– 223 – Roda de premsa – EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA – Institut Pau Claris – 2019.03.18 (temp. 18/19 – RdP 039)

EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA (temp. 18/19 – RdP nº 039)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Ahir dilluns vaig voler assistir a la Roda de premsa que es va realitzar a l’Institut Pau Claris (davant mateix de l’Arc de Triomf), per presentar novament l’espectacle EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA, malgrat que ja vaig cobrir aquest espectacle en dues ressenyes el novembre del 2016 (roda de premsa i valoració de l’espectacle), quan es va estrenar al Teatre Gaudí.

I vaig voler ser, perquè serà la segona vegada que es representarà al Teatre Victòria en un format diferent del que es va presentar al Gaudí i a més a més, gairebé la meitat del cast actual s’ha renovat. Un altre element que em va fer prendre aquesta decisió és poder veure i trepitjar les famoses escales per on la policia espanyola, va empentar als ciutadans que únicament volien votar el referèndum de l’1 d’octubre.

This slideshow requires JavaScript.

EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA (Spring Awakening) torna doncs als escenaris a partir del 28 de març al Teatre Victòria amb un jove planter de nous talents del teatre musical català, que s’han incorporat al nou cast a través d’un càsting exhaustiu a més de 300 aspirants.

Prèviament a la roda de premsa, pròpiament dita, ens van oferir un tast del que podrem veure a partir del 28 de març.

Anna Rosa Cisquella (3xTr3s) ha destacat la dificultat d’aixecar produccions com aquesta: un musical en català, produït per una jove productora com Origen, amb un repartiment de 15 actors, 7 músics en directe i un equip de gent treballant al darrera que poques vegades es pot veure a la ciutat comtal. Volem tornar a acollir aquest musical al Teatre Victòria perquè és un espectacle que s’ho mereix. És molt difícil aixecar muntatges d’aquestes dimensions amb tanta gent treballant i fent-ho tant bé

Rubén Yuste (Origen Produccions) ha valorat que “és una producció molt gran que costa 200.000 euros i que és una meravella, un show destinat a tots els públics, l’adolescent, però també el públic adult que també ha viscut el seu despertar“.

Marc Vilavella (director “El despertar de la primavera”) ha treballat amb la nova companyia i ha fet un treball de “atenció a la col·lectivitat amb noves coreografies. Mitja companyia és nova, els protagonistes són nous i hem hagut de treballar mirades noves sobre el contingut de les escenes d’ells dos“. Els personatges adults coneixen bé l’espectacle, doncs tots tres (Rosa Vila, Roser Batalla i Mingo Ràfols) es mantenen des del primer any.

Ariadna Peya (coreògrafa) ha destacat que tot i ser una companyia molt jove, té molta força. Les noves generacions pugen molt fortes i apunten molt alt. Molts d’ells tenen entre 18 i 22 anys. Han treballat noves coreografies que fan que “tot allò que es calla i no es diu amb paraules ho explica el moviment“.

This slideshow requires JavaScript.

El nou repartiment jove estarà encapçalat per actors com Víctor GómezClara MoraledaBerta ButinyàValèria Sorolla, Candela Díaz, Pablo Capuz, Adrià Andreu i Pol Rosselló. Del repartiment adult repeteixen Roser BatallaRosa Vila i Mingo Ràfols.

EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA és un musical pop rock que tracta el descobriment de la sexualitat en totes les seves variants i també una forma de denúncia i revelació contra una societat que encara avui dia ens controla i empresona.

Us deixo l’audio del que es va dir a la presentació …

Leave a Reply