– 117 – Exposici贸 fotogr脿fica –聽CAMERINOS de Sergio Parra – Teatre Lliure (馃悓馃悓馃悓馃悓) – 2018.12.13

CAMERINOS de Sergio Parra聽

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Dijous dia 13, nit de doble estrena al Teatre Lliure de Montju茂c, d’una banda la inauguraci贸 de l’exposici贸 fotogr脿fica CAMERINOS de Sergio Parra (Madrid 1971), exposici贸 que ens ha presentat ell mateix, un projecte realitzat durant m茅s de 15 anys amb imatges d’int猫rprets en la intimitat dels seus camerinos.

Uns retrats fets minuts abans que l’artista fotografiat sort铆s a escena, mentre es maquilla, es vesteix o desvesteix, es pentina, es concentra. Fotos fetes durant la m脿gica transformaci贸 de la persona en el personatge.

This slideshow requires JavaScript.

Hem pogut veure i comentar amb ell les fotos exposades als dos vest铆buls de Montju茂c, el de l’Espai lliure i el de la sala Fabi脿 Puigserver. Una petita selecci贸 de les m茅s de 60.000 imatges que el fot貌graf ha pogut obtenir durant aquests 15 anys.

Ens va comentar que no era pas aficionat al Teatre quan va comen莽ar a fer fotografies en els camerinos聽dels teatres,聽perqu猫聽llavors era molt聽m茅s聽aficionat聽al cinema. Aquest projecte art铆stic l’ha apropat molt铆ssim a aquest m贸n que envolta el Teatre, que ara mateix no en sabria prescindir.

Totes les fotos聽s贸n聽en blanc i negre i tenen format vertical. Totes elles estan fetes聽a trav茅s聽del reflex d’un mirall (mai de forma聽directa), sense utilitzar flaix ni cap il路luminaci贸聽suplementaria tipu focus.

Imatges plenes de bellesa, de for莽a i de sentiment, fetes en alguns dels teatres m茅s prestigiosos de l’Estat espanyol, sense modificar les condicions dels camerinos, ni la llum ni la distribuci贸 dels objectes, ni s’ha fet cap retoc dels rostres dels retratats, per tal de respectar el reflex de les taules en cada un d’ells. Una s猫rie documental del ritual previ a cada funci贸.

Les fotos es van mostrar per primera vegada en p煤blic el juliol del 2011, durant la cinquanta-setena edici贸 del Festival de M猫rida, i des de llavors s’han passejat per la nostra geografia teatral i se n’ha fet un llibre.

Sergio Parra聽(Madrid, 1971)聽Va estudiar Psicologia en la Universidad Aut贸noma de Madrid. Pr脿cticament autodidacta, va comen莽ar a fer fotos quan tenia setze anys i, despr茅s d鈥檋aver rebut diversos premis, va aconseguir la primera feina professional a trav茅s de la Residencia de Estudiantes. El 1999 va con猫ixer l鈥檃utor teatral Juan Carlos Rubio, que llavors feia d鈥檃ctor, i li va preparar un聽portfolio. A partir d鈥檃qu铆, va comen莽ar a fer fotos d鈥檃ltres actors, que va ser la g猫nesi d’aquesta exposici贸.

Quan aneu al Teatre Lliure de聽Montju茂c, i si aneu amb temps, paga la pena aturar-se a la sala de lectura, on es pot veure un v铆deo que va mostrant bona part de les fotografies d’aquest projecte.

Ens聽queda pendent de veure les fotos exposades a Gr脿cia, tant al vest铆bul com al bar. Aquesta exposici贸 es podr脿 veure fins a final de temporada.

Despr茅s聽de gaudir d’aquesta exposici贸 explicada de primera聽m脿聽pel seu creador, v脿rem assistir en aquest mateix teatre a l’estrena de LA聽NETA聽DEL SENYOR LINH … per貌 aix貌 ja ho explicarem en la propera ressenya …

2 pensaments a “– 117 – Exposici贸 fotogr脿fica –聽CAMERINOS de Sergio Parra – Teatre Lliure (馃悓馃悓馃悓馃悓) – 2018.12.13

 1. Imma C.

  Hola.
  la veurem ben aviat quan anem a veure La neta del senyor Lihn.
  Ben a prop d麓aqu铆 al CaixaF貌rum exposici贸 La Claca: 50 anys de m脿gia, teatre i titelles.
  Tota una vida d麓art al carrer i amb els seus titelles.
  I tamb茅 recomano la lectura de Birnam de V铆ctor Sunyol
  Un actor apunt de representar el rei Duncan a Macbeth. Un soliloqui abans de sortir a escena, al camerino com les fotos de l麓exposici贸.

  Respon

Leave a Reply