– 207 – Roda de premsa – EL DESGUACE DE LAS MUSAS – Teatre  Romea – 2019.03.06 (temp. 18/19 – RdP 037)

EL DESGUACE DE LAS MUSAS (temp. 18/19 – RdP nº 037)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Dimecres passat vaig poder assistir a la roda de premsa de presentació d’aquest nou espectacle de la companyia “La Zaranda“, EL DESGUACE DE LAS MUSAS, basat en l’entranyable sala “La Bodega Bohemia” que malauradament va desaparèixer ja fa molts anys.

Una obra escrita per Eusebio Calonge i dirigida per Paco de La Zaranda que rescata la poètica perduda de les varietés. El text, que es va estrenar l’1 de febrer al Teatro Principal de Zaragoza, parteix del llenguatge i simbolisme de l’emblemàtica companyia per reflexionar sobre el sentit del món teatral i el rol de l’art en la societat actual.

Aquesta producció de La Zaranda, el Teatre Romea i el Teatro Español serà la tercera obra de la històrica companyia que es representa al Teatre Romea.

Calonge, l’autor del text, ha explicat que la idea d’escriure El Desguace de las Musas va néixer durant les seves últimes visites al Romea, en contemplar la cartelleria sobre la història del teatre català que està exposada a les parets del teatre.

Abans de la roda de premsa se’ns va oferir en primícia, una escena de l’espectacle, de la que ara us puc deixar el vídeo que vaig gravar …

Per la seva banda, el director del muntatge, Paco de La Zaranda, va agrair la possibilitat de tornar a trepitjar el Romea amb aquest text “sorgit de les entranyes” de la companyia. Segons va explicar Francisco Sánchez, “La Zaranda vol que el públic senti l’art, percebi el fet inexplicable, i combregui amb la nostra bogeria.” “El teatre abans que res és veritat, és la mentida més veritable que hi ha“.

D’aquest nou treball de La Zaranda també es destacable la incorporació de Gabino Diego, Inma Barrionuevo Mª Ángeles Pérez-Muñoz als habituals Francisco SánchezGaspar Campuzano i Enrique Bustos que, a El Desguace de las Musas, pujaran a l’escenari per rescatar la poètica perduda de les varietés.

És la primera vegada que Gabino Diego col·labora amb la companyia andalusa, de la qual s’ha declarat seguidor des de fa quaranta anys. “Cada dos anys presenten un espectacle, sempre innovador“, ha indicat l’actor. “Treballar amb ells és màgic“, ha afegit.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

EL DESGUACE DE LAS MUSAS va iniciar funcions dimecres 6 de març, malgrat que l’estrena oficial es el 12 de març; es podrà veure al Teatre Romea durant tres úniques setmanes, fins al 24 de març.

Us deixo l’àudio de la presentació …

Deixa un comentari