– 303 – Roda de premsa LA LLAMADA – Teatre Poliorama – 2019.06.05 (temp. 18/19 – RdP 051)

LA LLAMADA (temp. 18/19 – RdP nº 051)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir dimecres 6 de juny, vaig assistir a una nova roda de premsa al Teatre Poliorama, per presentar el musical LA LLAMADA, que després de 6 temporades al teatre Lara de Madrid, inicia una gira per l’estat espanyol i que arribarà a Barcelona del 12 al 29 de setembre.

Es tracta d’un fenomen teatral que ha conquerit ja a més de 800.000 espectadors i que ja es va poder veure a Barcelona en dues úniques representacions a la Sala Barts l’any 2014. Un Musical original de Javier Calvo i Javier Ambrossi, que en un moment de la seva vida en què es trobaven una mica perduts i sense un futur massa clar, van apostar per escriure-la i fer-ho a les nits després de sortir de treballar de matinada d’un bar de copes on treballaven.

Van aconseguir que els programessin un cop per setmana al Teatre Lara, en un espai adjacent a la sala principal, gairebé com si fos un mena d’experiment; va tenir força èxit, i aquesta sessió es va anant incrementant a 2, 3, 4 i fins a 5 cops per setmana, fins que l’èxit va ser imparable, i va passar a representar-se a la sala principal del Teatre. Des de llavors, ara farà 6 anys, aquesta producció s’ha pogut veure fins i tot fora d’Espanya. A la roda de premsa els “Javiers” recorden una representació mig clandestina que van aconseguir fer a Moscou.

LA LLAMADA“, és un musical sobre la fe, l’amistat, el primer amor, l’electro-llatí i Whitney Houston, que intentarà portar a l’espectador “directament al cel”. Tot això de la mà de Nerea Rodríguez, Andrea Guasch, Angy Fernández, Lucía Gil, Erika Bleda, Alicia Orozco i Paco Arrojo…. amb una banda de rock en directe i cançons originals.

Bernarda, una monja nouvinguda, vol salvar el campament amb la seva cançó “Viviremos firmes en la fe”. Milagros, una novícia amb dubtes, recorda el molt que li agradava “Presuntos Implicados”. I Maria i Susana, dos adolescents castigades, tenen un grup que es diu “Suma Llatina”. Però d’ençà que Déu se li apareix a Maria cada nit, tot està canviant. I és que a Déu li encanta Whitney Houston.

Aquest Musical ha estat guanyador de 13 Premis Broadway World, inclòs Millor Actriu, Millor Direcció i Millor Musical. Triada com a Millor Muntatge de l’Any segons els lectors d’El País.

A una pregunta dels periodistes, sobre quantes representacions portaven d’aquest espectacle, els “Javiers” han contestat que no saben del cert la quantitat exacta, però que de ben segur superen les 1500 representacions.

El cast a Barcelona serà variable i l’espectador haurà d’escollir molt bé el dia que vol apropar-se al Teatre Poliorama; la raó és que hi hauran dos equips actuant al mateix temps, un a Madrid i l’altre fent gira per l’estat:

 • El paper de “Maria” el farà Nerea Rodriguez (operación triunfo), excepte els dies 14 i 15 que l’interpretarà Andrea Guasch.
 • El paper de “Susana” l’interpretarà Lucia Gil
 • “Hermana Milagros” serà interpretat per Roko
 • “Hermana Bernarda” per Mar Abascal
 • … i el paper de “Dios” canviarà 3 vegades d’actor durant la representació a Barcelona:
  • Ruth Lorenzo (12 – 13- i del 18 al 29 setembre)
  • Raoul (del 20 al 22)
  • Richard (14 – 15 – 18 – 19 – 25 – 28 i 29)

Us deixo l’àudio de la presentació …

2 pensaments a “– 303 – Roda de premsa LA LLAMADA – Teatre Poliorama – 2019.06.05 (temp. 18/19 – RdP 051)

 1. allau

  No conec els altres intèrprets, però en Richard és amic de la casa, era qui feia de Déu a la pel·lícula, i canta genial. Jo penso anar-lo a veure.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Doncs ara ja saps quins dies actua en Richard. Nosaltres també intentarem coincidir en algun d’aquests dies…. això si m’en recordo, perquè fins a setembre falta massa.

   Respon

Deixa un comentari