– 148 –  Cavalcada de REIS 2019 – Els voltaires en el seguici del rei Gaspar – 2019.01.05

Cavalcada de REIS 2019 –  Els voltaires en el seguici del rei Gaspar

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Per tercer any consecutiu, novament l’Imma i jo, en Miquel, hem participat activament a la cavalcada de reis de Barcelona. Aquest 2019 hem acompanyat al rei Gaspar, formant part del seu seguici.

Per això ens vam inscriure fa moltes setmanes, quan estàvem viatjant pel Japó i una bona amiga ens va avisar de què havia sortit la convocatòria de les inscripcions dels voluntaris. Aquesta vegada no creiem pas que ens cridessin, però la sort novament ha estat a favor nostre i pocs dies abans de finalitzar l’any 2018, ens van convocar el dia 2 de gener del 2019, a un assaig a un dels  Palaus de l’exposició de Montjuïc, al costat de les fonts.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Va estar l’assaig més llarg que hem fet mai per una cavalcada, perquè va durar 4 hores … i és que encara que nosaltres únicament havíem d’arrossegar una enorme bola transparent que contenia un carrusel, anàvem en mig d’un grup de ballarines i havíem d’actuar amb elles, avançant o retardant la nostra marxa en funció de la coreografia.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

I per fi, arriba el dia 5 de gener i ja ens veus de nou al Palau de Montjuïc, a dos quarts de tres de la tarda, fent els preparatius de vestuari i maquillatge, per estar super “guais” per pujar als autocars a les 5 de la tarda, que ens traslladarien a l’inici de la cavalcada, darrere de l’estació de França.

Allà ens toca esperar una bona estona i aprofitem per fer l’últim “pipi”, perquè després estarem més de 4 hores sense poder-ho fer…. i veiem les formacions de la cavalcada com es poden en l’ordre que han de sortir i els últims assajos.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A les sis en punt comença la cavalcada i amb l’emoció de sempre ens preparem per viure un dels dies més macos de l’any….

Fragment del rei Gaspar i el seu seguici, de la retransmissió per TVE

Aquest any arribem al final, esgotats, perquè l’enorme bola pesava molt més del que esperàvem i encara sort que una de les esferes es va espatllar abans de la sortida, i el nostre grup que inicialment era de 4 persones, es va ampliar fins a 6. Això ens va permetre fer relleus en alguns trams i les dues persones alliberades van poder gaudir del contacte amb els nens de molt més a prop.

Esgotats, sí. …. Però també una experiència inoblidable, que l’any que ve intentarem tornar a repetir….. a veure si tenim sort !!!

4 pensaments a “– 148 –  Cavalcada de REIS 2019 – Els voltaires en el seguici del rei Gaspar – 2019.01.05

 1. Gemma Lastesa

  Quina xulada de post amb tots els videos i fotos.
  Estic contenta que arribéssiu a temps.
  Com és la nit màgica i els reis també ho són, sigui des de Japó o des de la Xina popular, estava clar que ells us volien al seu costat.
  Feliç Any Nou, voltaires 😉

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Gràcies a tu Gemma, ens varen assabentar que la inscripció estava oberta, i des del Japó no vàrem dubtar de connectar-nos a la xarxa ràpidament per fer-la possible. A la ressenya hem posat “una bona amiga”, per no posar el teu nom directament. Gràcies de debò per pensar en nosaltres, perquè ens ha permès gaudir un any més d’una jornada realment màgica.

   Et desitgem que aquest any que ara iniciem, sigui un dels millors de la teva vida.

   Una forta abraçada

   Respon
  1. Miquel Gascon

   Gràcies a tu Montse, per llegir-nos. La cavalcada de reis, és una experiència que tothom l’hauria de viure, almenys un cop a la vida, perquè és meravellosa.

   Bon any!!!

   Respon

Deixa un comentari