– 152 –  Teatre – UN FILL DEL NOSTRE TEMPS (🐌🐌🐌+🐚) – La Vilella Teatre – 2019.01.17 (temp. 18/19 – espectacle nÂș 112)

UN FILL DEL NOSTRE TEMPS (temp. 18/19 – espec. nÂș 112)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Aquesta Ă©s una peça escrita el 1937 per Ödön von HorvĂĄth (Edmund Josef von HorvĂĄth, 1901-1938), dramaturg i novel·lista austrohongarĂšs exiliat a ParĂ­s, on va morir el mateix any de la seva arribada a causa d’un accident. Tota la seva obra estĂ  impregnada de la crĂ­tica contra el feixisme i els perills que aquest comporta.

UN FILL DEL NOSTRE TEMPS és doncs una obra que parla del feixisme i que podem veure aquests dies a la Vilella. Una peça que ja es va poder veure al Teatre Akademia en 2012.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

TraduĂŻda i magnĂ­ficament interpretada per Andreu Carandell, ens explica la histĂČria d’un soldat que viu en una Ăšpoca de forta crisi, a l’atur des del mateix moment del seu naixement, veu en l’exĂšrcit la seva Ășnica sortida.

Una obra ambientada en el temps en quù a Alemanya un índex elevadíssim d’atur, i una gran insatisfacció social es va convertir en cultiu propici per l’aparició del nazisme.

Escrita amb la idea d’analitzar les raons que poden portar un jove a allistar-se a l’exercit nazi, i a participar en les proves bĂšl·liques que a travĂ©s de la LegiĂł CĂČndor, es van fer al PaĂ­s Basc, recordat sobretot pel bombardeig de Guernica.

Una dramatĂșrgia que a travĂ©s del pas del temps ens explica l’evoluciĂł d’aquesta persona des del seu entusiasme inicial, amb el ferm convenciment de quĂš fa i el perquĂš ho fa, fins al desencĂ­s vital que li provoca la crua realitat a la qual es veu abocat en perdre un braç i haver de deixar l’exĂšrcit desprĂ©s d’aconseguir la seva tercera estrella platejada.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Andreu Carandell interioritza aquest drama i ens fa viure amb ell les condicions de pobresa de la infantesa d’aquest soldat quan recorda que feia castells i com amb tres anys passava molt de temps arraulit a causa del fred, la seva justificaciĂł de la violĂšncia en cas de guerra, la seva fe cega en el capitĂ  que dirigia el seu batallĂł, el seu enamorament, la percepciĂł de la corrupciĂł, la intransigĂšncia i l’odi en la societat que l’envolta i la seva absoluta desesperança. S’ha convertit en l’individu que no compta, en una de les persones que ell menyspreava quan sent soldat vivia en un mĂłn on l’Ășnic que importava era la PĂ tria.

Una acurada posada en escena amb una magnĂ­fica il·luminaciĂł de Paula Miranda i Alfonso Ferri, l’espai sonor obra de Lucas Ariel Vallejos i el vestuari de Ricarda Papst.

Una proposta valenta i absolutament necessĂ ria amb una molt bona tasca d’interpretaciĂł i de direcciĂł.

Autor: Ödön von Horvath
Repartiment: Andreu Carandell
TraducciĂł: Andreu Carandell
Escenografia i il·luminaciĂł: Paula Miranda i Alfonso Ferri \ ConstrucciĂł d’escenografia: Eduard Gracia \ Vestuari: Ricarda Papst \ Espai sonor: Lucas Ariel Vallejos \ Maquillatge: Laura Lorenzo \ ProducciĂł: Magdalena Staniewicz
Idioma: catalĂ 
Durada: 80 minuts

Un pensament sobre “– 152 –  Teatre – UN FILL DEL NOSTRE TEMPS (🐌🐌🐌+🐚) – La Vilella Teatre – 2019.01.17 (temp. 18/19 – espectacle nÂș 112)

  1. Retroenllaç: QuĂš diuen de “Un fill del nostre temps” – La Vilella Teatre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.