– 307 – Roda de premsa GREC Festival – DANSA I CIRC – Palau de la Virreina – 2019.06.07 (temp. 18/19 – RdP 053)

GREC Festival – DANSA I CIRC (temp. 18/19 – RdP nº 053)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir divendres al Palau de la Virreina es va fer una nova roda de premsa del GREC Festival de Barcelona, per presentar una sèrie d’espectacles que s’han agrupat aquesta vegada sota el nom de “Dansa i Circ“.

  • 1 – HERE – Coreografia i concepte: Lali Ayguadé & Guilhem Chatir – Interpretació musical: Astrid Stockman (soprano) – Composició musical: Joana Gomila -Dramatúrgia: Aïda Gabriëls

Un espectacle que es va estrenar a Catalunya a Temporada Alta, però que ja ha rodat força inclús internacionalment; ara ha evolucionat molt i realment sembla un altre espectacle. Es tracta d’una peça d’un alt nivell coreogràfic, un espectacle conceptual per a gurmets de la dansa contemporània.

Lali Ayguadé i Guilhem Chatir investiguen com a vegades inevitablement necessitem trencar les coses i escapar per poder acostar-nos a la veritat. Tots dos s’han format a l’escola P.A.R.T.S d’Anne Teresa de Keersmaeker. Ayguadé ha treballat a la companyia d’Akram Khan; i Chatir a la de Wim Vandekeybus.

Dos coreògrafs i ballarins excepcionals i la veu d’una soprano dibuixen el retrat de dos personatges que neixen i s’integren en un món de normes i regulacions. En la seva lluita per acostar-se a la veritat, potser es veuran obligats a trencar-les.

Es podrà veure al Mercat de les Flors  el 3 i 4 de juliol

———————————–

Manolo Alcántara, Lali Ayguadé, Cesc Casadesús, Noel Olivé, Pepa Pana i Enric Ases

———————————–

  • 2 –  DÉJÀ VU – Idea, creació i direcció: Manolo Alcántara – Interpretació: Manolo Alcántara, Laia Rius, Andreu Sans – Interpretació de suport: Joan Trilla – Composició, direcció musical, arranjaments i interpretació musical: Laia Rius

Una proposta de Circ, però molt teatralitzada, que ja porta tres anys de treball a l’ombra. Un espectacle que parla de l’home que realment és i del que li hauria agradat ser. Un espectacle que també ve rodat i s’ha vist per exemple a Olot, on el va veure en Cesc Casadesús.

Especialment suggeridor, arriscat i fascinador… Així és aquest muntatge, un espectacle visual amb música enregistrada i en directe que ens col·loca en la frontera entre el somni i la realitat.

Un espectacle visual, sense text, on es difuminen les fronteres entre realitat i fantasia a partir d’una història amb un punt de malenconia. El de Manolo Alcántara és un circ personal, fronterer amb el teatre físic (recolzat amb titelles, projeccions, etc.) on la curiositat, la intuïció i les ganes d’explicar les coses d’una manera singular són el motor principal.

Es podrà veure al Mercat de les Flors del 9 a l’11 de juliol

———————————–

  • 3 – LA SET I LA REVOLUCIÓ – Concepció, direcció i interpretació: Enric Ases, Andrés Corchero, Pep Ramis, Piero Steiner – Codirecció i posada en escena: María Muñoz – Col·laboració artística: Lilo Baur – Escenografia: Pep Ramis, Pep Aimeryc – Composició musical: Fanny Thollot

Un espectacle híbrid, que ens convida a reflexionar sobre l’amistat, la decepció, l’edat madura i l’esperança. L’espectacle busca trobar la combinació adequada dels diferents llenguatges que conformen els bagatges personalíssims i particulars dels quatre intèrprets: el text, la dansa i l’humor.

El seu punt de partida a nivell temàtic fa referència a espais on els homes es reuneixen per exercir un cert tipus de masculinitat.

Es podrà veure al Mercat de les Flors el 12 i 13 de juliol

———————————–

  • 4 – VEUS QUE NO VEUS – Direcció: Joan Arqué – Interpretació: Pepa Plana (Pallassa Augusta), Noël Olivé (Pallassa Blanca) – Escenografia: Xavier Erra – Assistent de direcció: Inés García – Coreografia: Roger Julià

Què passa quan es munten els anomenats números de pallassos clàssics, no amb pallassos sinó amb pallasses? Una de les grans pallasses catalanes i els seus còmplices trastoquen amb la millor fortuna la tradició del circ.

Dues dones pallasses, Pepa Plana i Noël Olivé, reviuen els números clàssics dels clowns, que fins ara sempre havien estat interpretats per homes. Les dues són unes artistes dones que viuen en un món d’homes. Elles dos van coincidir quan estudiaven a l’Institut del Teatre, i des de llavors, havien volgut treballar juntes.

Un espectacle que es va estrenar a Cornellà.

Es podrà veure al Escenari Joan Brossa del 18 al 21 de juliol

———————————–

També es van presentar 2 espectacles més, malgrat que els seus responsables no es trobaven a la sala, potser perquè són propostes internacionals i els seus responsables vindran a Barcelona just a temps per representar-los …

  • 5 – SPLIT – Coreografia i direcció: Lucy Guerin – Interpretació: Melanie Lane, Lilian Steiner – Composició musical: Scanner

Punyent, agosarada i deliciosa, la dansa de l’australiana Lucy Guerin explora els fonaments de la coreografia en una representació hipnòtica on dues ballarines recreen els dilemes i conflictes que planteja la relació amb els altres.

Lucy Guerin és una coreògrafa d’Adelaida establerta a Melbourne des del 2002 que ràpidament es va fer coneguda per la tècnica i originalitat de les seves creacions. El 2017, va estrenar SPLIT, presentada per l’Art House de Melbourne dins el festival Dance Massive. Aquest espectacle va rebre guardons a la millor ballarina (Lilian Steiner) i sis nominacions als prestigiosos premis Green Room 2018.

SPLIT es mou entre dos cossos, reconciliats i en conflicte. El món minvant on viuen indueix la competició, la negociació, l’harmonia i l’agressió”, diu Lucy Guerin d’aquesta coreografia per a dues ballarines.

Es podrà veure al Mercat de les Flors el 5 i 6 de juliol

———————————–

  • 6 – A.I.M / KYLE ABRAHAM – Intèrprets de la companyia: Kyle Abraham, Matthew Baker, Tamisha Guy, Keerati Jinakunwiphat, Claude “CJ” Johnson, Catherine Ellis Kirk, Marcella Lewis, Jeremy “Jae” Neal

La dansa de Kyle Abraham és inclassificable: es mou entre el ballet i les danses urbanes, que els ballarins interpreten en uns registres que van del hip-hop a les formes més elegants del jazz, l’afro o els ritmes electrònics.

Presenta quatre coreografies, State (un trio encarregat a la coreògrafa Andrea Miller), i tres peces d’Abraham: The Quiet Dance (un quintet que balla la revisió del clàssic tema de Leonard Bernstein “Some Other Tim” feta pel pianista de jazz Bill Evans), el solo Show Pony i Drive, una peça molt energètica per a vuit intèrprets.

Es podrà veure al Mercat de les Flors el 9 i 10 de juliol

———————————–

Podeu escoltar l’àudio de la roda de premsa aquí a sota …

Deixa un comentari