– 162 – Roda de premsa – NO HI ENTRO – Jove Teatre Regina – 2019.01.23 (temp. 18/19 – RdP 031)

RdP – NO HI ENTRO (temp. 18/19 – RdP nº 031)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest matí he pogut assistir a dues Rodes de premsa seguides. La primera convocatòria ha estat a un cafè a prop del Teatre Regina, per presentar NO HI ENTRO, una proposta dins de la programació per adults d’aquest Teatre.

Es tracta d’una comèdia que vol reflectir les dificultats que té una persona grassa, en el seu dia a dia i la poca sensibilitat dels éssers humans que l’envolten, en no considerar-la com a “normal”, simplement per ser diferent dels estereotips de moda.

Està inspirada en el llibre No quepo!, No quepo! de Lourdes de Miquel.

Edu Pericas  (Els homes són de Mart i les dones de VenusConfessions de dones de 30Hombres desesperadosTuppersex…), fa un parell d’anys va començar a pensar en aquest projecte, quan va poder llegir el llibre, i amb la complicitat de l’autora ha fet una adaptació teatral, creant una nova dramatúrgia i afegint fins a 5 personatges secundaris, que envolten a la protagonista d’aquesta història.

 L’obra explica la història de la Júlia, una persona grassa que, al llarg dels anys, ha après que no podrà volar mai còmoda en companyies lowcost, que la roba de la seva mida s’anomena de ‘Talla Especial’ i que veure caure a una gorda sempre fa més gràcia que veure caure a una prima.

L’interpreten dues actrius, Esther Soto (La Pasión de Shirley, Una nit d’Òpera, Cómeme el coco, negro, La que se avecina, Homo Zapping…) que interpreta la protagonista i Mireia Ros (Little Night Music, Formentera Lady, El síndrome de Ulises, Merlí…), que interpreta els 5 personatges, que són com a fantasmes que envolten la vida de la primera … una dependenta de botiga, l’amiga, una venedora de productes miracle per aprimar, una “couche” de “sana la teva ment, sana el teu cos” i finalment la mare “castrant”, que malgrat ser-ho l’estima com ningú.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’Obra parla de moltes més coses que la dificultat d’una persona grassa en ser acceptada per la societat, essencialment parla de “sentiments”. Una proposta que té moltes arestes i que el seu “delicat” desenllaç de ben segur farà reflexionar al públic després de veure la funció. Per sort no som tots iguals i no és massa lògic voler complir amb els models establerts que la societat ens intenta imposar. Precisament per això no hem de patir mai un sentiment de culpabilitat per ser diferent.

Però l’espectador trobarà més que una història d’una dona grassa, perquè es parla d’una dona com totes les dones del seu entorn, que viu intensament, es feliç i riu amb els seus clarobscurs.

Tota l’acció passa en una sola nit, entre les 8 del vespre i les 3 de la matinada de la nit de cap d’any.

NO HI ENTRO és una producció de ZOOPA. La direcció escènica és compartida per Ota Vallès i el mateix adaptador Edu Pericas.

Es podrà veure al Jove Teatre Regina des del 31 de gener i estarà representant-se fins al 10 de març.

Us deixo l’àudio de la presentació …

 

Deixa un comentari