– 265 – Dansa – TRAMA (🐌🐌🐌🐌) – Mercat de les Flors – Sala MAC – 2019.05.09 (temp. 18/19 – espectacle nÂș 194)

TRAMA (temp. 18/19 – espectacle nÂș 194)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

A la sala MAC del Mercat de les Flors, un nou treball coreogrĂ fic de Roser LĂłpez Espinosa, artista resident al Mercat les temporades 2018 a 2020, i dins de l’itinerari “Imprescindibles d’aquĂ­ i ara”. D’aquesta coreĂČgrafa hem pogut veure LOWLAND al SismĂČgraf d’Olot en 2017.

Roser LĂłpez Espinosa va nĂ©ixer a Granollers el 1980 i el seu treball es basa en una forta fisicalitat, amb una gran passiĂł per la precisiĂł, la delicadesa, elements acrobĂ tics i el detall. Complicitat i treball en equip en un imaginari vital ple de joc. Formada a la MTD d’Amsterdam, ha treballat amb coreĂČgrafs com Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Pere Faura, Iago Pericot i el cineasta Iñaki Lacuesta.

TRAMA Ă©s un projecte que parla del grup i de la singularitat dels components del grup. Interessada per les diferĂšncies, aconsegueix combinar formes de treballar diferents. TRAMA parla de cossos i relacions que s’entrellacen per arribar, des de la diferĂšncia, a un treball de conjunt on la perfecciĂł no Ă©s l’objectiu.

Un treball que parla de l’ordre i del desordre dins del treball en equip: un entramat de cossos en l’espai, seqĂŒĂšncies encadenades, passar d’un cos a l’altre, ….

Un treball que inclou tĂšcniques de dansa i de circ, amb una gran fisicalitat i on, des de moviments individuals senzills evoluciona a moviments grupals complexos on la precisiĂł sembla fonamental.

Partint de la idea d’entramat i del so de les cordes, habitem el moviment que comença a les mans: donar-nos les mans, agafar-nos, sostenir-nos, nuar-nos
 Per traçar una partitura fĂ­sica d’interdependĂšncies i confiança mĂștua; d’acords perĂČ tambĂ© de dissensions, d’equilibri compartit, d’afinaciĂł i de desordres, de cossos que es repleguen sobre ells mateixos i cossos que es despleguen en moviments col·lectius. Una partitura sobre el grup, les seves arestes i les seves derives.

Cinc ballarins, Nora Baylach, Roberto Provenzano, MagĂ­ Serra, Anamaria Klajnơček i NoĂ© Ferey, amb personalitats molt diferents entre ells perĂČ que han estat capaços de trobar els punts en comĂș partint d’un vocabulari fĂ­sic compartit. Hem pogut veure la singularitat de cada ballarĂ­ i al mateix temps hem pogut gaudir d’un extraordinari treball grupal.

Roser LĂłpez Espinosa va iniciar el procĂ©s de creaciĂł de TRAMA en 2018 i la peça ha anat prenent forma en el Graner, en el Mercat de les Flors i en la Caldera. Va ser preestrenada a la sala Atrium de Viladecans a finals del mes de març. Ha comptat amb la mirada externa de la dramaturga Marta GalĂĄn que ha ajudat a treballar les relacions a escena, i amb l’escenografia de Maria Alejandre, que beu de la idea de tramar i teixir.

La banda sonora ha estat creada especialment per a la peça per Mark Drillich, a partir d’instruments de corda. Joana Serra a la il·luminaciĂł, Lluna Albert amb el vestuari, Ć pela Vodeb amb les acrobĂ cies i Sol VĂ zquez en l’assessorament del moviment, completen l’equip creatiu.

Una peça d’artesania que deixa espai per a la improvisació, plantejada com un tot on es valoren les diferùncies.

This slideshow requires JavaScript.

Concepte i coreografia: Roser López Espinosa 
CreaciĂł i dansa:  Nora Baylach, Roberto Provenzano, MagĂ­ Serra, Anamaria Klajnơček, NoĂ© Ferey 
Assistant: Cecilie Schyth KjĂŠr / MĂșsica original: Marck Drillich / Disseny espai lumĂ­nic: Joana Serra / Disseny d’espai escenic: Maria Alejandre, Roser LĂłpez Espinosa / Vestuari: Lluna Albert / Col·laboraciĂł en la dramatĂșrgia: Marta GalĂĄn Sala / Assessorament de moviment acrobatic: Ơpela Vodeb / Assessorament de moviment: Sol VĂĄzquez / ProducciĂł executiva i management: Carmina EscardĂł – DROM
Durada: 60 minuts

Leave a Reply