– 124 – Teatre – EL PERCEBEIRO (🐌🐌🐌🐌🐌) – Teatre La Gleva – 2018.12.16 (temp. 18/19 – espectacle nÂș 094)

EL PERCEBEIRO (temp. 18/19 – espec. nÂș 094)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Diumenge a la tarda vam gaudir de valent amb “EL PERCEBEIRO y otros relatos sobre el no me voy a caer” que David MenĂ©ndez presenta al Teatre La Gleva.

Una obra que parla de la vulnerabilitat de l’ésser humĂ , un projecte personal de David MenĂ©ndez al voltant de la filosofia del “no em caurĂ©â€.

Una obra que parla de la resistĂšncia que oferim per no caure ni fĂ­sica ni espiritualment, un pensament contracultural que s’oposa a la llei de la gravetat. Un monĂČleg sobre aquesta filosofia, que estudia la capacitat de l’ésser humĂ  de resistir a la seva caiguda. Una busca constant de les maneres possibles per mantenir-se en peu, costi el que costi.

Tal com ens van comentar a la roda de premsa, les primeres passes d’aquesta creaciĂł es van poder veure fa un parell d’anys a “Croquis BCN” de l’Obrador de dramatĂșrgia de la Sala Beckett.

Una proposta que comença parlant dels percebeiros, els homes que arrisquen la seva vida, penjats a les roques per caçar percebes. Uns homes que mai contemplen la possibilitat de caure. Uns homes que confien plenament en ells mateixos i creuen que els cops de mar que reben contra els seus cossos, mai els podran fer caure.

Segons ens va comentar el mateix David:

No m’interessa una merda els superherois. L’Ășnic superheroi que em pot interessar Ă©s aquell que tĂ© algun sĂ­mptoma de “tullido”. El que m’interessa Ă©s precisament aquell que no Ă©s perfecte, el que coixeja, el que cau.

L’humĂ  com el caigut. La caiguda com el lloc comĂș de tots els humans. La caiguda com a sĂ­mptoma d’humanitat. I d’aixĂČ vull parlar en realitat. Per aixĂČ he vingut aquĂ­.

No podem explicar gaire d’aquesta proposta sense fer espĂČiler, es tracta d’una proposta arriscada i sorprenent que ens ha satisfet plenament, tant pel seu contingut com per la seva magnĂ­fica posada en escena.

David MenĂ©ndez Ă©s un actor al que hem vist en diferents propostes i recordem especialment per la seva interpretaciĂł de Lluc en “CÚBIT” al Espai Lliure, sent aquest “EL PERCEBEIRO” la primera peça teatral íntegrament seva i on actua en solitari. Ha comptat amb l’ajut de Jorge Gallardo, catalitzador escĂšnic que li serveix de mirada externa. L’escenografia i vestuari Ă©s de Judit Colomer MascarĂł i Lua Anaya participa com a ajudant de direcciĂł.

La filosofia del no em vaig a a caure Ă©s la millor excusa per parlar-vos de la caiguda.

Asseguts en cercle envoltant l’espai escùnic, hem gaudit dels gestos i les paraules d’aquesta magnífica proposta i d’un actor que ho dóna tot.

Feu-nos cas, aneu al Teatre la Gleva a gaudir d’una proposta sorprenent, en la que si voleu, inclĂșs podreu participar d’una manera força divertida; estĂ  programada fins al dia 30 de desembre.

Com veieu, una altra proposta que valorem amb la nostra mĂ xima puntuaciĂł “cargolaire”

Dramaturgia i interpretació:  David Menéndez
Direcció escénica: Jorge Gallardo
Ajudant de direcciĂł: Lua Anaya
EscenografĂ­a i vestuari: Judit Colomer MascarĂł
Idioma: castellĂ  – Durada: 60 minuts

Leave a Reply