– 117 – Exposició fotogràfica – CAMERINOS de Sergio Parra – Teatre Lliure (🐌🐌🐌🐌) – 2018.12.13

CAMERINOS de Sergio Parra 

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Dijous dia 13, nit de doble estrena al Teatre Lliure de Montjuïc, d’una banda la inauguració de l’exposició fotogràfica CAMERINOS de Sergio Parra (Madrid 1971), exposició que ens ha presentat ell mateix, un projecte realitzat durant més de 15 anys amb imatges d’intèrprets en la intimitat dels seus camerinos.

Uns retrats fets minuts abans que l’artista fotografiat sortís a escena, mentre es maquilla, es vesteix o desvesteix, es pentina, es concentra. Fotos fetes durant la màgica transformació de la persona en el personatge.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Hem pogut veure i comentar amb ell les fotos exposades als dos vestíbuls de Montjuïc, el de l’Espai lliure i el de la sala Fabià Puigserver. Una petita selecció de les més de 60.000 imatges que el fotògraf ha pogut obtenir durant aquests 15 anys.

Ens va comentar que no era pas aficionat al Teatre quan va començar a fer fotografies en els camerinos dels teatres, perquè llavors era molt més aficionat al cinema. Aquest projecte artístic l’ha apropat moltíssim a aquest món que envolta el Teatre, que ara mateix no en sabria prescindir.

Totes les fotos són en blanc i negre i tenen format vertical. Totes elles estan fetes a través del reflex d’un mirall (mai de forma directa), sense utilitzar flaix ni cap il·luminació suplementaria tipu focus.

Imatges plenes de bellesa, de força i de sentiment, fetes en alguns dels teatres més prestigiosos de l’Estat espanyol, sense modificar les condicions dels camerinos, ni la llum ni la distribució dels objectes, ni s’ha fet cap retoc dels rostres dels retratats, per tal de respectar el reflex de les taules en cada un d’ells. Una sèrie documental del ritual previ a cada funció.

Les fotos es van mostrar per primera vegada en públic el juliol del 2011, durant la cinquanta-setena edició del Festival de Mèrida, i des de llavors s’han passejat per la nostra geografia teatral i se n’ha fet un llibre.

Sergio Parra (Madrid, 1971) Va estudiar Psicologia en la Universidad Autónoma de Madrid. Pràcticament autodidacta, va començar a fer fotos quan tenia setze anys i, després d’haver rebut diversos premis, va aconseguir la primera feina professional a través de la Residencia de Estudiantes. El 1999 va conèixer l’autor teatral Juan Carlos Rubio, que llavors feia d’actor, i li va preparar un portfolio. A partir d’aquí, va començar a fer fotos d’altres actors, que va ser la gènesi d’aquesta exposició.

Quan aneu al Teatre Lliure de Montjuïc, i si aneu amb temps, paga la pena aturar-se a la sala de lectura, on es pot veure un vídeo que va mostrant bona part de les fotografies d’aquest projecte.

Ens queda pendent de veure les fotos exposades a Gràcia, tant al vestíbul com al bar. Aquesta exposició es podrà veure fins a final de temporada.

Després de gaudir d’aquesta exposició explicada de primera mà pel seu creador, vàrem assistir en aquest mateix teatre a l’estrena de LA NETA DEL SENYOR LINH … però això ja ho explicarem en la propera ressenya …

Quant a Miquel Gascon

Viatgermaníac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al màxim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, música, òpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Fotografia, Teatre i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a – 117 – Exposició fotogràfica – CAMERINOS de Sergio Parra – Teatre Lliure (🐌🐌🐌🐌) – 2018.12.13

 1. Imma C. ha dit:

  Hola.
  la veurem ben aviat quan anem a veure La neta del senyor Lihn.
  Ben a prop d´aquí al CaixaFòrum exposició La Claca: 50 anys de màgia, teatre i titelles.
  Tota una vida d´art al carrer i amb els seus titelles.
  I també recomano la lectura de Birnam de Víctor Sunyol
  Un actor apunt de representar el rei Duncan a Macbeth. Un soliloqui abans de sortir a escena, al camerino com les fotos de l´exposició.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.