– 128 – Concert – HORACIO FUMERO i PEDRO JAVIER GONZÁLEZ – Sala Jamboree (🐌🐌🐌🐌) – 2018.12.18 (temp. 18/19 – espectacle nº 097)

HORACIO FUMERO i PEDRO JAVIER GONZÁLEZ (temp. 18/19 – espec. nº 097)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

I dimarts de música de Broadway al Onyric Teatre Condal, a música de fusió de diversos gèneres musicals a la Sala Jamboree, dins dels concerts programats en el “Jamboree & San Miguel 25 years Tohether

Horacio Fumero al contrabaix i Pedro Javier González a la guitarra ens van oferir un viatge musical a través del flamenc, les buleries, la samba, el tango ….

Horacio Fumero va néixer a Cañada Rosquín (Argentina) el 1949. Un virtuós del contrabaix, va estudiar al Conservatori Manuel de Falla de Buenos Aires i al Conservatoire Superieur de Musique de Ginebra. El 1980 es va establir a Barcelona i va formar part del trio estable de Tete Montoliu amb el que va treballar fins a la seva mort, el 1997.

Ha actuat com a solista amb diferents orquestres,  i ha treballat amb artistes com Chano Dominguez, Chicuelo o Mayte Martin. Nosaltres el recordem del concert de Paco Ibañez al Teatre Grec a l’agost del 2017.

És professor de l’ESMUC i del Conservatori del Liceu.

Pedro Javier González García va néixer a Barcelona el 1962, és guitarrista, compositor i productor musical. Va iniciar la seva carrera musical com a guitarrista, el 1990, amb “El Último de la Fila”. L’any 1992 forma el grup “Arrebato” amb el cantant de flamenc Rafael Maya. Continua treballant en solitari (grava tres discos de la sèrie Guitarra) i fent col·laboracions amb altres artistes com Manolo García o Serrat. L’any 2006 impulsa la creació del grup “Trío” amb Roger Blavia (bateria) i Toni Terré (baix) fent concerts per Europa.

Horacio Fumero i Pedro Javier González formen “Dúo”. Amb trajectòries individuals molt marcades pels instruments que els acompanyen, el contrabaix, associat al món del jazz i la guitarra espanyola associada al flamenc, i les personalitats derivades d’haver nascut a banda i banda de l’Atlàntic, es posen en sintonia, i ens ofereixen un concert on conflueixen estils ben diferents i componen un duo original i inclassificable.

Un tàndem musical que transmet al públic una gran emoció i que fa evident la seva compenetració. Entre altres ens han interpretat els següents temes:

  • Farruca, adaptació de la peça Punta y Tacón de Sabicas.
  • Canción del fuego fatuo de Manuel de Falla
  • Camino del mar, una creació de Pedro Javier González
  • Playa del Carmen de Paco de Lucía, dedicada a la Playa del Carmen de Mèxic on ell vivia.
  • La torcasita, composició de Horacio Fumero sobre un ritme de samba argentina.
  • La leyenda del tiempo, poesía de Federico García Lorca musicada per Camarón de la Isla.
  • Danza del fuego de Manuel de Falla
  • Corazón al sur, un tango amb lletra i música de la gran compositora argentina Eladia Blazquez

Un concert intimista d’una qualitat extraordinària.

Intèrprets: Horacio Fumero al contrabaix i Pedro Javier González a la guitarra.

Durada: 1 hora i 15 minuts

Deixa un comentari