– 334 – Teatre – IMPARABLES (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – Teatre Poliorama – 2019.06.22 (temp. 18/19 – espectacle聽 n潞 249)

IMPARABLES (temp. 18/19 – espectacle n潞 249)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Al mes de desembre de l’any passat va tenir lloc la roda de premsa (vegeu l’enlla莽) de presentaci贸 d’IMPARABLES, la proposta musical protagonitzada pel quartet聽M猫lt聽amb la narraci贸 dramatitzada, direcci贸 i interpretaci贸 d’脪scar聽Orbezo. No vam poder anar a El Molino on es va estrenar, i fins ara, al mes de juny, no hem pogut anar a veure l’espectacle al Teatre Poliorama.

Una proposta descrita com un viatge en el temps i la m煤sica, on el punt de partida s贸n els Cors de Clav茅 i a partir d’all脿 viurem, d’entre altres 猫poques, els cabarets de Barcelona dels anys 20, la Catalunya republicana, la Guerra Civil, la vaga de tramvies, el consultori de l’Elena Francis, la visita dels Beatles, la Nova Can莽贸, el 23-F, els Jocs Ol铆mpics de Barcelona….

Els darrers 100 anys d鈥檋ist貌ria de Catalunya en 16 can莽ons.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Un espectacle que inclou 16 can莽ons arranjades per 15 compositors diferents: 聽Mich猫le Alderete, Josep Baucells, Joan-Pau Chaves, Sebasti脿 Gris, Bernardo Latini, Dani L贸pez, Josep Oll茅, Xavier Pastrana, Xavier Puig, Pepa Rold谩n, Xavier Sans, Gerard Ses茅, Arnau Tordera, Josep Vila i Paco Viciana. Totes les can莽ons interpretades a Capella, sense cap m煤sica enllaunada i una posada en escena amb un car脿cter de Musical. Nom茅s una guitarra i un caj贸n apareixen a dues de les can莽ons.

El Quartet聽M猫lt聽茅s un grup vocal jove format a Sabadell l’any 2012, integrat per quatre cantants procedents de diferents indrets de Catalunya units pel m贸n del cant coral catal脿. Ells s贸n la soprano聽Magal铆聽Sare聽(Bellaterra), la contralt Ariadna聽Oliv茅聽(Barcelona), el tenor Eloi Fort (Tarragona) i el bar铆ton Oriol Quintana (Sabadell).鈥 En aquesta ocasi贸, Carolina Alabau ha substitu茂t a la聽Magal铆聽Sare.

La popularitat del grup es va veure impulsada l’any 2015, gr脿cies a la seva participaci贸 en la tercera temporada del concurs musical de TV3 “Oh聽happy聽day”, de la qual es van proclamar guanyadors. Al desembre del mateix any van聽col路laborar聽en el disc de la Marat贸 i l’abril de 2016 van publicar el seu primer disc “Maletes” on recullen peces treballades al llarg de la seva聽traject貌ria.聽El novembre聽de 2017 van publicar el seu segon disc “Xarrampim!” dedicat a les nadales.

脪scar Orbezo 茅s el narrador i guionista de l’espectacle que se’ns presenta en format de petit musical amb una part d鈥檃udiovisual hist貌ric, de Jofre Borr脿s. L’脪scar ens situa en el context de la can莽贸 que immediatament interpreten els membres del Quartet. Una senzilla coreografia de la m脿 d’Anna Rosell i l’escenografia de Jordi Bulbena que presenta com a 煤nics elements un banc, i a una banda de l’escena una taula, unes cadires i una r脿dio. La il路luminaci贸 茅s de Sergi Santafe i el so de Joan Artigas.

Una proposta molt correcta, amb un fort car脿cter reivindicatiu i catalanista, a estones divertida i on destaquen per sobre de tot, els membres del quartet i la seva gran qualitat i versatilitat coral.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Gui贸, direcci贸 i actor: 脪scar Orbezo
Quartet M猫lt:聽 Carolina Alabau,聽 Eloi Fort, Ariadna Oliv茅 i Oriol Quintana
Ajudant de direcci贸: Ota Vall猫s \ Escenografia i vestuari: Jordi Bulbena \ Coreograf铆a: Anna Rosell \ Direcci贸 t猫cnica: Joan Segura \ Disseny de so: Joan Artigas \ Disseny de llums: Sergio Santaf茅 \ Muntatge audiovisual: Jofre Borr脿s \ Imatge: Marc Nogu茅 (20cmstudio) \ Fotografia: Daniel Escal茅 \ Premsa: Sandra Araquistain i Carmen Vicente \ Producci贸: ANEXA
Idioma: catal脿 –聽Durada: 90 minuts

2 pensaments a “– 334 – Teatre – IMPARABLES (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – Teatre Poliorama – 2019.06.22 (temp. 18/19 – espectacle聽 n潞 249)

    1. Miquel Gascon

      Gr脿cies a tu per llegir-nos. 茅s realment un espectacle que recorre la hist貌ria de Catalunya del darrer segle i la repressi贸 que sempre hem rebut de l’estat espanyol. Cal donar suport a aquesta companyia.

      Respon

Deixa un comentari