– 226 – Teatre Musical – FLASH DANCE, El Musical (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Tivoli – 2019.03.20 (temp. 18/19 – espectacle nÂș 167)

FLASH DANCE, El Musical (temp. 18/19 – espectacle nÂș 167)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir dimecres 20 vam anar al Teatre TĂ­voli a veure “FLASHDANCE, el musical“, que ens havien presentat en roda de premsa el passat dia 1 de març.

Es tracta de la primera vegada que aquesta obra arriba a Espanya de la mĂ  de la companyia anglesa de musicals Sellador Worldwide. Aquesta companyia va ser creada en 2009, per David Hutchinson i Phillip Rowntree, inicialment amb el nom de Sell a Door Theatre Company i centrada en la producciĂł de shows nocturns al Regne Unit.  Va evolucionar rĂ pidament produint en 2017 mĂ©s de 9 espectacles musicals amb representacions en 8 paĂŻsos. “FLASHDANCE, el musical” Ă©s la primera producciĂł de Sellador Spain, la divisiĂł espanyola de la companyia.

Flashdance es basa en la pel·lĂ­cula d’Adrian Lyne, del mateix tĂ­tol, estrenada en 1983 amb guiĂł de Tom Hedley i Joe Eszterhas. Un al·legat a la superaciĂł personal, al poder d’aferrar-se als somnis i per sobre de tot, a la fe sense lĂ­mits en el que cadascĂș Ă©s capaç de fer per un mateix.

L’equip creatiu de la proposta estĂ  liderat per JC Storm, productor i director, amb Guillermo GonzĂĄlez com a director musical i Vicky GĂłmez com a coreĂČgrafa.

L’equip artĂ­stic està format per 25 artistes, actors, cantants, ballarins i mĂșsics, amb mĂșsica i veus en directe. Totes les cançons han estat traduĂŻdes al castellĂ  tret de les tres mĂ©s conegudes que s’interpreten en angles, “What a feeling“, la cançó guanyadora d’un Oscar el 1983, “Maniac” i “I love Rock and Roll“.

FLASHDANCE el Musical, explica la histĂČria d’Alex Owens (Chanel Terrero), una noia de 18 anys, soldadora de dia i ballarina de nit, que somia en anar a la prestigiosa Shipley Dance Academy i convertir-se en una ballarina professional.

This slideshow requires JavaScript.

Quan un romanç complica les seves ambicions, ho aprofita per impulsar el seu somni, perĂČ no sense abans superar obstacles i conflictes que posaran a prova la seva determinaciĂł i que faran trontollar les parets del seu mĂłn.  Una histĂČria d’amor impossible entre dues persones, amb vides molt diferents, de diferent classe social i arrels radicalment oposades, que posarĂ  a prova els seus sentiments mĂ©s profunds.

Els altres papers protagonistes estan interpretats per Sam Gómez (Nick), Clara Alvarado (Gloria), Alexandra Masangkay (Kiki), Cecilia López (Tess), Nacho Vera (Harry), Miguel Ramiro (C.C.), Olga Hueso (Hanna), David Ávila (Jimmy), Yolanda García (Ms. Wilde), Sergio Arce (Joe) i Manu Martínez (Andy).

El cos de ball està integrat per Javier Vachiano, Víctor Ares, Rafael Senén, Néstor Navarro, María Reina, Raquel Caurín, Alba Rubira, Irene Rubio, Naiomi Weiler i Lorena Rojas.

La coreografia hi ha inclĂČs estils de street dance, balls urbans com el “popping” o el “locking” com homenatge al “breakdance” fenomen als anys 80. Els ballarins al nostre entendre, ho fan molt bĂ© i realitzen tambĂ© acrobĂ cies potents.

L’escenografia estĂ  formada per diferents cossos estructurals mĂČbils, metĂ l·lics, amb escales,  i de diferents alçades que es converteixen en complement de la coreografia creant diferents espais, ajudats per vĂ­deo projeccions. Un canvi d’escenografia que efectuen els mateixos intĂšrprets, molt dinĂ mic amb transicions entre escenes molt Ă gils.

This slideshow requires JavaScript.

L’adaptaciĂł musical de Guillermo GonzĂĄlez ha recuperat tots els temes musicals de la pel·lĂ­cula afegint sons mĂ©s metĂ l·lics i mĂ©s corda. L’equip de mĂșsics estĂ  format per Borja Barriguete (teclats), Javier Casado (teclats), Francisco PalazĂłn (violi), Juanjo Melero (guitarra), Javier QuĂ­lez (baix) i David Hyam (percussiĂł).

Curiosament, a diferĂšncia de gairebĂ© totes les opinions negatives que havĂ­em escoltat dels nostres amics i coneguts, aquesta proposta a nosaltres ens ha agradat força, malgrat que tambĂ© hem de dir que la part coreogrĂ fica supera en molt a la part vocal, i fins i tot en alguns moments la veu d’alguns protagonistes principals, el dia de la nostra representaciĂł no arribava amb prou claredat a la platea, quedant tapada per la mĂșsica. La resta de veus, quan canten conjuntament, han estat correctes sense mes.

Una bona posada en escena, estructurada en dues parts, dotada d’una gran agilitat i un magnĂ­fic cos de ball.

Les cançons interpretades han estat:

Primer acte:
 1. Obertura
 2. Intro what at feeling
 3. En la ciudad
 4. Todo puede ser
 5. Maniac
 6. SubidĂłn
 7. Reprise Todo puede ser
 8. Una entre un millĂłn
 9. Dentro
 10. Reprise En la ciudad
 11. Justicia
 12. Reprise Justicia
 13. Gloria (primera parte)
 14. I Love Rock and Roll
 15. AquĂ­ y ahora
 16. Un paso mĂĄs/Maniac Reprise
Segon acte:
 1. Chameleon Girls
 2. Reprise Una entre un millĂłn
 3. Reprise AquĂ­ y ahora
 4. Mi momento
 5. Mi lugar
 6. Basta ya
 7. De cacerĂ­a
 8. Gloria (segunda parte)
 9. Reprise Mi lugar
 10. Resistir
 11. Inténtalo
 12. What a Feeling
 13. Medley

Direcció:  JC Storm
Direcció musical:  Guillermo Gonzålez
Dirección tÚcnica:  Alberto Palenque
Coreografia: Vicky GĂłmez
Repartiment:  Chanel Terrero, Sam Gómez, Clara Alvarado, Alexandra Masangkay, Cecilia López, Nacho Vera, Miguel Ramiro, Olga Hueso, David Ávila, Yolanda García, Sergio Arce, Manu Martínez
MĂșsics: Borja Barriguete, Javier QuĂ­lez, David Hyam, Javier Casado, Francisco PalazĂłn, Juanjo Melero
Ballarins: Javier Vachiano, Víctor Ares, Rafael Senén, María Reina, Raquel Caurín, Nestor Navarro, Alba Rubira, Irene Rubio, Naiomi Weiler, Lorena Rojas
Il·luminació: Rodrigo Ortega \ Vestuari: Andrea Panda
ProducciĂł: Selladoor Spain, JC Storm, Phillip Rowntree,Sandra Castell, David Hutchinson
Idioma: CastellĂ  – Durada: 150 minuts

Leave a Reply