– 330 – Roda de premsa GREC Festival – ESPECTACLES DE CREACIÓ – Palau de la Virreina – 2018.06.19 (temp. 18/19 – RdP 062)

GREC Festival – ESPECTACLES DE CREACIÓ (temp. 18/19 – RdP nº 062)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Nova roda de premsa conjunta de diversos espectacles del GREC Festival de Barcelona, agrupats sota el títol d’espectacles de Creació. Es va celebrar aquest passat dimecres 19 de juny al Palau de la Virreina.

Van ser presentats per Cesc Casadesús, director del Festival, amb la companyia de la majoria dels responsables d’aquests 7 espectacles. Els tres primers corresponen a produccions d’un dels Teatres que nosaltres ens estimem més de tota la ciutat, L’Antic Teatre, malgrat que últimament no hem visitat gaire per motius d’agenda.

  • PIENSO CASA, DIGO SILLA de Las Detectives – Concepció i interpretació: Mariona Naudín, María García Vera, Marina Colomina, Amaranta Velarde – Dramatúrgia: Sofía Asencio

“Las Detectives” neix de la trobada de Mariona Naudin, María García, Marina Colomina i Laia Cabrera al muntatge Kopfkino. El seu nou treball, “Pienso casa, digo silla”, n’és la continuació. En aquest nou espectacle se centren en les experiències de les visionàries de l’edat mitjana per confrontar-se amb el que significa la creença en el nostre món dessacralitzat. Una mena de coreografia teatral o teatre coreografiat particular i ple d’humor.

Es podrà veure del 4 al 7 de juliol, al L’Antic Teatre

————————-

  • LA CIUDAD – Concepció i creació: Verónica Navas Ramírez

Només nou espectadors asseguts al voltant d’una taula, on trobarem La Ciudad en tota la seva dimensió; es veuran projeccions, apareixeran objectes i se sentiran relats de regust urbà. Verónica Navas Ramírez va presentar durant el Grec del 2017 “Hasta agotar existencias (Ensayando para que la muerte de mi madre no me pille desprevenida)”.

Es podrà veure del 11 al 21 de juliol, al L’Antic Teatre

————————-

  • A NATION IS BORN IN ME – Concepció, autoria, creació i interpretació: Søren Evinson – Composició musical: Daniel Papell – Acompanyament artístic: Florine Lindner

L’espectacle extreu dinàmiques que operen en els moviments nacionalistes i identitaris nascuts a tota Europa al segle XXI i els combina amb polítiques d’identitat, cultura mediàtica i cultura esportiva. Søren Evinson combina materials coreogràfics amb la paraula i el cant per crear peces directes i delirants en una relació provocativa amb el públic. Ja es va poder veure al Festival TNT de Terrassa el setembre passat.

Es podrà veure del 24 al 28 de juliol, al L’Antic Teatre

————————-

  • FLAM – Direcció: Roger Bernat – Dramatúrgia: Roberto Fratini

Aquest espectacle està fet d’emocions trobades: és a dir, no es busquen mitjançant una història o uns personatges; la història, si de cas, es busca com a resultat secundari. Roger Bernat ha treballat amb actors i actrius graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre, dins del projecte pedagògic ITTeatre.

Es podrà veure del 11 al 14 de juliol, al CCCB

————————-

  • AM27 – Direcció: Javier Guerrero – Dramatúrgia: Marc Villanueva Mir – Interpretació: Joel Mesa, Carlos Roncero, Julia Sanz, Paula Tato, Claudia Bosch

Javier Guerrero va guanyar amb aquesta coreografia el premi que convoca cada any l’Institut del Teatre i que busca potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets. Aquesta peça coreogràfica es mou entre els conceptes d’utopia i distòpia. El punt de partida de la coreografia neix d’una pregunta: “Ara que ens adonem que la nostra forma actual de societat (modernitat i postmodernitat) està fracassant i que totes les nostres esperances estaven dipositades en ella com a únic camí per trobar la felicitat, què és el que ens queda?

Es podrà veure el 14 i 15 de juliol, al Sant Andreu Teatre – saT!

————————-

  • BRUELS – Autoria, direcció i dramatúrgia: Oriol Morales i Pujolar – Interpretació: Rebecca Alabert, Joan Marmaneu, Juan Pablo Mazorra, Iona Balcells

“Bruel: Bràmul, crit del bou i d’animals afins; Soroll intens de la tempesta, de la mar avalotada; Cant del bitó”. Bruels ha guanyat el Premi Adrià Gual 2018 de l’Institut del Teatre. Aquest muntatge parla dels bruels, però dels que cadascun de nosaltres sentim a les nits i ens fan regirar al llit.

Es podrà veure del 26 al 28 de juliol, al Espai Lliure del Teatre Lliure

————————-

  • CASES – Creació i disseny: Xesca Salvà – Dramatúrgia: Jorge Gallardo i Guillem Serrabassa

CASES és una combinació entre acció i instal·lació que arrenca en el moment en què l’espectador rep uns auriculars. A cadascuna de les tres o quatre cases que trobarà l’espectador s’expliquen històries íntimes protagonitzades per dones i construïdes a partir d’entrevistes reals realitzades amb habitants de diferents ciutats. L’escenògrafa Xesca Salvà vol plantejar una reflexió sobre l’espai com a edificació audible i el so com a arquitectura sonora.

Les cases per dues persones que interaccionaran amb ella, ens explicaran històries d’àvies, de dones sense sostre, de treballadores sexuals i de bruixeria.

Es podrà veure del 14 al 17 de juliol, a la Casa Milà La Pedrera

————————-

Us deixem com de costum l’àudio de la presentació … en aquest ENLLAÇ

 

Deixa un comentari