– 299 – Teatre – FESTIVAL PÍNDOLES INFANTILS – Racons de contes – Lluïsos de Gràcia – 2019.06.02 (temp. 18/19 – espectacles nº 216 – 217 – 218)

FESTIVAL PÍNDOLES INFANTILS – Racons de contes (temp. 18/19 – espectacles nº 217 218219)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I de nou en arribar el mes de juny s’enceta una nova edició del FESTIVAL PÍNDOLES,  la cinquena, que tindrà lloc el cap de setmana del 7 al 9 de juny al Castell de Montjuïc.

I com un tastet del Festival, torna als Lluïsos de Gràcia l’espectacle Racons de Contes que ha tingut lloc avui diumenge dia 2.

Racons de Contes manté l’essència de sempre, proposant un circuit amb tres espectacles infantils breus a diferents espais de la seu dels Lluïsos de Gràcia, a la plaça del Nord. Aquest format itinerant fomenta una experiència de descoberta, una nova manera de veure i viure el teatre i altres disciplines artístiques, com són els titelles, el teatre d’ombres i la narració.

Tres històries amagades per diferents espais de l’entitat.

Els contes que s’han pogut veure han estat:

VES A DORMIR, GECKO! (🐌🐌🐌) de El Gecko con botas.

La companyia El Gecko con botas està formada per la titellaire Clementina Kura-kura, l’actor i dramaturg argentí Damián Bojorque i l’actriu italiana Susanna Bolgna. Un grup que va néixer a Indonèsia en 2016, lloc on la Clementina i en Damián es van formar en l’art del teatre d’ombres.

Gecko és un dels protagonistes del primer espectacle de la companyia, i es tracta d’un llangardaix, un dels més grans que existeixen, original de l’Àsia.

La companyia combina diferents tradicions per a explicar històries i posar en escena espectacles plens de significats.

VES A DORMIR, GECKO ! ens situa a la jungla  on l’elefant dorm i és despertat per Gecko que no pot dormir. Diu que la llum de  les cuques de llum no el deixen dormir i l’elefant intentarà esbrinar el motiu.

El grup dels gomets grocs hem estat acompanyats a la sala blava dels Lluïsos on ens esperaven la Clementina i el Damián que ens han explicat la història d’en Gecko, amb el llenguatge del teatre d’ombres utilitzant unes ombrel·les, ajudats per alguns instruments de percussió i les llums.

This slideshow requires JavaScript.

Ves a dormir Gecko – Teatre d’ombres
Intèrprets i autoria: El Gecko con botes (Camián Bojorque i Clementina Kura-kura)
Idioma: castellà i català
Durada: 15 minuts

—————————-

Desprès ens hem dirigit a una sala situada al final d’una escala petita. I allà hem pogut veure … 

L’ILLA D’EN LLUÍS (🐌🐌🐌🐌) de Mon Mas.

L’ILLA D’EN LLUÍS és un recorregut pels diferents llibres de Lluís Farré (Barcelona 1970), escriptor i il·lustrador. Amb aquest recorregut es passa per diferents llibres d’aquest autor, com “L’Ovella Paquita“, “Ulls negres” o “Endrapallibres” que apareixen com pinzellades enmig de la narració.

Mon Mas es defineix com a trapezista de la paraula que porta una motxilla plena de contes curts i llargs, fets a mà, ben cuinats per explicar a cau d’orella, dins del llit, a l’hospital, per festa major, a la biblioteca o al terrat.

En Lluís vol ser masover com el seu avi i tenir cura de les ovelles fins que descobreix la seva vocació d’escriptor. L’ovella Paquita, cansada de dur la vida monòtona i sense canvis de tota ovella, decideix deixar el ramat i anar a veure món, començant per la ciutat de Barcelona. A banda d’anar a escoltar òpera, visitar el zoo i treure llibres de la biblioteca municipal per poder-los llegir al metro, acabarà descobrint l’edifici on viu el Lluís Farré, escriptor i il·lustrador.

Paraules, objectes, sons, gest i un polsim de clown…. sacseja i escolta!

Una narració engrescadora que ha fet participar als nens presents a la sala i que abans de marxar han acaronat l’ovella Paquita.

This slideshow requires JavaScript.

L’illa d’en Lluís – Narració
Intèrpret: Mon Mas
Idioma: català
Durada: 15 minuts

—————————-

I d’aquí ens dirigim al tercer espai dels Lluïsos per tal de veure la tercera de les propostes.…

HISTÒRIES DE LLETRES (🐌🐌🐌🐌) de l’Estenedor teatre

L’Estenedor teatre és una companyia que va néixer de la mà de David Laín el 1978, i que porta més de 30 espectacles i més de 40 anys d’història.

HISTÒRIES DE LLETRES és un espectacle representat amb titelles de sobretaula i un bon grapat de lletres que tenen molt de joc. Lletres que poden explicar una història en forma de moltes paraules juntes i que compta amb la participació activa del públic.

Un campanar, una estàtua i una turista …. Una A i una U i en David Laín ens engresca en una divertida història, però sobretot el més important és que els nanos han gaudit un munt participant molt activament.

… I com els nanos no volien que l’espectacle arribes a la seva fi, en David Laín ens ha ofert un “Bonus track” improvisat a partir de 3 paraules, (amor, quatre i cinc), que ha recollit entre el públic infantil.

This slideshow requires JavaScript.

Històries de lletres – Titelles
Idea, construcció i manipulació: David Laín
Idioma: català
Durada: 15 minuts

—————————-

Han estat tres contes en tres formats diferents, tots ells engrescadors i d’una gran qualitat.

Leave a Reply