– 306 –  Teatre – PUTO (🐌🐌🐌🐌) – La Badabadoc – 2019.06.06 (temp. 18/19 – espectacle  nÂș 223)

PUTO (temp. 18/19 – espectacle nÂș 223)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir dijous dia 6 era nit d’estrena a La Badabadoc, “PUTO”, una peça de teatre-dansa argentina d’Ezequiel (Keko) Barrios.

“PUTO, Catarsis, hecho artĂ­stico y acto politico” estĂ  creada i interpretada per Keko Barrios que ens diu que aquesta peça es tracta d’una proposta unipersonal que explica el que sent un homosexual reprimit que encara viu dins de l’armari, un puto, un maricĂłn que no s’estima a si mateix i es baralla amb el seu propi desig, que no vol ser el que Ă©s.

Un treball que respira sinceritat des del minut zero, una mirada que atrapa, un moviment que inspira tendresa i a moments rebuig, tot alhora, on l’artista s’exposa sense lĂ­mits, sense pudor.

Una gran entrega, al lĂ­mit de la resistĂšncia fĂ­sica. Amb la paraula ens expressa verbalment el que tambĂ© ens explica amb les imatges projectades, amb la mĂșsica i amb la dansa. Escenes de nuesa, llenguatge cru on ens parla dels seus malsons i de les conseqĂŒĂšncies de la discriminaciĂł patida en sortir de l’armari. La mare, el pare, la germana, els amics, la societat, ……

MagnĂ­fica la mĂșsica escollida de “Sonrisas y lĂ grimas” que lliga amb un dels seus somnis i la il·luminació que avui han estat a les mans d’Àngel Grisalvo.

Keko Barrios Ă©s coreĂČgraf, ballarĂ­, actor, docent i gestor cultural. Llicenciat en ComposiciĂł CoreogrĂ fica, va crear aquesta peça a partir de la tesina de graduaciĂł l’any 2016. “PUTO” Ă©s una composiciĂł coreogrĂ fica que parla de la discriminaciĂł a travĂ©s del cos, dibuixant un personatge que Ă©s alhora vĂ­ctima i botxĂ­. Un procĂ©s creatiu que va durar nou mesos.

Des de l’any 2005 participa en creacions escĂšniques i des de 2009 dirigeix la companyia Odoia, que investiga la fusiĂł de danses tribals africanes amb elements contemporanis explorant totes les possibilitats que ofereix el llenguatge de dansa-teatre.

Ha creat entre d’altres les peces “Kronos en movmimento” (2009), “Kairos otro tiempo” (2011), “IÉ, el que teniendo agua en casa se baña con sangre” (2014), “Otras aguas” (2016) i “Sueltas” (2017). Actualment treballa en el procĂ©s creatiu d’una altra peça unipersonal, ”A.N.A. (Artista NĂłmade AntimonogĂĄmico)”.

Puto, marieta, homosexual, nena, marica, un puto reprimit, un alcohĂČlic que amaga la petaca sota el coixĂ­, un addicte al joc. No es pot confiar en ell, no tĂ© amics de veritat. Ell Ă©s un puto reprimit rebotant en un armari. Un tipus amb una doble vida. Menteix, oculta, actua, simula, manipula, sempre insatisfet. AixĂČ Ă©s PUTO una obra de teatre fĂ­sic que travessa mil estats, fĂ­sics i emocionals. MonĂČlegs, projeccions i danses de diversos estils interpretats per un cos que crida PUTO des de les seves entranyes.

Una peça creada a manera de catarsi personal per a un pĂșblic adult i adolescent que ha estat representada a totes les provĂ­ncies de l’Argentina i ha viatjat a MĂšxic, BolĂ­via i Uruguai, iniciant ara la seva gira per Espanya i Europa. L’obra va estar cancel·lada al Brasil per considerar que la vida de l’actor podia estar en risc, davant la creixent violĂšncia amb el col·lectiu LGBT.

Com el mateix creador manifesta el teatre Ă©s un art viu, tant viu que mor en acabar la funciĂł. A cada funciĂł de PUTO passen coses diferents que no passen a la tele o en un telĂšfon. Keko Barrios Ă©s un apassionat de l’adrenalina del moment, del fet teatral. Per ell pujar a l’escenari Ă©s una experiĂšncia Ășnica i irrepetible. I per nosaltres, que ho veiem en aquest espai mĂ gic, es converteix tambĂ© en una experiĂšncia Ășnica on la sinceritat que transmet Ă©s “a tocar”.

EstarĂ  a La Badabadoc fins al diumenge 16 de juny. Tant de bo, en un futur, ens pugui mostrar altres espectacles seus.

This slideshow requires JavaScript.

DirecciĂł, textos, interpretaciĂł i coreografĂ­a: Ezequiel Barrios
Assistents de producciĂł: Julieta Brambati i BelĂ©n Larrivey \ Assistents coreografĂ­a: Marcela Chiummiento i Gina Muerza \ Coach actoral: Cecilia Rodriguez \ Disseny grĂ fic: Abril Delgado \ Vestuari i escenografĂ­a: Valeria PardĂș \ Fotos: Diego Carrizo \ Projeccions: HernĂĄn Altamiranda \ Disseny de llums: Leandro Orellano \ Tutoria: Pablo Rotemberg
Idioma: castellĂ 
Durada: 50 minuts

Leave a Reply