– 151 – Roda de premsa LA TENDRESA – Teatre Poliorama – 2019.01.17 (temp. 18/19 – RdP 029)

RdP – LA TENDRESA (temp. 18/19 – RdP nº 029)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Durant uns dies hem estat absents del món de les Arts Escèniques, perquè a partir d’ara volem aprofitar que els dos estem jubilats i no hem d’esperar al període de vacances “reglamentari” per fer escapades i trencar la rutina del dia a dia. Aquest cop ha estat FUERTEVENTURA, una de les illes de l’arxipèlag de les Canàries, que encara no havíem trepitjat…. i ha estat tot un encert perquè hem pogut gaudir d’un temps càlid per aquesta època de l’any, que fins i tot ens ha permès fer el primer bany de l’any al mar, però sobretot conèixer pam a pam tota l’illa, ja que hem fet gairebé 1.100 quilòmetres per les seves carreteres i pistes forestals. En una propera ressenya intentarem fer un resum d’aquesta petita estada de 8 dies.

Però anem ara al que toca … i és parlar de la Roda de premsa, a la que vaig poder assistir ahir mateix … és tracta de LA TENDRESA, un espectacle que ha triomfat a Madrid d’ençà que es va estrenar el 2017 i que ha girat per bona part de l’estat espanyol; va estar guardonada amb el XII Premio Valle-Inclán de Teatro 2018 i a més a més va rebre 5 nominacions als Premis MAX.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una proposta escrita i dirigida per Alfredo Sanzol, que arriba demà dissabte a Barcelona adaptada al català per Joan Lluís Bozzo i produïda per les companyies Dagoll Dagom i T de Teatre. En aquesta versió catalana els intèrprets són:  Laura Aubert, Javier Beltrán, Elisabet Casanovas, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana. 

Dagoll Dagom i T de Teatre van quedar enlluernades per l’espectacle quan el van anar a veure a Madrid i per això van decidir portar-lo plegats a Barcelona. Consideren que és una comèdia d’altíssima qualitat que agradarà molt al públic barceloní i volen donar a conèixer també la gran vàlua d’un director com Alfredo Sanzol, amb qui T de Teatre ja va treballar dirigint a la companyia en l’espectacle DELICADES.

Alfredo Sanzol s’ha inspirat en l’univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir el muntatge LA TENDRESA, una enginyosa comèdia romàntica que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor, perquè si volem estimar hem d’arriscar-nos a patir.

L’espectacle es titula La tendresa perquè, en paraules de Sanzol, parla de la força i de la valentia per expressar amor. La tendresa és la manera com l’amor s’expressa. Sense tendresa, l’amor no es veu. La tendresa són les carícies, l’escolta, els petits gestos, els somriures, els petons, l’espera, el respecte, la delicadesa. Una societat sense tendresa és una societat en guerra.

LA TENDRESA narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Esmeralda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que van a parar a una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

L’estrena al Teatre Poliorama serà el proper dilluns 21 de gener.

Us deixo l’àudio de la presentació …

Deixa un comentari