– 133 –  Concert de l’OBC – 100 ANYS DE BERNSTEIN – L’Auditori (🐌🐌🐌🐌🐌) – 2018.12.21 (temp. 18/19 – espectacle nº 101)

Concert – 100 ANYS DE BERNSTEIN (temp. 18/19 – espec. nº 101)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Divendres va tenir lloc el primer dels dos concerts de Nadal que aquest any, l’OBC ha dedicat a Leonard Bernstein i al teatre musical. El centenari de Leonard Bernstein ha estat el motiu emprat per l’Auditori per posar nom al concert.

Ha estat un concert que ha inclòs coneguts fragments de Wonderful Town, West Side Story, On the town i Candide i al mateix temps peces d’altres compositors al voltant de Bernstein com Irving Berlin, Frank Loesser, Meredith Wilson, Cole Porter i Stephen Sondheim. Un programa acuradament dissenyat per Mariano Detry nascut a Buenos Aires i resident a Londres, que ha acompanyat al mestre Alfonso Casado com a director escènic, sempre que ha vingut a l’Auditori.

This slideshow requires JavaScript.

L’OBC ha tingut una nit esplèndida i enlluernadora. Amb més de 80 músics a escena ha estat dirigida per Alfonso Casado, director sevillà nascut a Alcalá de Guadaira l’any 1984, i al que nosaltres hem vist en els concerts de Nadal dels anys 2017 (“Una nit a Broadway amb Andrew Lloyd Webber”) i 2015 (“La màgia de Broadway per Nadal”). Un director que dialoga amb el públic i va presentant els temes triats, i que des de fa sis anys desenvolupa la seva carrera professional a Londres.

El quartet solista ha estat integrat per Julian Ovenden (1975) actor i cantant britànic que ha protagonitzat obres de teatre a Broadway i al West End, sèries de televisió i pel·lícules. Va iniciar la seva carrera musical al Cor de la Catedral de Sant Pau a Londres arrencant professionalment amb la producció d’El Rei Lear per a la Royal Shakespeare Company.

Una de les veus femenines ha estat Scarlett Strallen (1982), actriu anglesa coneguda pel seu treball en produccions de teatre musical a Broadway i al West End. Nominada a diversos premis, en 2014 va rebre el premi WhatsOnStage a la millor intèrpret de musical per A Chorus Line i per Candide. Segons va comentar Casado, l’actriu estava malalta i el fet d’estar embarassada, i per prescripció mèdica, ens va privar escoltar-la en una de les peces previstes en el programa, “Glitter and Be Gay” de Candide.

This slideshow requires JavaScript.

Rebecca Trehearn, guanyadora del Premi Olivier a la millor actriu secundària, pel seu paper de Julie LaVerne en el musical “Show Boat” de Jerome Kern. Una actriu que destaca per la seva qualitat interpretativa i la seva expressivitat. Va arrencar les ovacions entusiastes de tot l’auditori amb la seva interpretació de la meravellosa “Send in the clowns” del musical de Sondheim A Little Night Music.

I finalment, Gerónimo Rauch que participa en aquest concert havent participat també en els dos anteriors musicals de Broadway referenciats en aquesta entrada. Gerónimo Rauch (1978) va néixer a Buenos Aires i es va donar a conèixer a Espanya amb la seva interpretació de Jesús en “Jesucristo Superestar”,  i en el paper de Jean Valjean a “Les Miserables”.

El programa ha estat el següent:

A la primera part:

LEONARD BERNSTEIN:

Wonderful Town: Overture

West Side Story: Something’s Coming – Maria – A Boy Like That

On The Town: Three Dance Episodes: I.The Great Lover Displays Himself / II. Lonely Town: Pas de deux / III. Times Square: 1944

New York, New York

Wonderful Town: A Little Bit In Love – One Hundred Easy Ways to Lose a Man

IRVING BERLIN:

Annie Get you Gun: They say it’s Wonderful

FRANK LOESSER:

Guys & Dolls: I’ve never been in Love before

MEREDITH WILSON:

The Music Man: Till there was you

IRVING BERLIN:

Annie Get you Gun: The Girl that I marry

COLE PORTER:

Kiss Me Kate:  So In Love

LEONARD BERNSTEIN:

West Side Story:  Mambo

This slideshow requires JavaScript.

A la segona part:

LEONARD BERNSTEIN:

Candide:  Overture – Glitter and Be Gay –Nothing More than This

STEPHEN SONDHEIM:

A Little Night Music:  Overture and Night Waltz – Send in The Clowns

Follies:  Too Many Mornings

Passion:  Happiness

Company:  Being Alive

LEONARD BERNSTEIN:

Candide: 1r acte:  Quartet Finale

I fins aquí el concert al que hem aplaudit entusiasmats, i on després de diverses salutacions ens han “regalat” dues propines, el quartet “Some Other Time” del musical “On The town” …

…. i una versió cantada a quatre veus de “Silent Night” i on els músics i el director, s’han guarnit amb garlandes, barrets de papa Noel i altres elements nadalencs.

Ha estat, sens dubte, un grandíssim concert.

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Director: Alfonso Casado
Director escénic: Mariano Detry
Solistes: Julian Ovenden, Gerónimo Rauch, Scarlett Strallen, Rebecca Trehearn
Durada: 2 hores 10’ inclòs entreacte de 20 minuts.

Leave a Reply