– 331 – Roda de premsa – Temporada 19/20 – MERCAT DE LES FLORS – 2018.06.20 (temp. 18/19 – RdP 063)

Temporada 19/20 – MERCAT DE LES FLORS (temp. 18/19 – RdP nº 063)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Dijous passat nova roda de premsa, aquesta vegada per presentar la programació dels espectacles de dansa que es podran veure la temporada 19/20 a partir de setembre en els diferents escenaris del Mercat de les Flors.

Va ser presentada per Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, que gairebé es va limitar a fer una lectura escasament comentada dels títols i els intèrprets de cada un dels espectacles. Potser van ser masses dades de cop, sense oferir ni una sola imatge de suport, ja que la presentació va resultar força feixuga.

Això si, fora de la sala on es realitzava la presentació, en el Foyer de l’entrada, s’estaven passant uns vídeos amb algunes escenes d’espectacles de la temporada, però molt difícil de lligar amb el que se’ns havia presentat prèviament.

“Dansa i territori Territoris compartits_ perspectives diverses” És el nom que rep l’eix temàtic que traspassa aquesta temporada. La programació d’aquest eix ens convida a fer una travessa per obres que ens ofereixen altres perspectives i provoquen un canvi de mirada. Creacions que ens proposen una experiència singular, obres que posen la dansa, el cos i la pell com a testimoni, com a esperança.

Descobrirem artistes amb la capacitat de transferir-nos quelcom revelador i potser inoblidable. Tindrem artistes que vénen de realitats ben diferents de la nostra, com Lia Rodrigues, Robyn Orlin i Bruno Beltrão, d’altres que estan ben a prop i compartim territori, però tenen la capacitat de desplaçar la mirada per deixar al descobert altres visions, com ara Christian Rizzo, Maguy Marin, Societat Doctor Alonso, Roger Bernat, Andrés Corchero, Marina Mascarell, Quim Bigas

Trobarem peces que porten dansa d’arrel a una torsió contemporània, posant en diàleg llenguatges tradicionals i una mirada actual, com els treballs Erritu, de Kukai Dantza amb Sharon Fridman, El cuerpo infinito, d’Olga Pericet, i la peça Doce, de Juan Carlos Lérida, una primera part del projecte més llarg La liturgia de las horas, que estem acompanyant des del Mercat.

This slideshow requires JavaScript.

S’ha volgut tornar a programar algunes peces especialment ben reeixides dels creadors del nostre territori i, d’aquesta manera, donar una nova oportunitat al públic de gaudir d’aquestes obres. Tornarem a veure el darrer solo de Pep Ramis / Mal Pelo, Flamingos d’Albert Quesada, Set of Sets de Guy Nader i Maria Campos i Novembre de Roser López Espinosa, i celebrarem amb Roger Bernat els 10 anys en gira de La consagració de la primavera.

Hi Hauran dues constel·lacions, una amb Societat Doctor Alonso, i l’altra amb Lia Rodrigues.

Festivals i cicles de la temporada:  El Més Petit de Tots, Hacer Historia(s) vol III, HOP, Africa Moment i SÂLMON, i CIRC D’ARA MATEIX.

Podeu veure el detall de la programació en aquest ENLLAÇ

Us deixem aquí l’àudio del que va presentar Àngels Margarit …

Leave a Reply