– 131 – Teatre – EL DIBUIX DELS TEMPS (ūüźĆūüźĆūüźĆ) – Castell de Montju√Įc¬†– 2018.12.20 (temp. 18/19 – espectacle n¬ļ¬†099)

¬†EL DIBUIX DELS TEMPS (temp. 18/19 – espectacle n¬ļ 099)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc√®niques –¬†

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Dijous vam estar convocats per tal d‚Äôassistir a la pr√®via del DIBUIX DELS TEMPS al Castell de Montju√Įc, un nou projecte de l‚Äôequip de P√≠ndoles. Es tracta d‚Äôun espectacle teatral integrat a les visites guiades que es faran durant el per√≠ode de Nadal.

Aquest espectacle teatral està escrit i dirigit per Silvia Navarro i està interpretat per Adrià Diaz i Oreig Canela.

La visita comentada al castell de Montju√Įc, que avui fem amb Roger com a guia, comen√ßa des de la mateixa entrada.¬†All√†¬†en Roger ens d√≥na dades de la construcci√≥ d‚Äôaquest castell, de la seva condici√≥ de fortalesa militar i de qu√® l’estructura actual data de l’any 1779,¬†despr√©s que¬†el primer castell qued√©s totalment derru√Įt el 1714.

Passant pel ‚Äúpont llevad√≠s‚ÄĚ que marca l’entrada al recinte del castell accedim al cos de gu√†rdia per anar fins al dip√≤sit d‚Äôaigua de Santa Am√†lia que data del segle XVIII, i¬†est√† gestionat¬†per Aig√ľes de Barcelona.

√Čs en aquest lloc que trobem la primera de les tres hist√≤ries dramatitzades,¬†que no desvetllem per no fer esp√≤iler, per√≤ que ens ha engrescat.

This slideshow requires JavaScript.

Ens dirigim seguidament al pati d‚Äôarmes d‚Äôaquest castell que havia estat una pres√≥ fins a l‚Äôany 1960 (data en la qual Franco el va reconvertir en Museu Militar).En aquest pati d‚Äôarmes hi ha una¬†instal¬∑laci√≥¬†art√≠stica¬†anomenada¬†IMPASSE, obra de J√ļlia¬†Calvo, que presenta una reinterpretaci√≥ art√≠stica dels grafitis dels calabossos del Castell.

I ens dirigim als calabossos on veiem les celles amb grafitis de dues èpoques ben diferenciades, uns referits als empresonats pels actes de terrorisme anarquista del segle XIX, i altres dels empresonats a la Guerra Civil.

This slideshow requires JavaScript.

Aquí ens parlaran del presoner Joan Montseny (pare de Frederica Montseny) que va participar en la Setmana Tràgica de Barcelona i està detingut pels atemptats anarquistes del Carrer Canvis Nous.

This slideshow requires JavaScript.

Ens desplacem seguidament a la terrassa del castell que avui ens ofereix unes vistes espectaculars sobre tot Barcelona. Esplèndid espai, esplèndides vistes.

This slideshow requires JavaScript.

I ens adrecem a la torre de vigil√†ncia des d’on, amb un sistema de banderes, es comunicaven amb la ciutadella. Pugem dalt la torre per l’escala de¬†cargol¬†i ens parlen de les mesures que va fer all√† mateix, en¬†Pierre Fran√ßois Andr√© Mechain, astr√≤nom¬†i ge√≤graf franc√®s, per establir el sistema m√®tric l‚Äôany 1791.

This slideshow requires JavaScript.

Una visita guiada que acaba en aquest punt i un recorregut on hem vist tres escenes de tres √®poques diferents, en tres punts del Castell on habitualment no s‚Äôhi pot accedir. Tres hist√≤ries amb un nexe d’uni√≥ entre si, que construiran un relat que va m√©s enll√† dels murs d’aquesta fortalesa.

No es tracta d’una recreació de fets històrics sinó d’un relat de ficció per poder viatjar a través de la història d’aquest indret.

This slideshow requires JavaScript.

Tal com indica a la web del castell aquesta representació es podrà gaudir els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre de les 13:00h i de les 16:30h i el 4 de gener de les 13:00h i de les 16:30h i 5 de gener de les 13:00h.

Direcció: Silvia Navarro
Intèrprets: Adrià Diaz i Oreig Canela
Durada total: 85 minuts

Leave a Reply