– 139 – Teatre – LATENTES (馃悓馃悓+馃悮) – 脌tic22 del Tantarantana – 2018.12.28 (temp. 18/19 – espectacle n潞聽106)

LATENTES (temp. 18/19 – espec. n潞 106)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Ahir divendres vam fer cap a l’脌tic22 del Tantarantana, per veure la proposta LATENTES, amb autoria i direcci贸 d鈥Adri谩n Erre i Mireia Arag贸n.

Aquest 茅s un projecte sortit d鈥檜ns estudiants de la Universitat Pompeu Fabra, que va n茅ixer com a curt interactiu per acabar convertint-se en una obra de teatre que ha acabat produ茂da comercialment pel Tantarantana. Un espectacle que barreja arts esc猫niques, audiovisuals i una petita interacci贸 amb el p煤blic. Una proposta conceptuada com a experiment esc猫nic, on el p煤blic decideix el futur de la Mila, la Vera i el Leo.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

L鈥檕bra est脿 concebuda perqu猫 l鈥檈spectador no es q眉estioni nom茅s el curs de la ficci贸 que passa sobre l鈥檈scenari, sin贸 el format mateix en qu猫 aquesta s鈥檈xplica; a part, tamb茅 busquen que ens q眉estionem el m贸n on habitem.

LATENTES ens presenta un m贸n on no existeixen individualitats, les persones viuen agrupades de tres en tres en 鈥渘idos鈥. La Mila (Julia Santacana), la Vera (Mar铆a Ram铆rez) i el Leo (Marc Folch) han desobe茂t les normes i estan tancats en un centre de reeducaci贸.

Oblida el que vol dir 鈥榤are鈥, 鈥榩arella鈥, 鈥榝ill鈥欌 Qualsevol vincle consanguini, simplement, no existeix.

En entrar a la sala, la Mila, la Vera i el Leo estan abra莽ats, encara no sabem que viuen tots tres tancats per alguna cosa que han fet, estan castigats, obligats a conviure a茂llats, obligats a penedir-se del que han fet, obligats a acceptar una manera d鈥檃ctuar que els hi van indicant per megafonia o mitjan莽ant tutorials en v铆deo (Xavier Alom脿, Lara Correa i Biel Heredero).

Amb racionament de menjar i fent all貌 que els obliguen a fer, s贸n portats al l铆mit i acabaran sentint l鈥檕fec de l’a茂llament.聽

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

En aquesta pres贸, ells mateixos aniran descobrint per qu猫 estan tancats, tornant a reviure moments passats, redescobrint el present, interpretant-lo i traient conclusions que alteraran el seu futur.

Adaptar-se, rebel路lar-se o morir semblen les 煤niques opcions.

Una proposta inquietant que, entenem, vol transmetre l鈥檕fec de la disciplina i l鈥檃茂llament i les conseq眉猫ncies de la desobedi猫ncia a les normes establertes.

Unes interpretacions correctes i una adequada posada en escena.

Malgrat tot, el text ens ha semblat molt allunyat de la realitat i ens ha fet l鈥檈fecte d鈥檈star contemplant un “reality” de les cadenes 鈥減opulars鈥 de televisi贸; per molts esfor莽os que hem fet no hem pogut connectar amb la proposta i en algun moment ens ha arribat a avorrir.

Potser nosaltres no ten铆em el dia.

Per altra banda, ens hem adonat que la representaci贸 havia arribat a la seva fi, perqu猫 els t猫cnics de llums han arrancat a aplaudir.

I en sortir, ens hem preguntat 鈥βi聽perqu猫 en聽castell脿 ???

Dramat煤rgia i direcci贸: Adri谩n Erre i Mireia Arag贸n
Interpretaci贸 a escena: Marc Folch, Mar铆a Ram铆rez i Julia Santacana
Interpretaci贸 a les pantalles: Xavier Alom脿, Lara Correa i Biel Heredero
Veus en of: Adri谩n Erre, Laura Estrada, Daniel Masalles i Adri谩n Ardilla
Idea Original: Mireia Arag贸n, Anna Cuesta i Adri谩n Erre
Amb la col.laboraci贸: Universitat Pompeu Fabra i Starting Lab
Idioma: castell脿 –聽Durada: 60 minuts

Deixa un comentari