273 – Voltar per la Literatura –  LA DANSA DE LA VENJANÇA de Jordi Casanovas (🐌🐌🐌🐌) – 2019.05.15 – (temp. 18/19 – llibre nº 019)

LA DANSA DE LA VENJANÇA de Jordi Casanovas (temp. 18/19 – llibre nº 019)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba

LA DANSA DE LA VENJANÇA és un nou llibre coeditat per l’Editorial Comanegra i l’Institut del Teatre dins de Dramaticles, col·lecció dedicada a la publicació de textos teatrals.

Un text que es va publicar coincidint amb l’estrena de l’obra a la Sala Villarroel, protagonitzada per Pablo Derqui i Laia Marull i dirigida per Pere Riera, i que nosaltres vam veure el mes de febrer passat.

Un text molt dur en el que Jordi Casanovas s’endinsa en el món dels conflictes de parella i ens parla d’en Roger i la Clàudia, una parella que se separa després d’anys de matrimoni i parlen de l’educació del seu fill, intentant d’entendre les raons que els ha portat al divorci.

Una dissecció precisa i colpidora d’una parella en descomposició, que s’enfronta en un ball de màscares progressiu fins a les últimes conseqüències.

Un text que ens parla de la dificultat d’encarar el trencament d’una relació de parella pensada a priori com a duradora. En Roger i la Clàudia s’acusen l’un a l’altre de la destrucció del vincle d’amor que els unia i de ser una mala influencia per al Pau, el fill que tenen en comú i que es converteix en moneda de canvi per a la venjança.

Una tensió dramàtica creixent que ens porta a un desenllaç esperat i inesperat alhora, d’una gran duresa.

Prologat per Pere Riera, la lectura del text, un cop vista l’obra, enriqueix el que hem vist a escena i permet copsar detalls que en el moment de la representació m’havien passat per alt, però també és cert que en fer-ho així, he estat incapaç de llegir el text sense tenir ben presents la imatge dels dos protagonistes.

Jordi Casanovas Güell (Vilafranca del Penedès, 1978), director i dramaturg va ser el fundador i director artístic de la Sala Flyhard fins a l’any 2013. Va crear una companyia i ha impulsat una productora dedicada a la dramatúrgia catalana.

Ha escrit més d’una trentena de textos, dels que hem pogut veure “Una història catalana” (TNC 2011), “Pàtria” (Lliure 2012), “Un home amb ulleres de pasta” (La Villarroel 2013), “Ruz-Bárcenas” (Lliure 2014), “Vilafranca” (Lliure 2015), “Port Arthur” (CCBB 2016) i “Mala broma” (Sala Muntaner 2018).

Ha estat el creador i coordinador del Primer Torneig de Dramatúrgia Catalana a Temporada Alta l’any 2011. I segons indiquen a la contraportada del llibre, ha rebut alguns premis, que l’han esperonat a superar-se, i ara viu molt feliç amb la Blanca i el Pep.

Títol: La dansa de la venjança
Autor : Jordi Casanovas
Pròleg: Pere Riera
Editen: Comanegra i l’Institut del Teatre
Col.lecció: Dramaticles
Data de publicació: Febrer 2019
Pàgines: 85 – Idioma: català

Deixa un comentari