– 315 – Dansa – Estrena de la nova cia. EL BALLET DE BARCELONA (🐌🐌🐌) – Teatre Onyric Condal – 2019.06.13 (temp. 18/19 – espectacle  nº 239)

EL BALLET DE BARCELONA (temp. 18/19 – espectacle nº 239)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir dijous vàrem tenir la sort de poder assistir al Teatre Onyric Condal, a una prèvia o assaig general de la presentació que es farà aquest cap de setmana de la nova companyia de dansa “EL BALLET DE BARCELONA”.

Ballarins vinguts d’arreu s’han unit per formar aquesta companyia,  liderats per Chase Johnsey, ballarí americà amb una llarga trajectòria internacional. Un projecte on els ballarins es reafirmen com els principals actius i són l’essència del que en últim terme es posa de manifest dalt l’escenari.

Amb aquesta proposta es pretenen maximitzar les sinergies amb totes aquelles entitats i persones (de dins i fora de Catalunya) que creguin en la dansa i la seva capacitat de comunicar amb un llenguatge universal.

El programa que ens han ofert ha estat configurat per diverses peces clàssiques al primer acte i una estrena mundial. Together, encarregada a Antonio Carmena, coreògraf convidat per aquesta ocasió, al costat de Marcus Salazar com a co-coreògraf.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Carmena ha estat solista del New York City Ballet durant 12 anys, i amb ell hem pogut  gaudir de l’estil de ball nord-americà “Balanchine”, que poc sovint es veu als nostres escenaris.

La companyia “EL BALLET DE BARCELONA” està formada per ballarins amb una trajectòria professional en companyies d’arreu del món com a l’English National Ballet, Ballet de Xile, Ballet Nacional de Portugal, Ballet de Tokyo, Ballet de Catalunya, Barcelona Ballet d’Àngel Corella, entre altres.

Chase Johnsey és pioner en el món del ballet per la conquesta de rols de gènere. Durant els seus 14 anys de carrera a Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, va obtenir elogis de la crítica per les seves habilitats tècniques i artístiques. El 2017 va ser nomenat “Millor ballarí masculí” dels National Dance Awards del Regne Unit i nominat a la “Millor actuació masculina” en el paper de Paquita.

El 2018 es va incorporar al English National Ballet, sota la direcció de Tamara Rojo, com a primer artista, i va fer història com el primer home que va ballar papers femenins en una companyia tradicional.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A nosaltres ens agrada força la dansa, especialment la contemporània amb la que connectem molt més que amb la clàssica; sovint assistim a espectacles de dansa, generalment en el recinte del Mercat de les Flors i també al Gran Teatre del Liceu; en aquest cas l’espectacle estava format en la seva totalitat per dansa clàssica, amb la que connectem menys, segurament pel nostre desconeixement.

Tot i això valorem molt positivament la qualitat indiscutible dels seus ballarins i ens fa feliços l’aparició d’aquesta nova iniciativa, que de ben segur donarà renom internacional a la nostra ciutat.

Un pensament a “– 315 – Dansa – Estrena de la nova cia. EL BALLET DE BARCELONA (🐌🐌🐌) – Teatre Onyric Condal – 2019.06.13 (temp. 18/19 – espectacle  nº 239)

  1. Retroenllaç: – 126 – Dansa – PERSPECTIVES – (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Condal – 29/05/2022  |

Deixa un comentari