– 322 – Roda de premsa – NENES I NENS – La Villarroel – 2018.06.14 (temp. 18/19 – RdP 059)

NENES I NENS (temp. 18/19 – RdP nº 059)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

El passat divendres, immediatament després de la roda de premsa de “Temporada Alta”, molt a prop d’allà, a La Villarroel es va presentar un dels espectacles del GREC Festival de Barcelona; es tracta de NENES I NENS, una proposta que es podrà veure a partir del dia 26 de juny en aquesta mateixa sala.

Es tracta d’un monòleg sense filtres de Dennis Kelly, protagonitzat per Anna Sahun  que encarna una dona valenta i intel·ligent, que explica la seva vida tal i com la sent. Una història de suspens amb tocs d’humor que exposa una crua realitat amb contundència. Serà la primera vegada que l’Anna Sahun actua a La Villarroel i que Joel Joan la dirigeix en teatre.

La proposta està dirigida per Joel Joan, qui ha dit de l’obra que “És un repte. Per a tothom. Per l’actriu que l’interpreta, sens dubte, però per a l’espectador que l’hagi de veure, també“. La veritat és que a aquesta presentació no han volgut explicar gairebé res més que el que explica el programa de mà explica:

Ella és una dona emprenedora, valenta, que no acota el cap davant les adversitats. Està casada amb un paio espavilat amb qui ha acabat tenint dos fills. La gran vol jugar a arquitectes i construeix edificis de fang, son germà els bombardeja perquè “s’hi han amagat els terroristes”. Ser una bona mare pot resultar frustrant. Ser una dona emprenedora, també. Però el més frustrant de tot és descobrir, massa tard, que l’home de qui et vas enamorar és l’home equivocat.

Un text colpidor, que li van fer arribar a en Cesc Casadesús, les traductores del text (Carmen Camacho i Neus Bonilla); en quant va acabar de llegir-lo, força impressionat, va decidir fer un forat a la programació del Festival Grec, per incloure-la, malgrat que la programació ja la tenia tancada.

Un text dramàtic que posarà al públic contra les cordes, perquè fa trontollar les nostres conviccions.

Joel Joan a la presentació se li veu excitat i il·lusionat amb aquesta proposta i afirma que sota l’aparença d’un estàndard Comedy, s’amaga una mena de thriller ple de suspens que activarà de ben segur la ment i els sentits dels espectadors que la vinguin a veure. Una història que es va complicant i el seu desenvolupament farà patir als espectadors, fins a arribar a esclatar en un drama colpidor. …. i acaba dient:

SI, es un puto thriller !!!

En canvi l’Anna Sahun, afirma que malgrat que en Joel està excitat, ella ara mateix està força “acollonida” per l’enorme repte que ha d’assumir, ja que no està acostumada a interpretar monòlegs i aquesta proposta per ella ha suposat un “reset” i un treball de més de 6 mesos, tan dur com si és tractes d’una escalada a l’Everest. Ara, però afirma està molt satisfeta d’haver-ho aconseguit.

Segons Joel Joan, no és només un monòleg per riure de les ocurrències de la nostra protagonista. NENES i NENS és un cop de puny al masclisme invisible, latent i corrosiu que no desapareix de les nostres societats i que de tant en tant es mostra amb tota la seva cruesa. Un acte de coratge davant de l’adversitat, davant del que és incomprensible i inassumible. És una oda a la vida. Una llum d’esperança. Rendir-se no és una opció.

Sota el titol original de “Girls&Boys” es va estrenar el febrer del 2018 al Royal Court Theatre, amb direcció de Lindsay Turner i interpretació de Carey Mulligan, Posteriorment, durant el juny i juliol del 2018, l’obra es va traslladar al Minetta Lane Theatre, a Nova York en coproducció amb Audible (companyia d’Amazon).

Es podrà veure a La Villarroel del 26 de juny al 7 de juliol

Us deixo aquí l’àudio de la presentació …

Deixa un comentari