– 124 – Teatre – EL PERCEBEIRO (🐌🐌🐌🐌🐌) – Teatre La Gleva – 2018.12.16 (temp. 18/19 – espectacle nº 094)

EL PERCEBEIRO (temp. 18/19 – espec. nº 094)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Diumenge a la tarda vam gaudir de valent amb “EL PERCEBEIRO y otros relatos sobre el no me voy a caer” que David Menéndez presenta al Teatre La Gleva.

Una obra que parla de la vulnerabilitat de l’ésser humà, un projecte personal de David Menéndez al voltant de la filosofia del “no em cauré”.

Una obra que parla de la resistència que oferim per no caure ni física ni espiritualment, un pensament contracultural que s’oposa a la llei de la gravetat. Un monòleg sobre aquesta filosofia, que estudia la capacitat de l’ésser humà de resistir a la seva caiguda. Una busca constant de les maneres possibles per mantenir-se en peu, costi el que costi.

Tal com ens van comentar a la roda de premsa, les primeres passes d’aquesta creació es van poder veure fa un parell d’anys a “Croquis BCN” de l’Obrador de dramatúrgia de la Sala Beckett.

Una proposta que comença parlant dels percebeiros, els homes que arrisquen la seva vida, penjats a les roques per caçar percebes. Uns homes que mai contemplen la possibilitat de caure. Uns homes que confien plenament en ells mateixos i creuen que els cops de mar que reben contra els seus cossos, mai els podran fer caure.

Segons ens va comentar el mateix David:

No m’interessa una merda els superherois. L’únic superheroi que em pot interessar és aquell que té algun símptoma de “tullido”. El que m’interessa és precisament aquell que no és perfecte, el que coixeja, el que cau.

L’humà com el caigut. La caiguda com el lloc comú de tots els humans. La caiguda com a símptoma d’humanitat. I d’això vull parlar en realitat. Per això he vingut aquí.

No podem explicar gaire d’aquesta proposta sense fer espòiler, es tracta d’una proposta arriscada i sorprenent que ens ha satisfet plenament, tant pel seu contingut com per la seva magnífica posada en escena.

David Menéndez és un actor al que hem vist en diferents propostes i recordem especialment per la seva interpretació de Lluc en “CÚBIT” al Espai Lliure, sent aquest “EL PERCEBEIRO” la primera peça teatral íntegrament seva i on actua en solitari. Ha comptat amb l’ajut de Jorge Gallardo, catalitzador escènic que li serveix de mirada externa. L’escenografia i vestuari és de Judit Colomer Mascaró i Lua Anaya participa com a ajudant de direcció.

La filosofia del no em vaig a a caure és la millor excusa per parlar-vos de la caiguda.

Asseguts en cercle envoltant l’espai escènic, hem gaudit dels gestos i les paraules d’aquesta magnífica proposta i d’un actor que ho dóna tot.

Feu-nos cas, aneu al Teatre la Gleva a gaudir d’una proposta sorprenent, en la que si voleu, inclús podreu participar d’una manera força divertida; està programada fins al dia 30 de desembre.

Com veieu, una altra proposta que valorem amb la nostra màxima puntuació “cargolaire”

Dramaturgia i interpretació:  David Menéndez
Direcció escénica: Jorge Gallardo
Ajudant de direcció: Lua Anaya
Escenografía i vestuari: Judit Colomer Mascaró
Idioma: castellà – Durada: 60 minuts

Leave a Reply