– 218 – Voltar per la Literatura – UN HOME CAU de Jordi Basté i Marc Artigau (🐌🐌🐌🐌) – 2019.03.16 (temp. 18/19 – llibre nº 011)

UN HOME CAU de Jordi Basté i Marc Artigau (temp. 18/19 – llibre nº 011)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba

A Marc Artigau el coneixia com a dramaturg, i a Jordi Basté com a periodista, director i presentador de “El món” a RAC1.

UN HOME CAU és un llibre escrit a quatre mans i és el primer llibre de ficció del periodista. Tots dos es van conèixer fa uns anys i de la seva amistat va sorgir la idea del llibre, repartint-se la feina, escrivint per separat la seva part per posteriorment posar-la en comú. Un llibre que els hi ha suposat dos anys de feina.

UN HOME CAU és també un llibre homenatge a Eduardo Mendoza i a Manuel Vázquez Montalbán.

Una nit de primavera, mentre el detectiu privat Albert Martínez sopa a tocar de la Barceloneta amb un antic amic de la universitat, és testimoni d’una escena inquietant: comença a fosquejar quan veu que dos homes s’apropen a l’espigó, a la zona més perillosa, mentre parlen i gesticulen com si discutissin. Al cap d’una estona només en torna un.

Accident o assassinat? Aquest és el punt de partida de la novel·la. Què va passar aquell vespre a l’espigó?

Així comença l’apassionant recerca que conduirà el nostre detectiu a descobrir els secrets més foscos d’una família adinerada i influent. Una família que ha perdut els escrúpols.

Albert Martínez Boixadera és el personatge principal de la novel·la, un home “normal”, un detectiu molt especial, gastrònom i seductor.

La història es desenvolupa a Barcelona i és una oda a aquesta ciutat i els autors fan que els personatges de la novel·la passin pels restaurants més emblemàtics i atractius de la ciutat.

Jordi Basté és el que ha escrit la part de l’investigador, amb una veu radiofònica clarament identificable, en tant que Marc Artigau pren la veu de la família burgesa de Barcelona, plena de secrets, a la qual pertanyen els dos homes que el detectiu va veure arribar a l’espigó. Com ells mateixos van comentar a la presentació del llibre: Volíem mostrar el mateix fet vist des de dues perspectives diferents.

Un thriller entretingut que he llegit ràpidament, amb capítols curts i una trama ben construïda on els dos fils argumentals van confluint a mesura que avança la història.

L’any 2018 Jordi Basté i Marc Artigau han publicat el segon llibre de la saga protagonitzada pel detectiu Albert Martínez, “Els coloms de la Boqueria” que espero llegir aviat.

Jordi Basté Duran va néixer a Barcelona l’any 1965 i és presentador de ràdio i televisió. Actualment dirigeix i presenta el programa matinal “El món” a RAC 1. Va treballar vint-i-dos anys a Catalunya Ràdio col·laborant en les retransmissions de futbol de Joaquin M. Puyal encarregant-se dels partits de bàsquet.

Ha publicat diversos llibres i ha rebut diferents premis per la seva tasca al món de la ràdio. Aquest és el seu primer llibre de ficció.

Marc Artigau i Queralt va néixer a Barcelona en 1984 i és llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha estrenat moltes de les seves obres als escenaris teatrals com “Alba (o el jardí de les delicies)” al TNC, “Una habitació buida” al Teatre Eólia, per recordar algunes.

Ha publicat diverses novel·les juvenils i col·labora actualment amb el programa de Jordi Basté. Recentment ha guanyat el premi Josep Pla amb la novel·la “La Vigília“.

Títol: Un home cau
Autors: Jordi Basté i Marc Artigau
Editorial: Rosa dels Vents
Data de publicació: març 2017
Pàgines: 288 – Idioma: català

Deixa un comentari