitzen.

El Cor Vivaldi “Petits cantors de Catalunya”, va ser fundat l’any 1989 i el componen alumnes de l’Escola IPSI de Barcelona, alumnes que dediquen tots els migdies a assajar. El Cor no es podria haver tirat endavant sense la figura del director-fundador d’IPSI, Antoni Amorós, a qui se li va fer un reconeixement especial en el concert de dissabte.

Nosaltres hem tingut la sort d’haver estat convidats a molts dels concerts d’aquest Cor al qual vam escoltar per primer cop en un concert de l’OBC a l’Auditori, l’any 2012 (vegeu ressenya), malgrat que realment el vàrem conèixer de debò al Teatre del Liceu, l’any 2013 a l’òpera Street Scene (vegeu ressenya). Des de llavors hem deixat constància dels seus concerts en moltes ressenyes en el nostre Blog.

Un grup coral que ha esdevingut una entitat singular en el panorama musical de casa nostra, i que col·labora amb l’OBC i amb el Liceu, on durant tres anys consecutius ha ofert algunes audicions de la cantata d’Albert Guinovart, “Els Pastorets“.

Guanyador de premis nacionals i internacionals va ser mereixedor de la Creu de Sant Jordi, promovent la creació de noves obres a compositors del país i de fora. L’objectiu és incrementar el repertori coral per a veus blanques.

El Cor Vivaldi presenta el seu propi cicle de concerts, anomenat “Les quatre estacions del Cor Vivaldi“, amb la millor música coral sota la batuta i ferma direcció d’Òscar Boada, l’ànima del cor que compta amb la Pilar Paredes com a professora de cant i adjunta a la direcció, i amb Margarita Cabero que se n’ocupa de l’organització.

El concert que ens han ofert per a celebrar el 30è aniversari, ha comptat amb la participació d’antics cantaires de totes les èpoques i en la seva primera part,  hem pogut escoltar i gaudir els següents temes:

  • Joshua! – Tradicional espiritual amb arranjaments de Kirby Shaw.
  • Tuxedo Junction – E. Hawkins-B.Feyne amb arranjaments de Kirby Shaw.
  • Peter Piper – Frank Bridge
  • Ave Maria – Wladimir Vlavilov
  • Alfonsina y el mar – A.Ramírez-F.Luna
  • Da hai a gu xiang – W.L.Ping-Y.H.Nian
  • El primer gos – A.Guinovart-M.Desclot
  • Nigra sum – Pau Casals
  • La sardana de les monges – Enric Morera amb arranjaments C.J.Comalada

Han col·laborat Guillermo Prats al contrabaix i Jordi Serrano a la bateria. L’Òscar Boada també al piano i a la direcció.

Com ens tenen acostumats, va ser un grandíssim concert. Llàstima que nosaltres ens vam perdre la segona part, en la que segurament ens tenien preparades les peces més singulars.

Les dates del proper cicle de “Les quatre estacions del Cor Vivaldi” que tindran lloc a l’Auditori del conservatori de música del Liceu, són el 26 d’octubre 2019, el 21 de desembre 2019, el 25 d’abril 2020 i el 27 de juny 2020.

Piano i direcció: Òscar Boada

Mànager i organització: Margarita Cabero

Professora de cant i adjunta a la direcció: Pilar Paredes

Amb: Guillermo Prats (contrabaix) i Jordi Serrano (bateria)

Deixa un comentari