– 121 – Teatre – TOP MAGIC (🐌🐌🐌) – Escenari Joan Brossa – 2018.12.15 (temp. 18/19 – espectacle nº 091)

TOP MAGIC (temp. 18/19 – espectacle nº 091)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ja ho diu el mateix programa de mà TOP MAGIC by Hausson “Una màgia molt personal” i és això en el que consisteix l’espectacle. Un espectacle de màgia “molt Hausson”.

Tal com van comentar a la roda de premsa amb aquest espectacle vol celebrar el Premi Nacional de Cultura 2018, que va obtenir en reconeixement a la seva trajectòria. Una selecció de 10 números, el que podríem anomenar el Top 10 de la Màgia. El 85% dels números encara no els havia presentat en els seus anteriors espectacles.

Abans d’ocupar les nostres localitats hem vist l’exposició “El Capricho”, petites figures de ceràmica que representen mags executant números de màgia diferents. Una deliciosa exposició de Miquel Aneas.

Començant per un joc amb cartes, ens ha deixat bocabadats amb la seva capacitat de moviment de mans amb cartes i fitxes. Nosaltres a la fila 1 hem estat incapaços de seguir-les i no hem pogut veure en cap moment d’on “coll…..” sortien les cartes que de manera imparable anaven caient a l’interior d’un paraigua.

A continuació ha anat desgranant el programa dels tops 10:

En el nº 10 No es pot ser modern si no es coneixen els clàssics.

En el nº 9 No és igual una ampolla de vi que una ampolla de cervesa.

En el nº 8 Tenir més cares que un dau.

En el nº 7 Aquest el fa el públic.

En el nº 6 Beu amb moderació.

En el nº 5 Mira’t al mirall.

En el nº 4 43 trilions

En el nº 3 Això pot acabar malament.

En el nº 2 No oblidis, pas, el que has vist.

En el nº 1 Juguem-hi tots.

Avui la propina que va prometre a la RdP que faria en finalitzar cada espectacle, amb un número diferent en cada un d’ells, no l’hem pogut veure…. potser no hem aplaudit prou ?

Un espectacle sense grans efectes, on la perfecció en l’execució dels números és inqüestionable. HAUSSON és el nom artístic de Jesús Julve (Barcelona, 1955) que es va iniciar en l’art de la prestidigitació amb nou anys, i els seus espectacles tenen un gran component de poesia escènica i estan basats en la manipulació.

TOP MAGIC és un espectacle participatiu on demana la intervenció d’alguna persona del públic, amb el seu somriure i posat molt característic. Està acompanyat per Carles Arquimbau que fa d’ajudant i provoca les riallades en molts moments, amb la seva gestualitat, sense dir una sola paraula.

L’espectacle compta amb la música de Jordi Bonet, les projeccions de Marc Lleixà i la il·luminació d’Albert Julve.

Un nou espectacle d’aquest mag de la manipulació que ens ha fet jugar a endevinar on estava amagat el truc, davant de l’aparent simplicitat de tot plegat. Cal deixar-se portar per la màgia i creure que tot és possible …

Un espectacle per a totes les edats que estarà a l’escenari Joan Brossa fins al 6 de gener.

Nota: Malauradament no podem deixar imatges, ni tan sols de les salutacions finals, ja que en aquest teatre està prohibit expressament fer-ho. L’únic teatre de Barcelona que prohibeix fotografiar als actors al final de la representació … o potser l’únic del planeta Terra ???.
Una llàstima, perquè les ressenyes queden molt “sosones” sense cap imatge.
Idea i direcció: Hausson
Il·lusionista: Hausson
Regidor-ajudant: Carles Arquimbau
Disseny de so: Jordi Bonet \ Disseny de llums:  Albert Julve \ Projeccions:  Marc Lleixà \ Espai escènic: Hausson \ Veu en off : Carles Sales \ Ajudantia direcció (estudiant en pràctiques – El Timbal): Alex González \ Material magic: Magicus, Scott Alexander, Greg Wilson, Marc Antoine
Exposició màgica El Capricho, Miquel Aneas
Publicitat: Bosch & Serret \ Premsa: COMEDIA. Comunicació & media SL \ Producció Escenari: Joan Brossa \ Agraïments: Museu Picasso
Idioma: català – Durada: 75 minuts

Deixa un comentari