– 282 – Voltar per la Literatura – TORTUGUES – LA DESACCELERACI脫 DE LES PART脥CULES (馃悓馃悓馃悓) de Cl脿udia Ced贸 – 2019.05.22 (temp. 18/19 – llibre n潞 020)

TORTUGUES – LA DESACCELERACI脫 DE LES PART脥CULES de Cl脿udia Ced贸 (temp. 18/19 – llibre n潞 020)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba

Aquest 茅s el t铆tol n煤m. 16 de la col路lecci贸 DRAMATICLES dedicada a la publicaci贸 de textos teatrals, coeditada per l’Editorial Comanegra i l’Institut del Teatre.

Un text de Claudia Ced贸 estrenat el novembre de 2014 a la Sala Flyhard, i que va aconseguir un premi Butaca al millor text teatral 2015. La pe莽a va ser dirigida per ella mateixa i interpretada per Clara Cols (Marta), Dani Arrebola (Joan), Al铆cia Puertas (脌gata) i Alex Brull (脪scar).聽 El llibre ha estat prologat per Miquel M.Gibert.

Fa temps que en Joan i la Marta s鈥檋an adonat que no van al mateix ritme. Empesos pel desig de dur un estil de vida m茅s tranquil, es traslladen al camp per poder gaudir de la calma. Per貌 les coses es compliquen quan les seves vides s鈥檈ntrecreuen amb les de l鈥櫭gata i l鈥櫭抯car, una parella de cient铆fics que viuen a tota velocitat.

Un text fantasi贸s, una faula sobre l鈥檈str猫s que provoca la vida a la gran ciutat i el desig de trobar la calma en un ambient rural m茅s relaxat. En Joan i la Marta ho volen intentar.

El desig d’una parella de cient铆fics d’aconseguir la fama amb un nou f脿rmac que aconseguir脿 allargar la vida de les persones. Experimenten amb ratolins, per貌 els hi cal experimentar amb humans. L’脌gata i l’脪scar busquen un candidat.

Dues parelles que interaccionen en el mateix espai per貌 en moments temporals diferents, uns di脿legs fluids en unes converses creuades i que teatralment va ser resolt magistralment.

Un text que ens parla de la necessitat de respirar, de prendre dist脿ncia i viure amb tranquil路litat, de l’amor de veritat i que ho contraposa al desig de triomfar a qualsevol preu, sense aturar-se a pensar en les conseq眉猫ncies sobre terceres persones.

Un text que planteja un gran interrogant,聽 茅s l铆cit experimentar amb humans, si la fita 茅s salvar vides ?

Com diu la mateixa autora, TORTUGUES 茅s una com猫dia cient铆fica i rom脿ntica, amb uns personatges divertits, per貌 tamb茅 tristos, que no saben qu猫 estan buscant.

Cl脿udia Ced贸 (Banyoles 1983), 茅s dramaturga, directora de teatre i psic貌loga. Va treballar com a psic貌loga en centres penitenciaris聽 i amb persones en deshabituaci贸 de t貌xics.

En 2006 va crear Escenaris Especials, un projecte ideat per fer teatre amb persones en risc d鈥檈xclusi贸 social i del qual 茅s coordinadora.

Treballa com a professora de teatre d鈥檃lumnes amb diversitat funcional.

Ha dirigit i escrit espectacles com 鈥J煤lia鈥, 鈥De petits tots mat脿vem formigues鈥, 鈥Tortugues: La desacceleraci贸 de les part铆cules鈥 (Premi聽Butaca Millor Text 2015), 鈥Et planto鈥, 鈥L鈥檋ome sense veu鈥 (nominada al Premi Butaca al Millor Text 2016), 鈥DNI鈥 (text guanyador Torneig Dramat煤rgia Catalunya), o 鈥Ciegos鈥 (text guanyador Torneo Dramat煤rgia Madrid).

El seu 煤ltim treball, 鈥Una gossa en un descampat鈥, 茅s una producci贸 de Sala Beckett estrenada al juliol 2018 al Festival Grec de Barcelona.

T铆tol:聽Tortugues
Autor :聽Cl脿udia Ced贸
Pr貌leg:聽Miquel M.Gibert
Editen:聽Comanegra i l鈥橧nstitut del Teatre
Col.lecci贸:聽Dramaticles
Data de publicaci贸:聽Mar莽 2019
P脿gines:聽112聽鈥 Idioma:聽catal脿

Deixa un comentari