– 178 – Roda de premsa – BED & BREAKFAST – Teatre Gaudí – 2019. 02.04 (temp. 18/19 – RdP 034)

RdP – BED & BREAKFAST (temp. 18/19 – RdP nº 034)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

El Teatre Gaudi, ahir al matí va convocar una roda de premsa per presentar un nou Musical d’autoria catalana i en català. Es tracta d’una proposta basada en les cançons d’Amics de les Arts, amb dramatúrgia de Laia Fort.

Malgrat tot, Amics de les Arts no tenen cap vinculació amb aquest espectacle, que està pensant com una mena d’homenatge a aquest grup musical, per part de l’autora, que s’estrena amb aquesta proposta.

La codirigeixen Jaume Viñas, mà a mà amb la mateixa dramaturga Laia Fort i està protagonitzada per 6 joves actors, Marta Borràs, Pol Fernández, Aida llop, Joan Olivé, Mireia Lorente-Picó i Joan Sáez (membres de la companyia Epidèmia Teatre). La música com de costum al Teatre Gaudí serà interpretada en directe per 4 músics: Joel Riu (que és al mateix temps l’autor dels arranjaments i director musical), Ferran JaumiraDani Aragües i Manel Priego.

Davant nostre el director del Teatre Gaudí,  Ever Blanchet i bona part de l’equip d’aquest Musical …

BED & BREAKFAST és una obra jove, d’autora jove, d’intèrprets joves, que parla de joves i que canta cançons amb lletres amb les que els joves es poden sentir plenament identificats.

SINOPSI En Jordi i la Patrícia tenen una relació oberta, en Joan li és infidel a la Sofia, i la Marta i en Pere són amics. Només amics. Quan les trajectòries d’aquestes tres parelles es troben, esclata un temporal de tensions, recels i desigs entrecreuats. És evident que no estan fets l’un per l’altre, però volen estar junts. Hauran de canviar les normes, inventar nous jocs, confeccionar relacions fetes a mida. La pregunta és: sabran adaptar-s’hi? Els permetran, aquests nous paràmetres, fer que el grup d’amics duri per sempre?

Al cap i a la fi, a la ciutat, la gent s’estima de forma intermitent.

El musical, diu Laia Fort, “neix de la necessitat de narrar càpsules de vida de la gent jove d’una gran ciutat. Pretén exposar-ne la normalitat, sense recórrer a grans esdeveniments ni a casos de marginalitat. Vol donar veu a la bellesa de la quotidianitat i a la duresa dels nostres pesars diaris”. És en el procés de creació d’un univers teatral a l’entorn d’aquestes idees que apareix, en una fusió perfecte, la música d’Els Amics de les Arts. Com assenyala la jove autora “resulta que algú ja estava parlant d’allò que pretenia expressar, i amb quina eloqüència!”.

L’experiència adquirida en teatre musical d’Epidèmia Teatre amb Urinetown, El musical, al Teatre Ovidi Montllor, i amb 9 to 5, al Teatre Gaudí, és la base de la maduresa adquirida pels membres d’aquesta jove companyia, i la posen al servei d’un text, d’unes cançons i d’unes coreografies amb les que s’hi identifiquen profundament.

Després de la xerrada amb l’equip artístic, ens van oferir un petit tast del que podrem veure a partir de demà…. i a més a més ens vam poder passejar per l’escenografia que indica molt clarament que està situada en un pis compartit per gent jove.

Per cert …. el so del Teatre Gaudí ha millorat moltíssim, després de la forta inversió que s’ha realitzat en l’equip tècnic del Teatre. Quina diferència!!!

This slideshow requires JavaScript.

L’espectacle és en català i té una durada aproximada de 100 minuts.

L’estrena serà demà 6 de febrer i en principi estarà en aquest Teatre fins al 31 de març.

Leave a Reply