– 242 – Roda de premsa – EL TEMPS QUE NO TINDREM (Trilogia de l’amor) – El Maldà – 2019.04.16 (temp. 18/19 – RdP 042)

EL TEMPS QUE NO TINDREM (Trilogia de l’amor) (temp. 18/19 – RdP nº 042)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest dimarts passat vaig poder assistir a la roda de premsa de presentació del tercer espectacle que tanca la “trilogia de l’amor“, EL TEMPS QUE NO TINDREM.

Una trilogia de Teatre Musical de petit format, tots ells escrits i dirigits per Alícia Serrat, però cada un d’ells amb la complicitat de diferents compositors. En els tres espectacles es parla de l’amor des de perspectives diferents.

PER SI NO ENS TORNEM A VEURE, va ser la primera proposta que vàrem poder veure en aquesta mateixa sala l’any 2017. En aquest cas la música la va compondre Marc Sambola i va ser tota una aposta pel Musical de creació pròpia i en català, que El Maldà va acollir a ulls clucs. Va ser tot un èxit. L’espectacle és una carta d’amor a l’enamorament. perquè ens parla del fil vermell que ens uneix. Jugant a un joc de màscares, prínceps i princeses, és una medicina que et fa creure en l’amor.

TOT EL QUE NO ENS VAM DIR,  va ser la proposta que ens van oferir l’any 2018, i en aquella ocasió el compositor va ser Miquel Tejada. L’espectacle ens parla dels amors que fan mal. Per això ens fa viatjat als anys 90, on uns joves estudiants intenten respondre les preguntes d’un treball de filosofia mentre aprenen a estimar.

This slideshow requires JavaScript.

Ara arriba el moment de tancar la trilogia amb EL TEMPS QUE NO TINDREM i la música ha estat creada per Dani Campos. Una declaració d’amor a la vida que ens portarà al primer dels amors que sentim, l’amor de la família. Seguint la mateixa línia, aquest tercer musical és proper i íntim amb dos personatges, l’actriu Mariona Castillo (que per primera vegada interpretarà el paper de “mare”) i l’actor Joan Mas, que de ben segur serà el gran descobriment per a molts amants del gènere musical.

Potser la vida hauria de venir amb un pròleg, com als llibres. Un pròleg que d’alguna manera ens prepari per a tot el que vindrà. No en sabríem el final, perquè algunes històries és millor no saber com acaben, però podríem decidir si val la pena seguir llegint o no.”

Amb la perspectiva de qui mira enrere des de certa enyorança, el protagonista, l’Eduard, escriu, a cavall entre la realitat i la ficció, una declaració d’amor a la seva infància, a la seva família.

Un espectacle amb música i llibret originals, senzill i fresc però amb gran complexitat musical i vocal, que pren com a referent el tipus de música que feia Mecano i de la cantant Ana Torroja (referents musicals de Mariona Castillo).

Els tres espectacles estan produïts per Daniel Anglès i compta amb el mateix equip creatiu. Tots tres intenten fer reflexionar des de llocs diferents sobre l’amor i sobre com estimem.

Alícia Serrat no només estrenarà el seu tercer musical consecutiu en tres anys, sinó que aquest es presentarà al mateix temps que es reposen els dos títols anteriors.

Malgrat que els espectacles es poden veure aïlladament i no necessàriament en l’ordre en què van ser escrits, aquesta vegada els espectadors tindran la possibilitat de veure els tres espectacles seguits tots els dissabtes des del 27 d’abril al 25 de maig, en una mena de marató i amb un preu especial, que a més a més inclourà dues consumicions que es podran prendre en locals propers al teatre i que permetran així estirar una mica les cames. Una iniciativa pionera que mereix ser tot un èxit.

A la Roda de premsa han estat presents l’autora Alícia Serrat, Daniel Anglès i gairebé tot l’equip incloent els artistes que intervenen en els tres espectacles.

EL TEMPS QUE NO TINDREM, es podrà veure del 23 d’abril al 26 de maig, i aquesta vegada no haurà una segona oportunitat de veure-la  durant el mes d’agost com en temporades passades; una de les raons és que l’actor Joan Mas, formarà part del cast del Musical GHOST, que s’estrenarà a l’agost a Bilbao i en temporada a Madrid al setembre.

Us deixo aquí l’àudio del que es va dir a la presentació …

Leave a Reply