– 260 – Dansa – PANORAMIX (1993- 2003)- LA RIBOT ( 🐌????) – Mercat de les Flors (temp. 18/19 – espectacle nº 191)

PANORAMIX – LA RIBOT (temp. 18/19 – espectacle nº 191)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Primer de tot, cal dir que no sabíem bé el que anàvem a veure al Mercat de les Flors i el que ens hem trobat, no ens ha satisfet gens ni mica.

No ens atrevim a fer una valoració d’un espectacle que és un conjunt de “Peces distingides” de La Ribot sota el títol de PANORAMIX (1993- 2003). De les 34 “peces distingides” relacionades en el programa de mà, només hem vist, o millor dir, “entrevist” nou peces, quan hem decidit marxar.

Un espectacle de 3 hores concebut com una antologia que aplega, reorganitza i recol·loca les «peces distingides» de les tres primeres sèries/espectacles, creades entre el 1993 i el 2000

Presentat per primera vegada l’any 2003 a l’exposició Live Culture (Tate Modern, Londres), l’espectacle es va poder veure després al Museo Reina Sofia (Madrid) i al Centre Pompidou (París), entre altres espais insòlits.

La Ribot neix a Madrid el 1962 i actualment viu i treballa a Ginebra.

PANORAMIX (1993-2003), és una obra que sembla ser ha marcat la dansa contemporània i ajuda a entendre el seu projecte de “Peces distingides”. Cada sèrie de Peces distingides es presenta com una mena d’espectacles que marca la trajectòria de l’artista i les seves inquietuds.

Considerem que per aquesta proposta, el nombre d’espectadors que hem accedit a l’escenari de la sala Maria Aurèlia Campmany, era excessiu i això ha dificultat considerablement la visió de la performance d’una única artista en continuo moviment.

Resumint, ens hem equivocat d’espectacle; aquestes coses passen, i encara sort que no massa sovint.

Concepte, direcció i interpretació: La Ribot
Producció: La Ribot-36 Gazelles
Duració: 3 hores (varem veure 1 hora aproximadament)

Deixa un comentari