– 108 – Concert Jazz – AARON  ABERNATHY (🐌🐌🐌+🐚) – Sala Jamboree 2018.12.08 (temp. 18/19 – espectacle nÂș 084)

AARON  ABERNATHY (temp. 18/19 – espectacle nÂș 084)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Ahir dissabte, desprĂ©s d’un magnĂ­fic dia en companyia d’uns amics molt estimats, vam anar a la Sala Jamboree per assistir a un dels concerts de celebraciĂł dels 25 anys de Mas i Mas al capdavant de la sala.

La Sala Jamboree Ă©s un local, un jazz cava que forma part del patrimoni cultural de la nostra ciutat. Un espai amb mes de cinquanta anys d’histĂČria. Un local per on han passat llegendes mundials de totes les Ăšpoques del jazz i on s’han format generacions senceres de mĂșsics locals. Un espai que ofereix sempre jazz de qualitat en viu i que, com ahir, presenta una ocupaciĂł mĂ xima.

Aaron Abernathy Ă©s un mĂșsic nascut a Cleveland que representa l’esperit inicial amb el qual Mas i Mas va iniciar la seva singladura a la Sala. Un mĂșsic format amb Gerald Levert que va estudiar a la prestigiosa Howard University on es va graduar en piano jazz. Ha mostrat un talent extraordinari als teclats i com a cantant.

Aaron Abernathy ha estat director musical de les gires internacionals de Black Milk i Slum Village, a banda de col·laborar amb artistes candidats als Grammy, com Jack White, The Foreign Exchange i Eric Roberson. A la primavera de 2015, Abernathy i el seu grup Nat Turner van actuar com a teloners de Black Milk a la seva gira europea. Es van guanyar llavors l’aquiescĂšncia del pĂșblic, grĂ cies a la seva magnĂ­fica combinaciĂł de veus inspirades en el gĂČspel, amb canvis sobtats i girs de funk que revelen influĂšncies de Prince i James Brown.

Convertit en tota una llegenda del soul modern, Ă©s un compositor i cantant que ens ofereix, amb les seves creacions un apropament al so espiritual de la mĂșsica negra fugint del vessant pop i amb una gran connexiĂł amb el soft jazz. Una aposta del cantant i pianista pel soul i el R&B (Rhythm and Blues). En aquests concerts oferits a la Jamboree ha interpretat cançons de “Dialogue” el seu Ă lbum editat en 2017 on reflexiona sobre el fet de ser un home afroamericĂ  en la societat actual.

Al segon concert del dia, que Aaron Abernathy  va oferir ahir dissabte, va cantar i tocar el teclat elÚctric i  va estar acompanyat per Abel Calzetta a la guitarra, Manuel Pablo Sanz al baix i Akin Onasanya a la bateria.

Un concert hipnĂČtic que va fer vibrar una sala plena de gom a gom.

IntĂšrprets : Aaron Abernathy, Abel Calzetta, Manuel Pablo Sanz i Akin Onasanya
Durada: 75 minuts

Leave a Reply