– 197 – Teatre – EL DRAGON VERDE (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 2019.02.28 (temp. 18/19 – espectacle nº 144)

EL DRAGON VERDE (temp. 18/19 – espectacle nº 144)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Dijous vam fer cap al Teatre Gaudí per veure, a la sala petita, la nova proposta de Carlos Garrido Escènic anomenada EL DRAGON VERDE i amb el subtítol d’un viaje al inconsciente.

Una proposta basada en les teories de Carl Gustav Jung (1875-1961) metge psiquiatre, psicòleg i assagista suís, figura clau en l’etapa inicial de la psicoanàlisi i fundador de l’escola de psicologia analítica. Alumne de Sigmund Freud, de qui es va acabar distanciant, Jung va donar a la humanitat conceptes tan fonamentals com persona, introvertit – extravertit, complex, culpa, ….. També vol ser un homenatge a Richard Francis Carrington Hull (1913-1974), traductor al angles de l’obra de Jung que va residir molts anys a Mallorca.

Segons ens explica Carlos Garrido, autor i director del text i que actua com a conductor, la idea base és presentar una proposta en format mixt, que no és del tot teatre però tampoc és del tot una conferència, és una representació divulgativa d’alguns dels nostres processos mentals més profunds. Ell ho defineix com a Psicoformat.

Es tracta d’explicar conceptes fonamentals de la psicologia “junguiana”, l’ombra, l’ànima, la culpa, els somnis, els mites i arquetips, la individuació. Explicar en què consisteixen. Representar-los a través d’una història concreta. Ajudar a reconèixer aquests altres personatges que viuen en nosaltres. Les personalitats múltiples.

Existeix en la nostra ment una part que desconeixem? 
Expliquen les profunditats de l’Inconscient la nostra vida?
Viu algú desconegut dins de nosaltres?
Aquestes són les preguntes que planteja ‘El Drac Verd. Viatge a l’Inconscient’.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Xavi Núñez, interpreta esplèndidament la història d’un psicòleg, que a causa d’un canvi en la seva situació de parella, abandona el seu paper de psicòleg impertorbable capaç de controlar totes les situacions dels seus pacients, i entra en la mateixa dinàmica que alguns d’ells.

Es veu atrapat per la “sombra” en forma de gelosia, i desenvolupa comportaments de manies obsessives, desitjos de venjança, tendències autodestructives, depressió. Afloren els seus complexos envers un pare que sempre exigia més d’ell i realitza així una autentica “baixada als inferns”. Abandona feina i pacients i tancat al seu despatx es llepa les ferides i es deixa anar esperant “el dragon verde” que el vindrà a devorar.

Una mort simbòlica de la qual sortirà reforçat, amb ganes de lluitar i serà capaç d’entendre millor els seus pacients perquè ja no parlarà des de les paraules i la teoria.

Mariona Forteza interpreta un tema que dóna pas al renaixement del personatge, “La Colina” amb música pregrabada i veu en directe.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Carlos Garrido Escènic és una companyia mallorquina creada en 2011 i que s’ha especialitzat en la divulgació del patrimoni, la història i la cultura. Unes propostes que apropen els temes a l’espectador d’una manera emotiva i amena: “Transmitir los valores de la historia, la cultura y el patrimonio a traves de la emocion.”

Ha ofert representacions a llocs de gran singularitat, com són el Monestir de les Santes Creus a Tarragona, la necròpolis de Son Real a Mallorca o l’illa de Cabrera. Nosaltres vam conèixer en Carlos Garrido amb la seva proposta “Te lo contaré en un viaje” que vam poder veure en aquesta mateixa sala l’any 2017.

L’objectiu principal d’aquesta peça és desestigmatitzar la malaltia mental. Tots podem desenvolupar en qualsevol moment un desequilibri psíquic. Ajudar a entendre la malaltia mental és entendre’s un mateix. El Dragón Verde és aquest animal ocult en nosaltres, protector o destructor. Que apareix quan no se li espera. Ens omple de força o ens destrueix.

Molt i molt recomanable; malauradament estarà al Teatre Gaudí únicament fins al dia 3 de març.

Autor i director: Carlos Garrido
Actor: Xavi Núñez
Cantant: Mariona Forteza
Tècnic de sala: Andriy Kravchyk
Idioma: castellà
Durada: 60 minuts

Un pensament a “– 197 – Teatre – EL DRAGON VERDE (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 2019.02.28 (temp. 18/19 – espectacle nº 144)

  1. Retroenllaç: – 025 (22/23) – Teatre/Concert – MARIONA, NO DEIXIS LA FEINA (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Gaudí – 16/10/2022 |

Deixa un comentari