– 317 – Roda de premsa GREC Festival – CREACIÓ COMUNITARIA – Palau de la Virreina – 2019.06.13 (temp. 18/19 – RdP 056)

GREC Festival – CREACIÓ COMUNITARIA (temp. 18/19 – RdP nº 056)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest passat dijous van haver-hi dues rodes de premsa seguides, corresponents a espectacles que es podran veure al GREC Festival de Barcelona. La primera d’elles per presentar propostes de Creació Comunitària.

Eva Garcia ens va presentar 3 creacions comunitàries englobades dins del programa “Art i Part” del Barcelona Districte Cultural de l’Institut de Cultura. Tots ells són projectes en el que són convidats veïns de la ciutat a prendre part activa com a creadors.

El resultat d’aquests projectes es podran veure a:

  • 4 de JuliolArt i Part Gòtic – El projecte Pati de veïnes és un procés de creació d’una obra de teatre musical, organitzada per un partenariat d’entitats, artistes, veïnes i veïnes en una recerca creativa sobre el seu barri.

Teatre Comunitari La Bonne – Gratuït

  • 6 de JuliolArt i Part Poble-sec – Projecte Barricidi, que dona veu al veïnat i a col·lectius que estan patint directament o indirectament les conseqüències de la gentrificació del barri als últims anys. Per això, va de la mà del Sindicat de Barri i dona suport a les reivindicacions contra els desnonaments i tancaments de petits comerços.

Teatre Comunitari Itinerant Espai de sortida; Casa de la Premsa – Gratuït

  • 6 i 7 de JuliolArt i Part Besós – Una recerca en les poètiques del CIRC i els llenguatges del cos, integrant els coneixements, disciplines artístiques i experiències existents al barri, amb l’objectiu de viure plegades un procés de creació i mostra d’art col·laboratiu.

Circ Comunitari Plaça Nando (Carrer Alfons el Magnànim, 47) – Gratuït

——————————

  • CÀSTING GIULIETTATeatre Lliure de Gràcia 18 al 20 de Juliol –  Ens ho presenten Juan Carlos Martel (actual director del Teatre Lliure) i Marc Artigau (responsable de la dramatúrgia).

Un grup de dones de més de vuitanta anys debaten sobre l’amor romàntic prenent com a punt de partida el Romeu i Julieta de Shakespeare. Es tracta també d’un muntatge de teatre comunitari que vol posar en joc sobre l’escenari la definició d’amor que habita en el nostre imaginari col·lectiu i que condiciona la manera que tenim d’entendre i posar en pràctica les nostres relacions.

Juan Carlos Martel Bayod, continua amb aquest muntatge el camí que va emprendre amb Sis personatges – Homenatge a Tomás Giner.

Aquest projecte també formarà part de la programació de la pròxima temporada teatral del Teatre Lliure i sembla que en un lloc especialment destacat. En sortirem de dubtes la setmana vinent, el dia 21 de juny quan s’anunciï la programació del 1r semestre d’aquest teatre.

——————————

  • OI NÉOI (Els nous) – Centre de Cultura Contemporánia de Barcelona – CCCB –       19 al 21 de Juliol – Ens ho presenta la seva directora Constanza Brnčić  i el dramaturg de la proposta Albert Tola.

Existeix la identitat cultural o és un invent? S’ho planteja un grup de joves i gent gran del Raval entre els quals hi ha catalans, persones migrants arribades de fa poc i d’altres amb un grau alt d’integració.

Ja fa vuit anys que el Teatre Tantarantana impulsa el projecte PI(È)CE, que acosta els escenaris als nois i noies del Raval, tot creant un espectacle a l’any a través de processos d’escolta.

En aquesta ocasió aplega un grup intergeneracional d’uns deu joves que han participat en altres edicions del projecte, així com persones grans que els han acompanyat durant tots aquests anys.

Ells construeixen una proposta escènica partint de les experiències personals d’uns nois i noies que viuen la realitat d’una ciutat on es fan servir dues llengües de manera habitual mentre, a casa, se’n parla una tercera… Aquests joves intèrprets, expressen davant nostre com es viu entre cultures diverses i responen a la pregunta de si creuen o no en l’existència d’una identitat cultural.

——————————

  • LAS MUCHÍSIMAS de Mariantònia Oliver – Centre de Cultura Contemporánia de Barcelona – CCCB –  9 al 21 de Juliol – No hi ha cap responsable de la proposta a la sala i ens parla ens fa 5 cèntims el director del Festival Grec, Cesc Casadesús.

Ni van disfressades ni interpreten cap paper tret del de si mateixes… Disset dones d’entre 62 i 76 anys prenen part en un experiment coreogràfic, amb un peu a la vida i un altre a l’escenari, que fa miques les convencions de la dansa.

Actualment aquest grup ja s’ha professionalitzat a causa del seu èxit allà on s’ha pot veure i actualment estan de gira.

——————————

Us deixo aquí l’àudio de la roda de premsa ….

Deixa un comentari