– 192 – Teatre – 7 SEGONS (🐌🐌🐌🐌) – La Vilella Teatre – 2019.01.24 (temp. 18/19 – espectacle nº 142)

7 SEGONS (temp. 18/19 – espectacle nº 142)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Diumenge va ser un dia intens, ja que després del concert al matí i la dansa a la tarda vam fer cap al Teatre la Vilella per veure

7 SEGONS del dramaturg alemany Falk Richter (Hamburg 1969).

A les obres d’aquest autor s’analitza la situació política i l’estat psicològic de l’individu occidental. Escriu sobre l’elit del món econòmic i la seva manera de pensar i actuar. En paraules del mateix dramaturg “en el present existeix una contaminació entre el món econòmic i el món emocional de les persones. No crec que les regles i motivacions que mouen el sistema econòmic siguin diferents a les que mouen les relacions personals”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La seva obra també mostra la preocupació per observar les relacions existents entre els homes i els mitjans de comunicació. La psiquis del home víctima de la globalització. La connexió inevitable dels conflictes humans i el món virtual.

SET SEGONS és el temps que transcorre des de la caiguda d’una bomba d’un avió i el seu impacte. A la història que ens presenten, Brad, és un pare de família tipus estatunidenca actual, que sobrevola algun desert d’algun país quan, per accident, prem un botó de la màquina del seu avió i deixa anar un míssil que destrueix tot allò contra el que impacta.

No es coneixen les causes de l’accident, tan sols un registre de veu per ràdio en els últims set segons de vida del pilot, i no tan sols del pilot.

Un impacte. Un xoc. Una explosió.

Forta molt forta.

A l’altra banda del món, la família de Brad, Marge, Bill i Maggie, no deixen anar els ulls de la televisió per mirar amb atenció el reality show de la guerra mentre esperen ansiosament l’arribada de Brad.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un text escrit després de la Guerra de l’Iraq que és clarament una crítica a la publicitat i el màrqueting que per justificar la intervenció nord-americana al conflicte i la mortaldat indiscriminada de població civil, genera el pànic entre la població del seu país assegurant que si no ataquen primer, “ells” ens atacaran i morirem tots.

Un discurs presidencial que persisteix en el temps i passa de llavis de George Bush fill als del seu pare, als de Ronald Reagan, Clinton, i per descomptat als de Donald Trump, en la insistència que cal tenir por.

SET SEGONS reconstrueix davant nostra des de diferents perspectives, la del mateix pilot que no sap que passa i l’únic que veu és que l’ordinador actua pel seu compte, la de la seva família benestant que veu la televisió al jardí de casa seva menjant dònuts, la visió dels poders polítics que transmeten la por a la població i la dels periodistes que entrevisten a algun dels pilots que ha tornat a la base.

Qui és Brad ?? Un heroi nacional o un assassí?.

Depèn del que digui la televisió.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta que explora la relació entre el lema nacional oficial estatunidenc (In God We Trust) i l’economia de guerra, la religió, la moral, els mitjans, el consum i els més elementals afectes dels soldats de l’imperi, als qui es presenta com a herois, però que en realitat són víctimes d’una paradoxal mescla de credulitat i desconfiança: confia en el teu President, confia en el teu exèrcit, però desconfia de tot aquell que no parla el teu idioma.

Una proposta dirigida per Rubén Romero i interpretada per Karin Barbeta, Raquel Mora, Gerard Bosch i Juan Pablo Mazorra.

A Gerard Bosch el vam conèixer com a músic a “Quan arribi la tardor” a la Seca en 2016 i com a intèrpret a “Granotes” al Festival TNT 2017.

A Juan Pablo Mazorra el vam descobrir en aquesta mateixa sala amb “Migrante”, una proposta que ens va fascinar.

Amb escenografia i llums de Josep Pijuan i projeccions de Markel Cormenzana i Ruben Romero, la posada en escena ha estat engrescadora i a moments francament divertida, sense perdre ni una línia del text, ni deixar de transmetre la intenció de denúncia de l’autor. Magnífiques interpretacions d’uns actors que interaccionen amb el públic.

Autor: Falk Richter
Direcció: Rubén Romero
Repartiment: Karin Barbeta, Raquel Mora, Gerard Bosch i Juan Pablo Mazorra
Escenografia i llum: Josep Pijuan
Projeccions: Markel Cormenzana i Ruben Romero
Idioma: Castellà/Català
Durada: 60 minuts

3 pensaments a “– 192 – Teatre – 7 SEGONS (🐌🐌🐌🐌) – La Vilella Teatre – 2019.01.24 (temp. 18/19 – espectacle nº 142)

 1. Retroenllaç: Què diuen de “7 segons (in God we trust)”? – La Vilella Teatre

 2. Imma C.

  Hola,
  ahir de gira “7 segons (in God we trust?” va aterrar a la Festa Major de Tona, organitzai La Nota , agrair que els hagin convidat en una obra que ens recorda Això és Amèrica.
  A vegades un no és conscient de les desastroses conseqüències que hi pot haver darrera una acció.
  Uns actors i actrius defensant un bon text en tot moment.
  Una de les bones sorpreses teatreres, from La Vilella to Tona.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   M’alegro moltíssim que obres com aquesta tinguin més recorregut, perquè es mereixen que ho vegin molta més gent. Gràcies Imma C. per fer-nos-ho saber.

   Respon

Deixa un comentari