– 270 –聽 Teatre – ELLES (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Almeria Teatre – 2019.05.13 (temp. 18/19 – espectacle n潞 196)

ELLES (temp. 18/19 – espectacle n潞 196)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Els dilluns del mes de maig, a l’Almeria聽Teatre, la companyia La聽Melanc貌mica, presenta la nova producci贸 ELLES.

La Melanc贸mica 茅s una jove companyia nascuda a Barcelona el 2017, promoguda per Mireia Casado, que va debutar amb la proposta 鈥Cireres & Lentejuelas鈥, obra que vam poder veure fa un any al Caf猫-Teatre Llantiol. Una companyia resident al C铆rcol de Badalona que es nodreix a parts iguals del teatre i de la m煤sica.

ELLES, 茅s una creaci贸 col路lectiva dirigida per la mateixa Mireia Casado. Amb aquesta nova producci贸, la companyia, consolida el seu estil propi basat en l’humor cr铆tic amb mescla de disciplines esc猫niques.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

ELLES, 茅s una com猫dia que es riu dels clix茅s sobre la masculinitat i la feminitat, de les nostres coses, de les vostres coses, de tot i m茅s.

Tres actrius, Agn猫s Jabbour, Paula Joseph i Mireia Casado ens presenten tot un seguit de situacions que parlen de la realitat que viuen les dones a la nostra societat, dels estereotips de g猫nere que esperen determinats comportaments de les dones.

Amb l鈥檋umor com a vehicle de tot l鈥檈spectacle, ens presenten situacions reivindicatives rabiosament actuals. Estructurat en esquetxos parlen dels problemes per utilitzar els lavabos p煤blics, de la tortura de la depilaci贸, de la moda i les talles imposades per les marques, de les dietes, de la maternitat, de les relacions sexuals consentides o no, de la legitimitat dels canvis d鈥檕pini贸 en les nostres relacions sexuals, 鈥.

Unes interpretacions fresques i molt divertides, on聽destacar铆em聽especialment l’hilarant聽mon貌leg聽que Mireia聽Casado聽ens ha ofert sobre el tema de les “gordes”.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Les interpretacions es veuen refor莽ades per uns v铆deos que van introduint els diferents temes de la m脿 del tema “Los聽dias聽de la聽semana” dels pallassos de la tele que a la nostra infantesa ens recordava el que havia de ser el rol de la dona …

Una聽escenografia聽molt senzilla d’Albert Ventura que juga amb tres caixes, l’espai sonor de Marc聽Sumsi, la feina t猫cnica d’Anna聽Iau聽i la coreografia de la m脿 d’Anna Sagrera, donen com a resultat un espectacle divertit i reivindicatiu, que acaba amb una invasi贸 de penis que circulen amunt i avall per les grades, mentre les tres protagonistes, l’Ariel, la Bella i la Blancaneu, ens expliquen els avantatges i particularitats de cada un dels models.

Una proposta, amb un inici, al nostre gust, massa estereotipat i fluix (cosas de chicos, cosas de chicas), per貌 que agafa volada, quasi immediatament, i utilitzant els clix茅s masclistes, reivindica la necessitat d’un canvi a la nostra societat.

Malgrat que, almenys nosaltres, comencem a estar una mica saturats amb la “reivindicaci贸 feminista” als escenaris, en aquest cas creiem que paga la pena veure la proposta, ja que s’ha tractat el tema amb intel路lig猫ncia, cruament, sense p猫ls a la llengua, donant-li un gir humor铆stic que atrapa als espectadors des de l’inici, segurament perqu猫 en moltes d’aquestes situacions, es veuen reflectits com en un mirall.

Una pe莽a molt treballada, amb unes magn铆fiques interpretacions basades en l’expressivitat i l’aparent espontane茂tat, que ens han fet passar una molt bona estona i ens ha fet petar de riure.

Direcci贸: Mireia Casado
Int猫rprets: Agn猫s Jabbour, Paula Joseph i Mireia Casado
Escenograf铆a: Albert Ventura \ Espai sonor: Marc Sumsi \ Vestuari: AliExpress \ Coreograf铆a: Anna Sagrera \ T猫cnica: Anna Iau
Idioma: catal脿 i castell脿
Durada: 80 minuts

Deixa un comentari