– 155 – Voltar per la Literatura – UNA MUERTE IMPERCEPTIBLE de Lene Kaaberbol i Agnete Friis (🐌🐌🐌) – 2019.01.19 (temp. 18/19 – llibre nº 006)

UNA MUERTE IMPERCEPTIBLE de Lene Kaaberbol i Agnete Friis (temp. 18/19 – llibre nº 006)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba

Aquest llibre és la segona entrega d’una sèrie de novel·la negra nòrdica escrita a quatre mans. La primera obra es El Niño de la maleta. Dos llibres que es poden llegir de forma independent. La protagonista d’aquesta sèrie es Nina Borg, una infermera de Copenhaguen.

Sandor és un jove hongarès, d’ascendència gitana que estudia a la Universitat. El seu germà Tamás li demana l’ordinador i consulta una pàgina de tràfic d’armes. La policia investiga, i seguint la pista de la IP, posa a Sandor en el focus de la investigació. El seu germà ha desaparegut deixant un deute darrera, i amenaçat, Sandor, se’n va a Copenhaguen per buscar-lo.

La infermera Nina Borg viu un moment delicat a la seva vida personal i s’implica en l’ajuda en un camp de refugiats on viuen famílies gitanes en condicions insalubres. Un dels nens està greument malalt, pateix una estranya malaltia d’origen radioactiu. Han d’investigar la font de la malaltia per evitar la seva expansió.

Històries paral·leles  que acaben confluint.

Una novel·la de crítica social on es denuncien temes com la immigració il·legal, el tràfic d’armes o el tractament dels residus nuclears,  amb una trama entretinguda que ens manté pendents fins al final.

Un llibre entretingut i fàcil de llegir escrit per les dues autores daneses que en 2008 van decidir començar a escriure plegades.

Lene Kaarberbol (Copenhaguen,1960) és autora de llibres infantils i juvenils, de capítols de la sèrie W.I.T.C.H. de Disney i de la novel·la juvenil Dr Cadáver.

Agnete Friis (1964), periodista i escriptora és autora de nombroses obres de literatura infantil i juvenil.

Títol original: Et stille umærkeligt drab
Autores: Lene Kaarberbol i Agnete Friils
Traducció del danés: Blanca Ortiz Ostalé
Editorial: Maeva
Data de publicació: 2010 – Data de publicació en castellà: febrer 2014
Pàgines: 396

Deixa un comentari