– 108 – Concert Jazz – AARON  ABERNATHY (🐌🐌🐌+🐚) – Sala Jamboree 2018.12.08 (temp. 18/19 – espectacle nº 084)

AARON  ABERNATHY (temp. 18/19 – espectacle nº 084)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir dissabte, després d’un magnífic dia en companyia d’uns amics molt estimats, vam anar a la Sala Jamboree per assistir a un dels concerts de celebració dels 25 anys de Mas i Mas al capdavant de la sala.

La Sala Jamboree és un local, un jazz cava que forma part del patrimoni cultural de la nostra ciutat. Un espai amb mes de cinquanta anys d’història. Un local per on han passat llegendes mundials de totes les èpoques del jazz i on s’han format generacions senceres de músics locals. Un espai que ofereix sempre jazz de qualitat en viu i que, com ahir, presenta una ocupació màxima.

Aaron Abernathy és un músic nascut a Cleveland que representa l’esperit inicial amb el qual Mas i Mas va iniciar la seva singladura a la Sala. Un músic format amb Gerald Levert que va estudiar a la prestigiosa Howard University on es va graduar en piano jazz. Ha mostrat un talent extraordinari als teclats i com a cantant.

Aaron Abernathy ha estat director musical de les gires internacionals de Black Milk i Slum Village, a banda de col·laborar amb artistes candidats als Grammy, com Jack White, The Foreign Exchange i Eric Roberson. A la primavera de 2015, Abernathy i el seu grup Nat Turner van actuar com a teloners de Black Milk a la seva gira europea. Es van guanyar llavors l’aquiescència del públic, gràcies a la seva magnífica combinació de veus inspirades en el gòspel, amb canvis sobtats i girs de funk que revelen influències de Prince i James Brown.

Convertit en tota una llegenda del soul modern, és un compositor i cantant que ens ofereix, amb les seves creacions un apropament al so espiritual de la música negra fugint del vessant pop i amb una gran connexió amb el soft jazz. Una aposta del cantant i pianista pel soul i el R&B (Rhythm and Blues). En aquests concerts oferits a la Jamboree ha interpretat cançons de “Dialogue” el seu àlbum editat en 2017 on reflexiona sobre el fet de ser un home afroamericà en la societat actual.

Al segon concert del dia, que Aaron Abernathy  va oferir ahir dissabte, va cantar i tocar el teclat elèctric i  va estar acompanyat per Abel Calzetta a la guitarra, Manuel Pablo Sanz al baix i Akin Onasanya a la bateria.

Un concert hipnòtic que va fer vibrar una sala plena de gom a gom.

Intèrprets : Aaron Abernathy, Abel Calzetta, Manuel Pablo Sanz i Akin Onasanya
Durada: 75 minuts

Deixa un comentari